Масакр у Лас Вегасу: Режирани догађај

Зашто је званична верзија о масакру у Лас Вегасу, у коме се, постоје претпоставке, појављују плаћени глумци и више нападача, неодржива, те ко је и из којих разлога учествовао у њеном креирању

Масакр у Лас Вегасу“ одиграо се 1. октобра 2017, када је, према писању мејнстрим Њујорк тајмса: „Наоружани нападач пуцао продуженом баражном паљбом са 32. спрата хотела казина ’Менделеј беј’ на посетиоце тродневног Route 91 Harvest Festival-а“ – фестивала кантри музике на отвореном, убивши 59 људи, ранивши 527, и натеравши у паничан бег на хиљаде престрашених посетилаца концерта у овом, како сви медији главног тока непрекидно понављају, „најсмртоноснијем масовном убиству у америчкој историји“. Око 22.000 људи присуствовало је концерту када их је нешто после 22 часа, након што је на сцену изашао певач Џејсон Алдин, чијим се наступом завршавао фестивал, засула продужена рафална паљба, док је полиција покушавала да установи одакле она долази. Пре него што су специјалци (SWAT units) провалили у собу Хотела „Менделеј беј“, нападач, идентификован као Стивен Падок (64), извршио је самоубиство. Одговорност за напад преузео је ИСИС, наводећи да је нападач пре неколико месеци прешао у ислам, но упркос томе амерички званичници тврде да се радило о „усамљеном вуку“ и да је највероватније имао психичке проблеме“.

[restrict]

АНАЛИЗА ЗВАНИЧНЕ ВЕРЗИЈЕ Најважнију алатку за разумевање догађаја представља – анализа званичног наратива који у први план ставља број и тип оружја које је наводни нападач поседовао, истичући да је „Невада једна од америчких држава са најблажим прописима о поседовању оружја. Грађани не морају да имају дозволе за ватрено оружје, не морају да га региструју, и могу да га поседују у неограниченом броју“. Њузвик саопштава да је нападач у Лас Вегасу изгледа користио аутоматско оружје великог калибра, које је било забрањено на федералном нивоу 1994, али је забрана истекла 2004. и није обновљена.  „Нападач“ је, према званичној верзији, поседовао више од 40 оружја таквог типа, које је, веровали или не, и поред тоталног видео-надзора, успео да унесе у своју собу у Хотелу „Менделеј беј“ у Лас Вегасу. Истраживачи новог светског поретка на челу са професором Џејмсом Фецером (чије се емисије на интернету, попут „Las Vegas shooting hoax by Prof. Emeritus James Fetzer PhD & Aaron Wilson PhD“, хистерично уклањају под образложењем да „крши Јутјубове смернице заједнице“) покренули су контраофанзиву, пажљиво анализирајући сваку ставку званичне верзије. Избор места за најновији глобалистички напад за независне истраживаче ни најмање није случајан: Невада је држава чији су становници велики поштоваоци Другог амандмана (права грађана САД да поседују оружје) и велики подржаваоци америчког председника Доналда Трампа.

Ко има корист од ове операције? Први и основни циљ глобалистичког напада на посетиоце концерта кантри музике је забрана поседовања и коришћења оружја! Конфискација оружја које се налази у поседу америчких грађана и укидање права загарантованих Уставом САД, према мишљењу већине независних истраживача, основни је циљ операције Лас Вегас.

Др Стив Печеник, доктор наука из психијатрије, специјалац, заменик помоћника државног секретара Хенрија Кисинџера, ангажован у Белој кући као заменик помоћника секретара Џералда Форда, Џимија Картера, Роналда Регана и Џорџа Буша, веома добро упућен у спољну политику, управљање међународним кризама и психолошки рат, у интервјуу за Nightly news, неколико дана (4.10. 2017) након што се „напад“ одиграо, на основу свог двадесетогодишњег искуства у вођењу специјалног и психолошког рата, изјавио је да је у Лас Вегасу настављен 11. септембар. „Фолс-флег операције су централни метод којим се омогућава реализација програма глобалиста. Сенди Хук била је фолс-флег, Сан Бернардино, пуцњава у Орланду – фолс-флег… Лас Вегас је наставак операција под лажном заставом. Произведете проблем, изазовете страх и панику у људима (реакција), и наметнете решење (укинете људима право да поседују оружје).“ Овај догађај је Стив Печеник, у поменутом интервјуу видео као део стратешке борбе против Трампа, и разлог због кога су сви мејнстрим медији понављали мантру о „најсмртоноснијем масовном убиству у америчкој историји“. Стив Печеник је изузетно поштован припадник обавештајних служби, Јеврејин који је ретко када погрешио у анализи и коме су на располагању обавештајне операције првог реда, али овог пута је убрзо сам признао да је омануо. У видео-обраћању јавности преко свог интернет канала Steve Talks под насловом Mea Culpa, признао је да је погрешио у процени овог догађаја и директно оптужио Доналда Трампа и Израел за ову фолс-флег операцију: „Питање о томе да ли се радило о потпуно режираном догађају са унајмљеним глумцима на сцени (stage event) или су људи заиста умирали и били рањени није централно. Најважније је знати да се радило о фолс-флег догађају који је креирао Доналд Трамп у сарадњи са ФБИ, ЦИА, нашим обавештајцима и полицијом. Погрешио сам јер сам мислио да је Трамп довољно паметан да не покрене фолс-флег. Нажалост, није. Покренуо је ову операцију заједно са Шелдоном Аделсоном и другим Јеврејима укљученим у казино бизнис и уништење наше републике“.

ПОСТОЈЕЋА НАРАЦИЈА ЈЕ ЛАЖНА Веома је значајна истрага коју поводом догађаја у Лас Вегасу на интернету детаљно спроводи бивши обавештајац ЦИА Роберт Дејвид Стил, сада главни официр Обавештајне планетарне мреже, подучавалац холистичке аналитике и творац економског система реалних трошкова и коришћења слободних извора енергије. Јутјуб је обрисао и један од његових интервјуа у коме је говорио о масакру у Лас Вегасу. На свом веб-сајту Public intelegence blog Стил је тим поводом написао: „Јутјуб је без икаквог оправдања осим ционистичког напада на моја разматрања ционистичког ангажмана у масакру у Лас Вегасу обрисао мој интервју са Саром Вестал.“

Стил сматра да се ради о комбинованој „хибридној операцији под лажном заставом“ у којој су учествовали плаћени глумци за изазивање кризе, као и више нападача који су користили „холоу-поинт метке“ (hollow-point bullet) како би изазвали максимални ефекат. Чињенице говоре да се вежба агенције Federal Emergency Management Agency (ФЕМА) одвијала у читавом граду у то време, а многи „кризни актери“ су ангажовани и интегрисани у публику која је била на музичком фестивалу Route 91. По Стиловом мишљењу, Падок је био „жртвено јагње“ – петси. „Сада имамо довољно доказа да претпоставимо да се ради о операцији која укључује вежбу у којој учествују плаћени глумци, несвесни плана о пуцњави, уз присуство више стрелаца који су користили митраљез М-60 и муницију са шупљим врхом како би изазвали максималан ефекат. Људи су умрли и људи су искасапљени. Ова два елемента нису нужно повезана – учесници који су унапред знали да се ради о ’дрилу’ – вежби – могли су да одлуче да прикрију да је током ње извршен масакр. Постоји објашњење и за Падока који је као жртвено јагње мислио да је у питању намештаљка са наоружањем у организацији ИСИС-а, да би на крају био убијен у циљу заташкавања. Постојећа нарација је лажна.“ Стил не сматра да је Печеник у праву у погледу умешаности Доналда Трампа: „На неки начин дужан сам да кажем да мислим да Трамп није умешан. Молићемо се да председник Доналд Трамп види овај догађај као своју прилику да сахрани ’дубоку државу’.“

Операција се одвијала много комплексније од њеног медијског представљања. Симултани напади одиграли су се у хотелима „Белажио“ (Bellagio) и „Фламинго“ (Flamingo Las Vegas) који су затворени, сломљена стакла су прекрила тло, људима није било дозвољено да напуштају хотеле. Извештаји очевидаца показују да је наратив о једном нападачу неодржив. И док су извештаји у медијима који излазе у Србији из дана у дан мењали професију званичног извршиоца масакра Падока (ватрогасац, рачуновођа у пензији итд.) испоставило се да се радило о мултимилионеру, инвеститору у тржиште некретнинама чији је пензиони фонд износио 400.000 долара, поседовао је неколико имања, два приватна авиона и приватног пилота, имао је девојку са Филипина што се никако није уклапало у наратив о белцу расисти, омиљеној медијски хиперпласираној синтагми са циљем увођења САД у грађански рат, био је страствени коцкар. То су подаци који се ни у ком смислу не могу лако довести у везу са мотивом за извршење масакра у Лас Вегасу, што ни најмање не оптерећује глобалистичке посленике који признају да је мотив непознат. Критеријуми који би укључили новац, идеологију или нагодбу – недостају. Падок се не уклапа у профил кандидата за масовног убицу. Падок се коцкао у казину користећи картицу своје партнерке у ноћи у којој се одиграла пуцњава, што је такође податак који компромитује званични наратив.

ФОТОГРАФИЈА У НАЈМАЊУ РУКУ ЧУДНА Хотел „Менделеј беј“, како смо већ поменули, има камере за 24-часовни видео-надзор у хотелским собама и изван њих. Како је онда Падок могао да унесе толико оружје у собу? Роберт Стил осим тога истиче да хотел има инсталиране специјалне детекторе за наоружање и никада не би дозволио уношење оружја уколико то не би било у сарадњи са стварним федералним тимом за спровођење закона или са лажним тимом за спровођење закона. У свим осталим случајевима – то је незамисливо. При томе, хотели овог типа имају и прозоре од специјалног стакла, опремљене сензорима који реагују на било какво оштећење на стаклу, тако да је немогуће да је Падок могао да „сломи прозор на 32. спрату хотела и почне да решета људе“ и то из десетина аутоматских и полуаутоматских пушака невидљивих за камере за видео-надзор. Падок је, осим тога, морао да буде невидљив, а његово „решетање“ нечујно и за полицију, којој је требало 72 минута да лоцира собу из које је изведен масакр!!!

Проф. др Џејмс Фецер и др Арон Вилсон анализирали су и фотографију коју су објавили Индипендент и неколицина других магазина, а која је била доказ да је масовни убица лишио себе живота. Скот Бенет, бивши официр јединице за психолошке операције армије САД, сматра да је ова фотографија у најмању руку чудна. Она наводно приказује Падока како након самоубиства лежи на леђима а преко леве ноге му лежи пушка – што је по Бенетовом мишљењу немогућа позиција уколико је себи разнео мозак. Глава приказана на овој фотографији је преливена крвљу, а у локви се налазе чауре од испаљених метака, што је такође немогуће јер би у том случају чауре морале да се налазе испод локве крви.

Да би се разумео смисао и значај ове операције, неопходно је сагледати ширу слику онога што се догађа у САД. Џулијан Асанж, оснивач „Викиликса“, 22. септембра из свог избеглиштва у амбасади Еквадора у Лондону изјавио је: „Заборавите Русију. Права опасност за САД долази од Израела и израелског лобија.“

Током конференције за новинаре, коју је одржао за своје присталице у Берлину, Асанж је рекао да „оно што се недавно десило пред нашим носевима, у вези са Израелом, очигледно није сматрано подобним за медије и никад се неће појавити на било којој уредничкој страници. Ове седмице Сенат (САД) је једногласно усвојио закон о антисемитској будности, а такође је обновио и ојачао санкције против Ирана за шта је гласало 99 према нула, што би могло срушити једногодишњи споразум о ширењу нуклеарног оружја са том земљом“.

ОСВЕТА ИЗРАЕЛА? Предлог закона о антисемитизму чини Јевреје и јеврејске интересе правно заштићеном класом, имуном од критике. ’Слобода говора’ у пракси значи да можете запалити америчку заставу, продавати порнографију, напасти хришћанство најгорим изразима или критиковати владу у Вашингтону, све што желите, али критиковање Израела је недопустиво уколико желите избећи падање у канџе правног система.

Професор Џејмс Фецер сматра да је Израел у рату са САД: „Израел има највећу историју на свету када је у питању извођење ’операција под лажном заставом’, почевши од бомбардовања Хотела ’Кинг Дејвид’ 1946, када је јеврејска терористичка банда Иргун извела напад обучена у арапску одећу како би истерала Британце из Палестине. Деведесет друге Израелци су заправо бомбардовали своју амбасаду у Буенос Ајресу за шта су оптужили Иранце зато што је Аргентина сарађивала са Ираном на развоју нуклеарне енергије за мирнодопске сврхе. Дигли су у ваздух сопствену амбасаду, али та експлозија није изазвала велике жртве нити подигла довољно прашине па су две године потом предузели други напад – на Јеврејски општински центар – који је одвео у смрт 94 особе. Ту је и напад на брод америчке морнарице USS Liberty који су извели израелски млазни борбени авиони и моторни торпедни чамци израелске морнарице, 8. јуна 1967. током Шестодневног рата, за који је оптужен Египат. Американци би морали да схвате: Израел није наш пријатељ. Сви сирови подаци које поседују НСА и ЦИА одлазе директно у Тел Авив. Једанаести септембар је изведен у сарадњи ЦИА, неоконзервативаца, Министарства одбране САД и Мосада како би пронашли начин да казне Палестинце. Зашто? Због тога што су имали законито право на земљу коју је Израел отео. И између уништења Јужне куле, након чега је уследило рушење Северне, појавила се фотографија која је показивала радост Палестинаца, праћена коментаром да Народни фронт за ослобођење Палестине сноси одговорност, што је било далеко више од апсурда. Радило се о технолошки високософистицираној операцији, обавештајни експерти се слажу да су само две агенције у стању да то изведу – ЦИА и Мосад. Испоставило се да је фотографија снимљена много раније. У односу на Лас Вегас, како је то изјавио Кевин Барет у интервјуу за Прес ТВ, Израел је пласирао информације да је Падок неколико месеци пре пуцњаве прешао у ислам, што показује колико су они далеко спремни да иду како би прогурали своју агенду. Жао ми је што то морам да кажем, али изгледа да се Израел свети САД зато што нисмо успели у избацивању Башара ел Асада из игре, чиме би се омогућило испуњење планова о ’Великом Израелу’, и због тога ћемо и надаље морати да плаћамо цену.“

КРАЉ КАЗИНА НА КАФИ КОД ТРАМПА Финансијске трансакције великих размера такође се показују као веома уносне уколико знате унапред како да их добро испланирате у контексту операција под лажном заставом. Тако је један од највећих подржавалаца Израела који се баве бизнисом са некретнинама у Њујорку Лари Силверстајн, 24. јула 2001. издејствовао 99-годишњи закуп комплекса Светског трговинског центра само неколико недеља пре 9/11 уложвши 15 милиона долара у СТЦ. Али веома мудро и далековидо инвестиција је укључивала допуну полисе осигурања за покриће од терористичких аката. У јануару 2004. Силверстајн је добио премију осигурања у износу од 4,8 милијарди долара као резултат напада 9/11.

Инвестициони фонд Џорџа Сороша купио је PUTS на 1,35 милиона МГМ акција, 60 дана пре напада на МГМ-ов „Менделеј беј“ у Лас Вегасу. Осим тог, МГМ инсајдери продали су 297 милиона долара у акцијама пре масакра у Лас Вегасу.

Вишеструки извори указују да ће казино магнат Шелдон Аделсон и Мајкл Чертов веома добро зарадити на овом догађају захваљујући новим законима који ће бити донети након масакра, а који ће налагати увођење детектора за метал и торњева са оружјем.
У том смислу занимљиво је да се председник САД Трамп сусрео са краљем казина Шелдоном Аделсоном и његовом супругом Миријам у Белој кући, где је разговарао о масовној пуцњави у Лас Вегасу. Лас Вегас ривју џорнал имао је потребу да објави у уторак да је састанак у Белој кући био заказан пре него што је вест о нападу на фестивал кантри музике у Вегасу стигла до Вашингтона у понедељак ујутру. Састанак је наводно био намењен дискусији о политици, али су Трамп и Аделсон „такође расправљали о томе како помоћи особама погођеним пуцњавом, као и како повећати мере заштите од оваквих догађаја у будућности“.
И, на крају, подсетимо се и да је Аделсон, власник компаније Las Vegas Sands, био међу највећим донаторима Трампу током председничке кампање 2016. године.

Одговор на постављено питање Qui bono, qui prodest? је бар у овом сегменту познат. Нема ништа уносније у новом светском поретку него добро искористити фолс-флег операцију већих размера.             

[/restrict]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *