ЗАШТО САД ПРЕТВАРАЈУ УКРАЈИНУ У БИОЛОШКУ БОМБУ?

Последњих 12 година велику пажњу, али и забринутост становништва на постсовјетском простору, и не само њему, изазивају вести да САД шире мрежу војних биолошких лабораторија у државама бившег СССР-а, окружујући на тај начин Русију. Рад ових лабораторија је тајна, а изузете су и од кривичне одговорности приликом потписивања уговора о њиховом отварању и раду

Америчке војне биолошке лабораторије постоје у Грузији (неколико њих, при чему је прва после упорних протеста становништва затворена), у Казахстану (једна), Азербејџану (од 2013), Јерменији (од 2016). Интересантно је да после обојене револуције 2014. године у Украјини ова држава постаје велика база за америчке војне биолошке лабораторије, па се пажња јавности усмерила на ову земљу, а у њој се дефинитивно догађају невероватне епидемије о којима се углавном ћути.

У Украјини је укупно, од 2014. до 2017, изграђено 15 америчких војних биолошких лабораторија. У њима раде искључиво Американци, комплетно финансирање је на терет Министарства одбране САД, а локалне власти су се обавезале да неће контролисати њихов рад. Ове војне лабораторије, које се баве углавном проучавањем и производњом вируса и бактерија, налазе се у следећим градовима: Одеси, Виници, Ужгороду, Лавову (три), Харкову, Кијеву (три), Херсону, Тернопољу, а неколико их је смештено према Криму и Луганској Народној Републици.

Интересантно је да после доласка на власт Порошенка и клике америчке војне биолошке лабораторије у Украјини повећавају тајност рада, а свим тамошњим медијима је забрањено да пишу о њима, иако су лабораторије опасност и за Русију, и за Белорусију, Молдавију, Придњестровље и државе Европске уније.

[restrict]

АМЕРИЧКИ АЛТРУИЗАМ Рус Игор Никулин (експерт који је радио у Уједињеним нацијама, тачније у Комисији за биолошко и хемијско оружје) за руски лист Правда коментарише зашто САД окружују Русију војним биолошким лабораторијама, чија је изградња већ коштала више од милијарде долара. Никулин истиче да их тренутно има око 400 у свету, а граде се и даље. Већина је у државама бившег Совјетског Савеза и Азије (према Кини и Ирану), тако да САД у потпуности контролишу биолошку и фитосанитарну ситуацију у региону. Ове године је отворена нова лабораторија у Азербејџану, а 2016. у Јерменији.

Када се америчким званичницима постави питање зашто граде војне лабораторије, одговор је увек исти – „ради заштите и благостања локалног становништва, јер постоје опасни вируси и бактерије које је оставио СССР“. Ипак, чињенице говоре супротно. Познато је да је уз помоћ Националног института здравствене заштите САД у Медицинском центру у Холандији створен генетски модификовани вирус птичјег грипа, који је имао својство да се преноси са човека на човека, да би потом Европска унија потрошила милионе евра на заштиту становништва, при чему је вакцине куповала од америчке фармацеутске компаније.

Иако украјински медији, како смо већ нагласили, ћуте о овој теми, светска штампа, у том смислу и западна, већ је писала о томе да САД спроводе забрањене експерименте са биолошким оружјем на самој граници Украјине и Русије, при томе не стајући на страну очигледно угрожене Русије већ се плашећи за себе. Наиме, у свим тим анализама тврди се да вирусе и бактерије које изазивају епидемије није могуће задржати на територији државе која се напада. Другим речима, вештачки изазване епидемије се из Русије веома лако могу пренети и у државе ЕУ.

Према мишљењу консултованих стручњака са Запада, овај поступак Пентагона и САД може се тумачити као акт агресије и као нарушавање Женевске конвенције из 1972. године о забрани производње и држања у залихама биолошког и хемијског оружја, те чуди што званична Москва не реагује.

Никулин сматра да је највећи проблем „бекство“ вируса и бактерија из лабораторија, те појава болести којих до тада није било, односно нису биле познате, те човечанство нема лекове за њихово сузбијање.

Засад се зна да су различите епидемије задесиле Украјину (до 2009. није их било). Становништво Украјине појаву епидемија везује за почетак рада прве војне биолошке лабораторије САД у Одеси, при чему је интересантно да је за сваку епидемију Влада у Кијеву морала да набавља нове вакцине ради заштите становништва и то од америчких фармацеутских компанија. Само на заштиту становништва од свињског грипа (H1N1) држава је потрошила 40 милиона долара, па су почеле да се проносе приче да је то заправо рекет. Држава која не купи вакцине неким чудом добије епидемију новог грипа.

Ове године (2017) је у главном граду Кијеву и нешто мањем Херсону избила епидемија ботулизма (тровање рибљим отровом који доводи до грчења мишића, те до гушења и смрти). Медицинске установе нису имале серум, и на хиљаде становника Украјине је умрло у најстрашнијим мукама (званичних података нема, сем тврдњи појединаца на друштвеним мрежама који помињу цифру од 13.000 умрлих). У Украјини ова тема је табу, поновимо, јер се ради о стратегији и деловању њиховог главног савезника САД.

Нажалост, сличних епидемија у Украјини било је и раније. Године 2016. у Измаилу (граду Одеске области) избила је непозната цревна инфекција, од које су посебно страдала деца. Буквално за 24 сата хоспитализовано је више од 400 деце. Узрок тровања није утврђен. Исте године Украјину је „погодила“ невероватна епидемија свињског грипа, који изазива атипичну упалу плућа.

Но у Украјини не страдају само људи него и животиње. Тако од 2014. умиру свиње од до тада непознате „афричке свињске куге“. Агрокомбинат „Калита“ (са производњом поред Кијева) уништио је 2015. више од 60.000 свиња због ове болести, а у целој Украјини више од 100.000. Од ове болести свиња нема заштите, а уколико човек дође у контакт са зараженом животињом, и сам оболева. Интересантно је да санитарне и ветеринарске службе нису могле да утврде узрок појаве ове болести. Вирус афричке свињске куге може да преживи у земљи око осам месеци, а у кобасицама, месу или сланини (без обзира на замрзавање) пет месеци. Пола године после паљења заражених животиња на фарми на којој су се налазиле мора да се примењује строги карантин, а поновни узгој могућ је тек после годину дана. Вирус афричке свињске куге је способан да „убије“ велики бизнис у свињогојству, али и у пољопривреди уопште. Мапа кретања овог вируса показује да иде ка Белорусији, Русији и Придњестровљу, а ако се овде не сузбије, питање је где ће завршити.

БИОЛОШКА БОМБА Амерички пројекат „биобезбедности“, који се нашироко примењује и рекламира у Украјини, само је маневар, истиче портал novo24.ru, како би се заобишла Женевска конвенција која брани овакву делатност. Чињеница је да су америчке војне лабораторије присутне у Украјини „да смање биолошку опасност“ (тако наступају и у другим државама), док у суштини стављају под контролу Пентагона мрежу лабораторија које проучавају дејство вируса и бактерија на конкретни генофонд, како људи, тако животиња и биљака. Овде се отварају невероватне могућности да се уз помоћ вируса и бактерија делује на биљни и животињски свет, али и да се управља локалним и светским епидемијама.

Крајем прошле године Европска унија је забранила увоз перушине из целе Украјине, јер је у Херсонској области забележен птичји грип, који се конзумирањем зараженог меса преноси на људе. Извоз перушине у ЕУ Украјини је доносио годишњи приход већи од четири милиона евра. Но трагедији није ту крај. Птичји грип прети да онемогући извоз перушине и кокошијих јаја у Африку и на Блиски исток, што је 75 посто украјинског извоза споменутог меса.

У Украјини се већ проносе различите гласине да су вируси (афричке свињске куге и птичјег грипа, као и неки други) склони мутирању, тј. да су неуништви. Да после мутације добијају још штетнија дејства, а да могу доспети у воду (преко пропалих водоводних мрежа), месних прерађевина (најчешће кобасица) и изазвати тотални хаос и епидемије. Управо у овоме и јесте вредност биолошких бомби. Невидљиве су и тешко је утврдити извор заразе. Али једна се чињеница не може сакрити. Како се појавила мрежа америчких војних биолошких лабораторија у Украјини са циљем „смањења биолошке опасности“, број епидемија и појава нових вируса и бактерија се повећао и наноси огромну штету људима и економији земље. Због ширења епидемија из Украјине ка Белорусији, Русији и Придњестровљу руски медији су прозвали „Украјину биолошком бомбом“ која може донети велику невољу поменутим државама.

Све америчке војне лабораторије у Украјини су под надлежношћу америчке корпорације „Блек енд вич спешал проџектс“. Пажњу изазива и цена изградње и рада лабораторија, по правилу су много скупље од цивилних. Следеће, све лабораторије су изузете из правне јурисдикције земље домаћина и раде у затвореном режиму. Запослени су грађани САД, који имају дипломатски имунитет. Другим речима, представници земље домаћина немају права приступа у ове лабораторије, што се односи и на здравствене и санитарне службе. Број запослених (од 50 до 250) превазилази број персонала потребног за такав рад у цивилним лабораторијама. Руководиоци су буквално Американци из редова тајних служби, америчке армије или америчких проверених политичара и често су експерти за биолошка оружја и биолошки тероризам.

Све америчке војне лабораторије су смештене близу великих (многомилионских) градова или морских лука, са могућношћу брзе евакуације. И најважније, лабораторије се појављују на границама америчких главних геополитичких конкурената – Русије и Кине (истовремено).

Распоред америчких војних лабораторија на евроазијском простору, како истичу руски војни експерти, омогућава Пентагону следеће: прикупљање информација о микроорганизмима на датој територији, што је важно за стварање високоефективног биолошког оружја против Русије, Ирана и Кине; спровођење диверзантских акција ради наношења штете економијама поменутих држава (на пример, уништавање животиња и птица које се користе за исхрану људи, али и људи). Код људи се ради о снижавању њиховог имунитета и умањењу радних способности (онемогућавању да раде). Као пример овакве акције наводи се изазивање афричке свињске куге у централној  Русији и на њеном југу (2012–2013), при чему тврде да је вирус произведен и у Русију прослеђен из америчке војне лабораторије из Грузији. Акција је била слична онима које Пентагон изводи већ низ деценија на Куби; испитивање биолошких агенаса у конкретним условима, односно праћење њиховог кретања и понашања како би се кориговала њихова својства; америчке војне лабораторије својим деловањем повећавају зависност од западних фармацеутских компанија, које по правилу имају лек за све нове болести; америчке војне лабораторије су дошле до резултата совјетских војних лабораторија (у замену за америчку помоћ те податке су предале Украјина, Грузија, Азербејџан и Казахстан). Ради се о знању које су створиле генерације совјетских научника, што Пентагону омогућава да створи представу какав је потенцијал Русије о овом питању, али и да створи заштиту.               

Узми ДНК ради убиства

Додатну дозу радозналости за америчке војне биолошке лабораторије, и могућност биолошког рата уопште против Руса, подгрејао је оглас Команде за образовање и обуку америчке војне авијације у коме тражи узорке ДНК и синовијалне течности руских грађана беле расе.

Оглас је, очекивано, изазвао бројна питања, али поменута команда је категорички одбила да одговори на њих. Стручњаци за биолошко оружје истичу да се овакви специфични узорци траже превасходно када се ствара биолошко оружје за уништење посебне заједнице, у овом случају (белих) Руса. Стручњаци за компјутерске технологије такође су сагласни да је биолошка наука напредовала, те да се може на основу података који се чувају у чипованим здравственим књижицама направити биолошко оружје и за убијање појединца, и више одређених људи, а да се то не препозна као убиство или злочин.

Игор Никулин, који је такође војни експерт и стручњак Уједињених нација за хемијско и биолошко оружје, рекао је за Правду 2016. да су САД изазвале смрт покојног венецуеланског председника Уга Чавеса разрадом смртоносног вируса за једног човека. Зато се није могао утврдити узрок његове смрти. „Није само Уго Чавес умро од рака већ и многи други латиноамерички лидери, и сви они у релативно младом добу. Американци имају одговарајуће могућности. Они значајно превазилазе друге земље у вирологији и нанотехнологијама. Чавес је вероватно отрован у седишту УН током генералне скупштине у Њујорку. Да је то био усамљен случај, могло би се рећи да је инцидент, за два случаја да је коинциденција, али за три случаја то је већ правило.“ Закључак експерата је јасан: САД планирају рат против Русије биолошким оружјем, а ДНК узорци су им потребни за развијање вируса који би нападали само Русе.

[/restrict]

4 коментара

 1. Сергей Эс

  Новая русская фантастика на эту тему

  3
  10
 2. Гојко Бура

  Прво и основно , знам да је печат приватни недељник , ако се неварам Вучелићев . Разлог мог негододовања је то што Печат покушава да држацијама до коих дође . Што могу да окарактеришем да на неки начин је део таквих дешавања које су забрањене , аснаравно оако је то део истине . Знасе да новинари тргују својим информацијама . Што опет штети обичном човеку , па чак и народима . Зар такве вести нису зарад тога да се спрече таква забрањена дешавања које штете целом човечанству . Што опет говори да је људина на овој нашој планети , полако али сигурно одзвонило да буду слободни људи , народи . Већ ће за будућа времена бити , једноставно биолошко робље за моћнике који стварају једнолични поредак , кои је апсолутно против сваког природног опстанка са свим природним разликама међу нама .
  Одавно се зна да је још крајем седамдесетих а током осамдесетих , по лабараторијама вршено клонирање животињских а и људских челија . Опет је свима нама јасно зашто се то чини . . .

  1
  1
 3. Русский

  Только создание коллективных органов управления, товарищества и союза Славянских государств и Культур способно остановить нашего общего врага и вести к Процветанию Славянства!

  2
  2

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *