ДАНИ ОСИГУРАЊА ПРВИ ПУТ У СРБИЈИ

Панели, конференције и дискусије током три дана у Аранђеловцу, окупиће високе државне званичнике и утицајне представнике осигуравајућих кућа који ће разматрати реформе у области осигурања у Србији

Први »Српски дани осигурања« биће одржани од 28. до 30. новембра у Аранђеловцу. На конференцији, коју организује Удружење осигуравача Србије, представници осигуравајућих кућа, високи државни званичници као и домаћи, регионални и стручњаци из иностранства, разматраће реформе у области осигурања са акцентом на безбедност у саобраћају и осигурање у пољопривреди.

Учесници ће покушати да изграде платформу за аргументовану и конструктивну расправу кроз 10 панела и два округла стола са отвореним дискусијама.

„Поносни смо што, по први пут, покрећемо овакав вид размене знања и искуства, али и планова за будућност теме осигурања уопште. Непроцењива је прилика да представници државе заједно са осигуравајућим кућама на једном месту истакну значај појма осигурања и да га заједнички импламентирамо директно у Законе, кад за то дође време. Такође, ова тема је важна и за саме грађане како би се подигла свест јавности, што смо и започели кроз прошлогодишњу кампању »Осигурај будућност«, која је добила и свој епилог у виду награде на овогодишњем Кактус фестивалу”– истакао је Душко Јовановић, председник Удружења осигуравача Србије.

Конференцију ће отворити гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић, која ће о тренутној ситуацији на српском тржишту осигурања говорити на панелу »Стање и изазови надзора домаћег тржишта осигурања«.

Првог дана конференције говориће се о директивама »Solvency II«. Присутни ће моћи да чују ставове и мишљење на ту тема од једног од твораца тог концепта, проф. Карела Ван Хуллеа, као и искуства из Словеније и Хрватске. Стручну расправу првог дана конференције затварамо округлим столом на тему »Закон о обавезном осигурању у саобраћају« на којем ће, поред осигуравача, учествовати и представници МУП, Министарства финансија, НБС и Пореске управе.

Другог дана конференције на панелима ће бити речи о животном осигурању и банкоосигурању. Округли сто биће посвећен утицају државе на развој осигурања у пољопривреди, а одговор на питање како унапредити тај вид осигурања даће нам стручњаци из осигуравајућих друштава, представници Министарства пољопривреде, Министарства финансија, ПКС и универзитетски професори.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *