Сиромашни, али на својој земљи

Много хиљада година пре Христа Мојсије је записао: Земља се не сме продати! Тако је у цивилизованим државама, које себе називају и демократским, остало до данашњих дана. Земља се не продаје странцима!

Упамтите, Срби! Нисте криви! НАТО је злочинац. Ми Срби смо жртве. Ко вам другачије каже – лаже! Имајте стално ово на уму. Да се не заборави.

Упита ме скоро познаник: Докле ћу текст почињати истом реченицом?

„Док год идем на сахране или на други начин изјављујем саучешћа породицама умрлих од рака“, беше мој одговор. НАТО дивљаци су нас, нашу децу и децу њихове деце намерно затровали. НАТО монструме наше патње не дотичу. Имајте стално ово на уму. Да се не заборави.

[restrict]

ШТА КАЖЕ ЕНЦИКЛОПЕДИЈА ПРАВОСЛАВЉА У било ком крају Србије где сам летос боравио или само у пролазу са мештанима разговарао, тема је свуда била иста. Све мучи иста бољка – продаја земље странцима. Мој друг Шоне, родом из банатског села Иваново, водио ме у шетњу Делиблатском пешчаром. Прошли смо кроз Јасеново, Гребенац. Прешли преко Караша. Стигли до Дубовца на Дунаву. У селу Шушара ручали уз хладно пиво код пријатеља Шањија и његове жене Мицике. Од Баната до Такова и Коштунића, преко Рудника и Вујна до Кнића и Груже после уобичајених реченица излети питање: Хоће ли се стварно земља продати странцима?

Закон је донет на Велику Госпојину. Какве ће последице бити видећемо убрзо. Свршеном послу мане нема – каже народна пословица. Зато је бесмислено о Закону расправљати, али увек се може донети додатак, модерно речено – анекс.

Увек се може дописати једна реченица. Ако се хоће. Реченица од укупно десет речи. Рачунајући заменице и везнике. Реченица гласи: Земља се не сме продавати странцима ни под каквим условима! Узгред, ову реченицу нисам ја смислио. Она је уписана у Библији и основа је Мојсијевог закона. Много хиљада година пре Христа Мојсије је записао: Земља се не сме продати! Тако је у цивилизованим државама, које себе називају и демократским, остало до данашњих дана. Земља се не продаје странцима! Ко не верује мени нека чита Библију. Ако му је тешко да Библију чита, нека погледа Енциклопедију православља. Објављена је на српском језику 2002. године.

Богу хвала те постоје књиге. Оном ко чита лакше је да одлучи. Није потребна велика сопствена памет или историјска мудрост. Морамо научити да се знања не налазе само у нашим главама – тинтарама, рекао би блаженопочивши Танасије из Чачка – већ је много, скоро све записано у књигама.

ПОЈАВЕ СТАРЕ, РЕЧИ НОВЕ Наша власт је образована, кад се погледају њихове својеручно потписане биографије, тешко им је наћи парњака у евроунијатској заједници или међу кандидатима за пријем у исту. Што се тиче личне памети, више пута су јавно казивали о томе како су паметни и да многи од нас не могу разумети њихове одлуке, јер они гледају у будућност и не осврћу се на митове и митолошку прошлост. Морам признати да су у праву. Прошлост је препуна митологије. Криво тумачена. Већина људи више и не зна како је прошлост изгледала. Неки чак сумњају да је прошлости и било. За разлику од будућности, која сигурно постоји, само што њу виде нарочито обдарени који се у старим књигама зову: пророци, јуродиви, видовњаци. Изгледа да је најбоље митологичарима препустити прошлост, видовитима будућност, а садашњост? Шта нам Бог да.

На срећу, није све како на први поглед изгледа. Нема изненађења. Појаве су старе, само су речи нове. Ништа ново под капом небеском. Пљачка и отимање имовине слабијих од себе врши се данас исто као пре сто, хиљаду или три хиљаде година. Мотиви су исти. Новац и овоземаљска моћ. Учесници у савезу, пардон, коалицији су исти и јуче и данас. Војсковође, финансијери, фабриканти оружја, лиферанти, шпекуланти су били јуче.

Данас су то мировне снаге, ММФ, страни инвеститори, известилац европског парламента. Финансијери и фабриканти оружја називе су задржали. Брендирано име се не мења лако. Имена су различита, али је циљ исти. Отети земљу, њене становнике претворити у робове, а ако се буне, убити и спалити у фуруни, а уместо њих довести робове с других страна света који ће бити послушни. Ми као да смо заборавили како се Америка у прошлости насељавала. Староседеоци Америке нису били црне расе. Били су припадници жуте расе – у холивудским филмовима звани Индијанци.

Верујмо да Закон спречава продају земље странцима или је бар отежава, те ће странци одустати од куповине. Нека будемо сиромашни, али на својој земљи. Земља је светиња. Она нема цену. Кућа се може продати, јер се нова може саградити. Али земља једном продата, заувек је продата. На планети Земљи нема вишка земље. Колико је Господ земље створио, толико је и данас има. Ни метар више. Знао је то Мојсије.

Помолимо се за здравље генерала Ратка Младића, др Радована Караџића, капетана Драгана и све Србе ма где били на данашњи дан.     

[/restrict]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *