Силе зла у служби Новог светског „реда”

Зашто су у Русији забрањени Јеховини сведоци, какве су опасности и којим механизмима се служе тоталитарне и деструктивне секте, ко стоји иза највећих, те како су сајентолози склопили пакт са САД

Александар Леонидович Дворкин доктор је филозофије и магистар теологије,  председник Центра религиолошких истраживањa Светог Иринеја Лионског, заменик председника Стручног савета за вршење државне религиолошке експертизе при Министарству правде Руске Федерације, потпредседник Европске федерације истраживачких центара за информисање о сектама (FECRIS), професор Православног светотихоновског хуманитарног универзитета, носилац више одликовања Руске православне цркве за мисионарски рад. Тема нашег разговора су тоталитарне  и деструктивне верске секте и њихове деловање на појединца, друштво и државу.

Већ две и по деценије водите Центaр религиолошких истраживања Свештеномученика Иринеја Лионског, борећи се за заштиту Русије од насртаја тоталитарних и деструктивних верских секти. Шта је смисао делатности овог центра?

Главни задатак нашег центра, који је основан са благословом патријарха Алексеја Другог 1993. године, јесте ширење веродостојних информација о учењу и делатности тоталитарних секти и деструктивних култова. У том правцу, сарадници Центра се баве научноистраживачком, саветодавном, предавачком и издавачком делатношћу, а имају везе са државним структурама и средствима масовног информисања. Уверени смо да је најбољи начин да се изађе из секте тај да се у секту не упадне. Да су данашње жртве секташтва на време биле упозорене, да им је на време дато обавештење о организацији у коју су их тако упорно звали, да су им рекли шта ће им се десити у тој организацији, највећи део тих људи не би пошао за онима који су тако „искрено“ обмањивали. Али, авај, нико их није обавестио, а онда је било већ касно… Сада су им године потребне да би схватили како су преварени и како су се њиховој искреној вери и тежњи за идеалима наругали патолошки славољупци и материјалисти који стоје на челу секти. И дај Боже да остане само на томе…

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *


Један коментар

  1. Dobro je znati

    Zasto nas je “Pecat” uskratio za podatak da Dvorkinov rad nije naucan, i kao takav nije ni postovan u naucnim (dakle, ne crkvnem, vec naucnim) krugovima, da su njegove definicije i teze manipulatorske i odavne diskreditovane u ozbiljnim naucnim studijama, da je isti ismejavan zbog svojih tvrdnji i sopstvenih nenaucnih definicija “sekti” bez kojih ne moze manipulisati, a na racun brojnih ne-pravoslavnih religija sirom sveta?da je nastojao da se u Rusiji zabrane i hinduisticki verski spisi, te da je njegov rad ocito u sluzbi crkvenih okrsaja sa verskim neistomisljenicima, i simbioza za zaradu.Zasto nam “Pecat” takodje nije istrazivacki preneo da su vodece svetske, univerzitetske, naucne adrese osudile non-sens zabranu Jehovinih svedoka, koji su sirom sveta priznati,donesenu na osnovu neutemeljenih optuzbi? Zasto “Pecat-za one koji znaju” nije informisao svoju publiku i o naucnoj studiji slucaja sprovedenoj u vise evropskih zemalja o destruktivnom delovanju FECRISA (Regis, 2012),u Rusiji crkvenog instrumenta, ciji je Dvorkin clan i osude zbog vjersko ekstremizma? Da li je mozda Pecat alatka u rukama novoformiranog odelenja spc za krstaske pohode, ili zaista nastoji dobiti objektivno, naucno, objasnjenje, za sta crkva, ni njeni poslenici, nisu prava adresa?Delovanje ovakvih aktivista i govor mrznje poput Dvorkinovog samo jos vise kalja sliku crkve za cijeg se viteza predstavlja. Izjave u clanku obiluju flagrantnim neistima prema hriscanskim zajednicama i to je svakome, ko iole je upoznat sa ucenjem i delovanjem, jasno.

    2
    2

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.