Удар на српску неутралност

Пише Љубан Каран

Стратези специјалног рата против Србије из Пентагона, Ленглија и Брисела заиста се труде да ураде све онако како то основни принципи усвојене стратегије налажу, али шта им то вреди када њихови сараднички центри деструкције унутар Србије немају много смисла за тајност и перфидност у наступу, чиме су нам дали довољно времена да се и сами припремимо за специјални окршај.

СТРАТЕГИЈА РУШЕЊА Центрима моћи на Западу неће се баш свидети што им је нова тактика разоткривена на самом старту, будући да су уложили велики напор у правцу обмане и оперативног маскирања правих, дугорочних намера. Комплетна замисао била је да се представници актуелне власти успавају срдачним и коректним пријемима и обећањима у Њујорку и Бриселу, и поверују у нагли заокрет западне политике према Србији и српској војној неутралности. Истовремено, да се подривачке активности и комплетна деструкција наставе од стране унутрашњих ретроградних снага, тако да се на први поглед не види како и даље иза свега стоји Запад.

Суштина нове замисли је да се Влада Србије не руши одмах и комплетна, него да се постепено круни елиминацијом министара који су најтврдокорнији заговорници војне неутралности и противници уласка Србије у НАТО. Рушење појединих министара треба да изгледа као унутрашња ствар Србије, а не као притисак и дејство извана. Тако се први на удару прљавих метода специјалног рата нашао министар одбране Србије Александар Вулин. Штавише, комплетна прљава „артиљерија“ овог тајног рата усмерена је на само један сегмент српске државности, али тренутно најважнији – на одбрамбену способност Србије. Процењује се да тако концентрисан удар на један сегмент мора дати резултате, и да ће одбрамбени фронт Србије против специјалног рата са Запада сигурно бити пробијен. За процене будућих дешавања веома је важно зашто се на удару нашао баш министар одбране. Јер ако се прво посеже за слабљењем одбрамбеног система, то значи да се САД и НАТО не одричу војног решења српског питања и да је то за њих реална опција за коју треба створити што повољније услове.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.