Вучић: Без ванредних избора, државни интерес важнији од страначких

Председник СНС Александар Вучић саопштио је вечерас да је председништво те странке одлучило да се не расписују ванредни парламентарни избори.

Вучић је после седнице рекао да је Председништво гласало готово једногласно, са само два гласа против, иако је “у самој расправи био једнак или нешто већи број људи за расписивање ванредних парламентарних избора”.

“Свом снагом и одлучношћу смо донели одлуку да се боримо за победу на београдским изборима и да се не подржи одржавање ванредних парламентарних избора”, рекао је Вучић. 

Према његовим речима, СНС ће на београдске изборе изаћи са тимом за Београд, а на питање ко ће све бити у том тиму рекао је да ће то бити познато када председница Скупштине Србије Маја Гојковић распише изборе. 

Међутим, навео је да ће актуелни градоначелник Београда Синиша Мали бити на тој листи, али да неће бити први на њој. 

Подсећамо, према писању медија, у тиму СНС за Београд биће, поред Малог, и остали чланови актуелне власти Милутин Фолић и Горан Весић, а помињало се и име Небојше Крстића. 

Председник СНС је рекао и да ће се листа у Београду звати “Александар Вучић – Зато што волимо Београд”. На листи ће се, како каже, налазити људи који су урадили велики посао у Београду, али и највише нових људи који углавном нису чланови ниједне странке. 

“Биће то најугледнији људи Београда и тражићемо од Београђана да је подрже и галасају за напредак Београда”, рекао је Вучић.

“Сматрао сам да је наш државни и национални интерес пречи и важнији од интереса партије и странке коју толико волимо. Сматрао сам да је важније да се посветимо решавању вишедеценијских проблема, будућности нашег народа и деце, а не да размишљамо калкулантски. Желимо да се посветимо вишедеценијским и вишевековним проблемима. Желим да покушамо да се посветимо будућности наше деце, да не размишљамо калкулантски како би нама одговарало”, рекао је Вучић. 

Један коментар

  1. Problem naseg predsednika i SNS je taj sto oni umisljaju da je Vucic=SNS=Srbija.A ja sam i pre sednice znao da nece biti parlamentarnih izbora.Jer da je interes Sebije u pitanju Vucic bi izasao na izbore i izgubio ih za spas Srbije,Nemam ja iluzije da su stranke DOs bilo kakvo resenje.No valjda ce se i narod dozvati pameti pa jednom ponistiti svu b…. politricke scene.Zbog Vuciceve politike preti nar raskol u SPC,pa Patrijarh mora da balansira i miri ono sto se nemoze pomiriti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *