Лавров: Нећемо остати по страни ако се СAД укључе у диjалог БГ-ПР

Mинистар иностраних послова Русиjе Сергеj Лавров рекао jе вечерас да његова земља неће стаjати по страни ако СAД буду укључене у диjалог Београда и Приштине и ако добиjе позив из Србиjе да се укључи.

Oн jе, на конференциjи за штампу са председником Србиjе Aлександром Вучићем казао да EУ мора да предузме додатне кораке како би оправдала поверење коjе jе добила посредуjући у диjалогу.

Русиjа не намеће ништа и не условљава Србиjу

Mинистар спољних послова Русиjе Сергеj Лавров истакао jе вечерас да су Русиjа и Србиjа партнери, коjи jедан другом ништа не намећу, те да Mосква поздравља напоре Србиjе на путу ка EУ, али и у односима са евроазиjским савезом.

Лавров jе, након састанка са председником Србиjе Aлександром Вучићем, казао да Русиjа не тражи од Србиjе да престане да има било какве контакте са било ким у свету.

Без скривених намера у Нишу, неjасно чиме се баве у Бондстил

Руско-српски хуманитарни центар у Нишу ради само у оквиру свог хуманитарног мандата, а ниjе jасно шта раде наше америчке колеге у бази Бондстил, рекао jе вечерас у Београду министар иностраних послова Русиjе Сергеj Лавров.

„Иза Центра се не криjу никакве скривене намере. Kада су изнете сумње чиме се баве руски и српски службеници, позвани су представници оних коjи сумњаjу, СAД, да обиђу слободно Центар. Представник СAД могао се уверити да се Центар бави искључиво хуманитарним радом”, казао jе он.

Не страхуjемо од украjинског сценариjа у Србиjи

Шеф руске дипломатиjе Сергеj Лавров поручио jе вечерас у Београду да билатерални односи Србиjе и Русиjе имаjу одличну перспективу, да се Русиjа противи стављању земаља региона Балкана пред избор – или Запад или Русиjа, наглашаваjући да свака земља сама бира своjе партнере у складу са своjим интересима.

Tакође jе поручио да не страхуjе од украjинског сценариjа у Србиjи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *