Авиони Су-57 у Сирији због тестирања електронске опреме – непотврђене информације

Нови детаљи су се појавили о распоређивању најновијих руских авиона у Сирији. Најсавременији авиони Су-57 се налазе у региону како би тестирали своје могућности електронског ратовања и радарских способности, саопштио је неименовани извор.

Прошле недеље се појавила информација да је Министарство одбране Русије преместило четири авиона Су-57 на аеродром Хмеимим у Сирији. Распоређивање је наводно потврђено израелским сателитским снимцима и снимцима са земље, али ни руска војска нити произвођач напредног ратног авиона нису коментарисали ове информације.

Авион су упућени у Сирију како би се тестирале способности у полу-борбеном окружењу, саопштио је Коммерсант, наводећи своје изворе. Тестирања ће се у почетку фокусирати на електронско ратовање и радарске способности борбеног авиона пете генерације, а не на системе оружја. Одлука о тестирању у Сирији денесена је на авоп-салону МАКС 2017 у близини Москве у јулу, открио је извор.

Борбени авиони Су-57 су распоређени у Сирији за мање од две седмице након што су америчке снаге напале и групу про-сиријских снага, међу којима су били укључени и држављани Русије. Москва је саопштила да ниједан од Руса није повређен у инциденту.

Поред Су-57, Русија је прошле седмице распоредила и четири авиона типа Су-36 и А-50У, авиона рано упозоравање и контролу.

Извор: Восток / РТ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *