Убијен Оливер Ивановић

Непознати нападачи упуцали су Оливера Ивановића јутрос у Косовској Митровици, преносe медији.

Лидер Грађанске иницијативе „Србија, демократија, правда” Оливер Ивановић убијен је у пуцњави која се јутрос догодила у Косовској Митровици.

На Ивановића су наводно пуцали док је улазио у просторије своје странке. 

Лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић подлегао је повредама после упуцавања у Косовској Митровици. Нападачи највероватније користили ватрено оружје са пригушивачем.

Лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић подлегао је повредама после упуцавања у Косовској Митровици. Непознати нападачи су јутрос на њега испалили три хица када је улазио у просторије странке. Према незваничним инфорамцијама, нападачи су највероватније користили ватрено оружје са пригушивачем.    

Ивановић је подлегао повредама, упркос борби лекара, потврдио је за портал КоССев његов адвокат Небојша Влајић.

“Реанимацију су покушали и најбољи митровички лекари, чак и професори који су се из Београда задесили овде, али ништа нису могли да учине,” рекао је Влајић.  Ивановић је погођен са четири метка у груди и у бесвесном стању је пребачен у болницу у Косовској Митровици где је подглегао повредама.  Полиција је испред његове канцеларије пронашла три чауре, рекла је Ксенија Божовић из његове странке за РСЕ. 
Северни део Косовске Митровице блокирале су јаке снаге Косовске полиције које трагају за особом која је пуцала на лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића.  И простор око седишта странке је блокиран. 

У јулу прошле године Ивановићу је запаљен аутомобил у Улици Лоле Рибара у Косовској Митровици. Из његове странке иступило је четири члана због застрашивања, како је тада објашњено, током кампање за локалне изборе одржане на Косову пред крај прошле године. 

Српска делегација у Бриселу прекида данас поново започете преговоре и хитно се враћа за Београд због убиства Оливера Ивановића у Косовској Митровици.

Како сазнајемо, због убиства Оливера Ивановића, председник Србије Александар Вучић у 12 сати заказао је хитну седницу Савета за националну безбедност. Вучић ће се у 13 сати обратити медијима.

Извор: https://rs.sputniknews.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *