ЗАШТО САД ПРЕТВАРАЈУ УКРАЈИНУ У БИОЛОШКУ БОМБУ?

Последњих 12 година велику пажњу, али и забринутост становништва на постсовјетском простору, и не само њему, изазивају вести да САД шире мрежу војних биолошких лабораторија у државама бившег СССР-а, окружујући на тај начин Русију. Рад ових лабораторија је тајна, а изузете су и од кривичне одговорности приликом потписивања уговора о њиховом отварању и раду

Америчке војне биолошке лабораторије постоје у Грузији (неколико њих, при чему је прва после упорних протеста становништва затворена), у Казахстану (једна), Азербејџану (од 2013), Јерменији (од 2016). Интересантно је да после обојене револуције 2014. године у Украјини ова држава постаје велика база за америчке војне биолошке лабораторије, па се пажња јавности усмерила на ову земљу, а у њој се дефинитивно догађају невероватне епидемије о којима се углавном ћути.

У Украјини је укупно, од 2014. до 2017, изграђено 15 америчких војних биолошких лабораторија. У њима раде искључиво Американци, комплетно финансирање је на терет Министарства одбране САД, а локалне власти су се обавезале да неће контролисати њихов рад. Ове војне лабораторије, које се баве углавном проучавањем и производњом вируса и бактерија, налазе се у следећим градовима: Одеси, Виници, Ужгороду, Лавову (три), Харкову, Кијеву (три), Херсону, Тернопољу, а неколико их је смештено према Криму и Луганској Народној Републици.

Интересантно је да после доласка на власт Порошенка и клике америчке војне биолошке лабораторије у Украјини повећавају тајност рада, а свим тамошњим медијима је забрањено да пишу о њима, иако су лабораторије опасност и за Русију, и за Белорусију, Молдавију, Придњестровље и државе Европске уније.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

4 коментара

 1. Сергей Эс

  Новая русская фантастика на эту тему

  3
  10
 2. Гојко Бура

  Прво и основно , знам да је печат приватни недељник , ако се неварам Вучелићев . Разлог мог негододовања је то што Печат покушава да држацијама до коих дође . Што могу да окарактеришем да на неки начин је део таквих дешавања које су забрањене , аснаравно оако је то део истине . Знасе да новинари тргују својим информацијама . Што опет штети обичном човеку , па чак и народима . Зар такве вести нису зарад тога да се спрече таква забрањена дешавања које штете целом човечанству . Што опет говори да је људина на овој нашој планети , полако али сигурно одзвонило да буду слободни људи , народи . Већ ће за будућа времена бити , једноставно биолошко робље за моћнике који стварају једнолични поредак , кои је апсолутно против сваког природног опстанка са свим природним разликама међу нама .
  Одавно се зна да је још крајем седамдесетих а током осамдесетих , по лабараторијама вршено клонирање животињских а и људских челија . Опет је свима нама јасно зашто се то чини . . .

  1
  1
 3. Русский

  Только создание коллективных органов управления, товарищества и союза Славянских государств и Культур способно остановить нашего общего врага и вести к Процветанию Славянства!

  2
  2

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.