Наука напредује, родитељи назадују

Данас хоће да кажњавају – за почетак новчано а затим и затвором – родитеље чија деца добију богиње. Родитељи нису вакцинисали децу, те је то узрок дечјих болести!?

Упамтите, Срби! Нисте криви! НАТО  је злочинац. Ми Срби смо жртве. Ко вам другачије каже – лаже! НАТО је увек на зло спреман. Лаж и убијање су сврха његовог постојања. Имајте стално ово на уму. Да се не заборави!

ПОГЛЕД У БУДУЋНОСТ Лаж данас влада светом. Истина припада прошлости, а прошлости се морамо ослободити и гледати у будућност, говоре савремени мудраци. Гледати у будућност је реченица која нас опседа са свих страна: с телевизијских екрана, новина, интернета, политичких скупова. Боже опрости, осећам се као да сам на вашару о Митровдану у Пожеги срео Милеву или бабу Иванку у Ивањици. Обе су одавно у небеској отаџбини. Заједничко им је што су знале да гледају у будућност. У Пожеги је Циганка Милева гледала знатижељним у будућност. Даш јој банку, а могло је и за мање, она се загледа мало у тебе, мало дигне поглед према небу и каже шта те чека у будућност. Будућност је по Милевином казивању увек била лепа, односно светла како су ондашњи руководећи комесари говорили. Између Милеве и другова комесара о питању будућности није било различитог тумачења. Увек је будућност била боља од садашњости, а мрачну прошлост је ваљало што пре заборавити. У то доба прошлост – искључиво српска – била је кочница на путу ка комунизму.

Данас, да немају прошлост, Срби  би одавно били међу евроунијатама, бар тако тврде овдашња власт и бриселски комесари. С обзиром на отворена поглавља можда би Србија чак пролетела кроз евроунијатску заједницу и само Господ зна где би завршила. Ал’ не да прошлост.

Данас је много боље, али прошлост поново смета. Таман се ослободимо мало прошлости, али она се временом опет гомила. Оно што је јуче била садашњост, данас већ постаде прошлост. Лете дани а пртљаг прошлости све већи. У складу са предвиђањима Милеве, Иванке, ондашњих и садашњих комесара, доба у коме данас живимо постаће мрачна прошлост, која ће спречавати наше потомке ка путу у светлу или лепшу будућност. Тако је с временом. Јуче у прошлости, данас у садашњости, а већ сутра у будућности илити у небеској отаџбини. То све чека. Нису само Срби небески народ.

[restrict]

НЕКАДА ЈЕ ТО БИЛО ДРУГАЧИЈЕ Прошлост и садашњост? Некад је тешко уочити разлику. Ето, на пример, мале богиње. Институт „Батут“ је објавио да је у Србији регистровано оболелих од малих богиња 249 малолетних лица или деце. Кад сам ја био дете, толико је у сезони, кад крену мале и овчје богиње, било болесне деце у Ивањичком сокаку и Ћоровини. То су једна улица и ливада са кућама у Чачку. Ливаде су некад припадале газда Милу званом Ћоро из оближњег села,  те одатле и име краја. Кад би се побројали и остали у Чачку, цифра би неколико пута премашила данашњи број оболелих. Уз то, нико ове дечје болести и није рачунао у болест. У то време дечји лекар у Чачку био је Фрањо Херцог. Очеви и мајке су сматрали да је неодговорно водити децу због богиња доктору. Децу су терали да леже, што их и није било тешко натерати док богиње не избију. Кад избију, деци би лакнуло, па би хтела напоље. Тада су наступале бабе с причама, и играма пазећи да се деца не чешу док красте отпадају. Онда још недељу дана седења у кући на јакој храни и бабиним лекаријама да организам ојача. После тога је све било као и пре док не стигне сезона заушки и шарлаха. Кад сам добио заушке, шест недеља сам лежао у кревету, добар део са сланином иза ушију, а кад су ми скинули сланину, тад ме, да не бих јурцао, отац почивши Лазар научио да играм шах, и читао ми Пура Моцу од чика Јове. И данас га знам напамет. Пре подне док би он био на послу, рођена сестра моје бабе Стане Косара, од милошти звана „бака Роша“, причала ми је приче о Микију Ликију. Те приче касније је уобличио њен син, а мој ујак, Бранко В. Радичевић у збирку прича за децу „Дух ливада“. Код њега је Мики Лики био страшан. Код комшије Душка Радовића, који је боравио код своје тетке Маргите Радовић, професора српског језика у Гимназији, Мики Лики је домишљата и шармантна особа за којом чезну многе принцезе.

Данас хоће да кажњавају – за почетак новчано а затим и затвором – родитеље чија деца добију богиње. Родитељи нису вакцинисали децу, те је то узрок дечјих болести!? „Наука“ напредује, родитељи назадују. Уместо старих, стижу нове болести. Не само дечје. Све за профит.

Генерала Ратка Младића су хашки злотвори осудили. Није ни први, нажалост ни последњи који је невин страдао. Богу хвала те постоје прошлост и легенде. Лажне пресуде временом се претворе у прах, а легенде постану чврсте као камен станац. Живео ти нама, генерале, српски хероју. Знају Срби шта је истина.  

[/restrict]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *