РАЗговор

Марија Захарова
КАКО ТО РАДЕ АМЕРИКАНЦИ
Испричаћу вам сензацију. САД очекују да им буде продата руска дипломатска имовина која се налази на ексклузивним локацијама у Сан Франциску и Вашингтону. Тешко је поверовати у то, али Стејт департмент нам је званично ставио до знања, директно нам је то речено, да очекују да продамо те објекте САД. Очекују од нас да продамо те некретнине америчкој влади. Руска страна ће начинити серију фотографија тих објеката, тако да буде јасно о чему причамо – то нису једнособни станови на периферији. То су централне локације у Вашингтону и Сан Франциску. Објекти, такозване резиденције налазе се на најугледнијим локацијама и зато је било толико занимљиво организовати тамо догађаје. Русија иначе сматра да ситуација око њене трговинске мисије у Вашингтону, претрес зграде у коју су ушли представници америчких власти, укинувши претходно дипломатски имунитет те зграде, означава догађај без преседана и најочигледније кршење Бечке конвенције о дипломатским односима из 1961. године. 
У тексту Американци захтевају да им Русија прода „затворене“ дипломатске објекте?!, извор Информер, 3. септембар 2017

Петер Ц. Гоче
ФАРМАЦЕУТСКА ИНДУСТРИЈА СВЕСНО УБИЈА
Фармацеутска индустрија продаје отрове, а не лекове и ти отрови су, поткрепљено је доказима, и службено трећи узрок смрти у свету, но истина је још много мрачнија и гора.
Пацијенти верују лековима јер верују својим докторима, а доктори опет о лековима знају само онолико колико им то дозволи фармацеутска индустрија, која пак уско сарађује са властима и депопулацијским идејама о смањењу броја људи на земљи. Подаци о клиничким истраживањима које већином финансирају исти људи који стоје иза ове индустрије, недоступни су јавности, а они публиковани у научним часописима пречесто су искривљени или лажни. Тестирање нових лекова не спроводи се како треба, регулаторне агенције не обављају свој посао поштено и саплетене су бројним сукобима интереса. Политичаре је, како каже, тако лако поткупити, а здраве и болесне тако лако обманути.
У тексту (видео) Угледни дански лекар: нисте свесни велике светске преваре!, извор ФБР, 30. август 2017

Милорад Пуповац
Бришу се трагови српског удјела у хрватској повијести
Посљедњих је година на дјелу оно што ми 1995. пред „Бљесак“ и „Олују“ рече један од представника службене хрватске хисториографије у Илирској, Препородној дворани у Загребу: „И, запамтите, одсада хрватска повијест никада више неће бити хрватско-српска.“ У уџбеницима, у годишњицама и важним датумима и особама, бришу се трагови српског удјела у хрватској повијести. На тај се начин Срби од присутних производе у неприсутне, од домицилних у недомицилне, а Хрвати лишавају сазнања о стварној хисторији њиховој и њихова друштвеног простора. Од настојања да се Срби иселе или избаце и из хрватске хисторије још је горе настојање затирања трагова, свијести, сјећања, те негирање или омаловажавање хисторијског злочина геноцида почињеног према Србима у вријеме Павелићеве усташке Независне Државе Хрватске.
У тексту Пет
кључних питања за Србе у Хрватској данас, извор Глобус/Јутарњи/НС,
4. септембар 2017

Мајкл Кејн
ЗАШТО НЕЋУ ТОГ ЈУНКЕРА
Мој глас за брегзит није био због имиграције или економије већ зато што би радије био сиромашни господар сопствене судбине него богати слуга туђе. Британију сада води човек који се зове Јункер, председник Европске комисије и бивши премијер Луксембурга Жан-Клод. Док нисам напунио 20 година, мислио сам да је Луксембург радио-станица. Нисам ни знао да је то држава, а он сада управља мојом земљом, и делује да му се не допадамо.
У тексту Као ти нејџер сам мислио да је Луксембург радио-станица, а сад је Јункер главни у ЕУ, извор Бета/Факти, 5. септембар 2017

Ендру Корибко
ТРАМПОВЕ МАЛЕ ТАЈНЕ
Један од вероватно правих разлога што су САД распириле Корејску кризу је тај да саботирају предизборно обећање јужнокорејског председника Муна да ће тежити побољшању односа са Северном Корејом, и да га приморају да невољно прихвати размештање THAAD-а.
И то није све: пошто се Северна Кореја поново нашла у главним вестима због својих бомбастичних претњи да ће бомбардовати Гуам, Трамп сада има савршен изговор да тражи одобрење за нове милијарде долара за америчке системе противракетне одбране. Ово савршено одговара војноиндустријском комплексу и свим појединцима, што у америчком Конгресу што у његовој администрацији, који су уложили новац у повезане компаније.
Трамп мајсторски манипулише Ким Џонг Уном, наводећи га да даје најбизарније могуће изјаве као одговор на Трампове намерно провокативне твитове и коментаре, што је управо оно што Америци треба како би постигла горенаведене циљеве.
У тексту Прави разлози Трамповог заоштравања према Северној Кореји, извор ФСК, 4. септембар 2017

Сергеј Латишев
СВЕОПШТЕ ЗАГЛУПЉИВАЊЕ – ОРУЖЈЕ ПОБЕДЕ
Ово што сада гледамо у свету је тријумф интернационале супербогаташа. Они своје циљеве реализују без било каквих ратова. Чак успешно – ради „оптимизовања расхода“ – уништавају „златну милијарду“ припадника привилеговане средње класе Запада. Још се та класа активно и плански разводњава мигрантима – ради даљег општег снижавања животног стандарда. Европљане и Американце још присиљавају да се посипају пепелом за „расизам“. То је у функцији прикривања суштине онога што се догађа.
Моћнима који владају организовање трећег светског рата – због свега – уопште није потребно. „Оружје победе“ сада су свеопште заглупљивање и поживотињење маса, лажне новости и тотална контрола тајних служби.
У тексту Интернационали супербогаташа који владају светом трећи светски рат уопште није потребан,
извор Факти, 3. септембар 2017

Љубан Каран
РАСПИРИВАЊЕ МРЖЊЕ
Није највећи проблем дивљање усташа под прозорима службених просторија српске мањине. Није највећи проблем ни паљење листа Новости Српског народног вијећа. То је само порука да Срби не могу да се организују и да не могу да имају своје гласило. То се најбоље види, али није најопасније по Србе. Напади на свеукупно српство у Хрватској су много шири и перфиднији, где им опасност прети од комшија и доводи их у потпуно пасивну ситуацију из страха за породицу. Преко локалних ТВ станица у већини хрватских градова распирује се мржња према Србима њихових комшија у градовима и селима. У редовним емисијама у које се укључују гледаоци постављају се питања о плочи у Јасеновцу, о томе ко то Хрвате назива усташама и слично. Тада крећу бујице мржње гледалаца према свему што је српско, уз јасну поруку: „Ако им сметају плоче наших хероја, онда они не воле Хрватску. Ако се не осећају сигурно, нека купе труље и иду из Хрватске.“ Такве емисије трају сатима уз хистеричне шовинистичке изливе гледалаца који своју тираду редовно завршавају покликом „за дом спремни“.
У тексту Зашто Запад ћути док усташе дивљају?, извор Нови стандард, 3. септембар 2017

Виталиј Правдивцев
СРПСКИ ДУХ ЈЕ НЕМОГУЋЕ СЛОМИТИ
Србија је рајско место. Захваљујући подземној енергији која ствара повољне услове за живот природа вам је дала све. Пирамиде на планини Ртањ и пирамиде у БиХ, код Високог, зраче енергијом на Балкану. Интересантно је да су сва слична места на истој паралели. Све то даје добру енергетику околину. Није случајно све време била борба за Балкан. Осим занимљивог геостратешког положаја Балкан је занимљив и због много других разлога. Та енергетика Балкана даје људима снагу духа. Српски дух је због тога немогуће сломити. Не само по религији и култури него и по духу су Руси и Срби јако блиски народи.
У интервјуу Американци немају ласере против руских ракета, извор Вечерње новости, 3. септембар 2017

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *