Специјалци у културној орбити

Исти људи који су читали Дантеа и ишли на Јејл и били образовани за јавну службу регрутовали су нацисте, манипулисали исходом демократских избора, давали ЛСД невољним људима

Не, нисам заборавио, нити ми је неко забранио да рубрику почнем на уобичајен начин.

НАТО  је злочинац. Време пролази, ране не зацељују. Ми Срби смо жртве. Ко другачије каже – лаже!

Драго ми је да сте приметили. Многи су ме питали: Зашто је почетак изостао? Једноставно, у прошлом броју нисам успео да довољно сажмем текст и нађем место, колико сад видим, за почетак који се многима допада.

РАТ У КУЛТУРИ Нажалост НАТО и Американци не одустају од намере да сав свет начине по својој мери и плановима који су одавно сачињени. У Београду је пре неколико година објављена књига  Франсис С. Саундерс Хладни рат у култури. Књигу је објавио „Досије студио“, а на српски превела Невена Мрђеновић.

У предговору књиге Владимир Давидовић наводи „да је у 26 поглавља направљена на први поглед не претерано интересантна анализа бројних, најпре финансијских докумената ЦИА из педесетих и шездесетих година прошлог века. Као и обично прави подаци били су прекривени морем споредних. Тек њиховом пажљивом анализом, аутор извлачи на површину специјалну операцију Централне обавештајне агенције Сједињених Америчких Држава, фантастичну по својим размерама, којом је у дугом периоду наметан и коначно наметнут систем вредности који су САД желеле. У књизи се откривају велики износи тајних фондова, имена државних службеника и културних посленика који су овој операцији служили, а да многи, нарочито из реда ових других, нису ни знали у чему учествују“.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.