РОБЕРТ ДЕЈВИД СТИЛ – Америка се налази пред револуцијом (2. део)

РОБЕРТ ДЕЈВИД СТИЛ је аутор осам књига о реформи обавештајних служби, две о изборној реформи, многобројних чланака, студија и анализа; главни је официр за успостављање Светске обавештајне мреже, посвећен настави холистичке аналитике, економије реалних трошкова и отвореним изворима (технологијама) који би могли да постану полазна тачка за другу индустријско-информативну револуцију. Мото његовог деловања је „Истина по сваку цену смањује све друге цене“

Други део разговора са Робертом Дејвидом Стилом, бившим обавештајцем ЦИА и суоснивачем обавештајне службе маринског корпуса, у коме разматрамо методологију „дубоке државе“ за успостављање геноцидног новог светског поретка, почињемо анализом смисла и значаја Балфорове декларације (Balfour Declaration) – чија је стогодишњица с великом помпом прослављена у Британији. Балфорова декларација је заправо писмо које је британски министар иностраних послова лорд Балфор упутио 2. новембра 1917. Ционистичком савезу Велике Британије и Ирске преко познатог банкара лорда Ротшилда, вође британске јеврејске заједнице, а у коме је у име Владе подржао јеврејске тежње за стварање „националног дома“ у Палестини. Тај документ постао је изузетно значајан за ционистички покрет, јер је представљао својеврсну повељу на коју је почео да се одлучно позива.

Пошто је добио финансијску подршку од ционистичких кругова, лорд Балфор је желео да реши и проблеме настале услед навале јеврејских избеглица из источне Европе у Британију крајем 19. века, због чега су на лондонским улицама организоване честе демонстрације против Јевреја, које су резултирале и сукобима.

У време објављивања Балфорове декларације у Палестини је живело 56.000 Јевреја, 1922. тај број се попео на 85.000, 1931. на 174.000, а 1944. на 529.000 Јевреја. Непосредно уочи стварања државе Израел, на тлу Палестине је живело више од 600.000 Јевреја. За 40 година насељавање је вршено плански са посебним напорима да се постигне што већа концентрација јеврејског становништва око Тиберијског језера, Тел Авива и Јерусалима. На дан стварања државе Израел на тлу Палестине је живело 1.380.000 Арапа. Објављивањем Балфорове декларације, британска влада је озваничила своје везе са светским ционизмом.

- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *