Албанска голгота у бољи живот

Пут од Албаније до „обећане земље“ на британској страни канала део је приче о жестоком надметању имиграната с Уједињеним Краљевством и укључује купопродају лажних докумената, фалсификованих пасоша и личних карата, као и тарифу читаве авантуре прелаза са европског копна, преко воде, до острвске обале

Албанска мафија и њен погон трговине дрогом и белим робљем и даље се у Британији добро држи у суровом обрачуну с државом. Последњих дана Британци су били у прилици да гледају „селфи“ снимке на којима млади Албанци, скривени испод робе у камионима, прослављају с боцама пића у једној, а са албанским заставама у другој руци, сретан прелазак на британску страну Ламанша.

ОБЕЋАНА ЗЕМЉА Авантуру прате поруке на друштвеним мрежама типа: „На путу“ и „Ако Бог да, сутра у Лондону“.

Пут од Албаније до „обећане земље“ на британској страни канала део је приче о жестоком надметању имиграната с Уједињеним Краљевством и укључује купопродају лажних докумената, фалсификованих пасоша и личних карата, као и тарифу читаве авантуре прелаза са европског копна, преко воде, до острвске обале.

На фото-документима које поседују Скотланд јард и гранична полиција виде се трговци белим робљем како азилантима наплаћују „улазне визе“, а како ови, срећни и задовољни, а опружени и скривени под цирадом камиона, прослављају сретан улазак у УК.

Лондонски „Дејли мејл“ објављује прошле седмице преко целе стране опис ових „свечаности“ под насловом „Пут у Лондон“ за оне који још плове преко Канала, а срећан долазак за оне који су се већ докопали британског копна.

Међу причама о албанској најезди налази се и податак да пут у Уједињено Краљевство кошта албанског емигранта између три и осам хиљада британских фунти, у зависности од тога да ли се ради о „луксузној услузи“, превозу са више простора за дисање, или пак мање „раскошном“ сервису, на поду камиона или под теретом робе.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.