Асимилације неће бити. Биће рата

Решење мигрантске кризе

Решење мигрантске кризе неће бити могуће ако се не успостави нов, колико-толико праведан, светски мултиполаран поредак. Али корени кризе нису само политички и економски, они су пре свега религиозно-метафизички. О чему је реч?

Од 2015. до данас милионски таласи избеглица са Блиског истока, али и из Пакистана и Авганистана, кренули су ка Европској унији. Неки су на том путу, захваљујући илегалним токовима, изгинули, а неки су заустављени на границама Мађарске и Аустрије. У ЕУ десио се низ терористичких аката које су починили исламски фанатици, што је додатно појачало отпор према мигрантима. Да у овом лудилу, шекспировски речено, има система, знају сви упућени.

[restrict]

ПОТАПАЊЕ ЕВРОПЕ Немачка новинарка Фридерике Бек, ауторка бестселара „Тајна миграциона агенда“, каже: „Сорошева организација ’Open Society Fonudation’ основала је, заједно са осталим богатим фондацијама, EPIM („Европски програм за интеграцију и миграције“). Са овом веома јаком финансијском структуром у позадини, Сорош је почео, као у извесном смислу мозак целе операције, да уплаћује новац НВО и Grass-roots (појам који означава јавни или политички активизам и организовање широких социјалних слојева). Ове организације, од левог па до лево екстремног политичког спектрума, које скандирају слогане „нема граница, нема нација“ или „ниједан човек није илегалан“, савршено одговарају миграционој агенди глобалних доносилаца одлука, и од тада се оне систематски изграђују (…) Разноврсне дигиталне могућности које мигранти имају (сви су снабдевени смарт телефонима) донеле су им савршену миграциону инфраструктуру као на пример тзв. Liveticker, на многим граничним прелазима у балканској рути, који се стално ажурира и даје тачне информације о томе шта све мигранте очекује, како да решавају проблеме и како треба да се понашају. За овакав процес сковала сам термин ’надзорни бег’.“

Дакле, миграција има за циљ потапање Европе бујицом нових досељеника, који се не могу (поготово не за кратко време) уклопити у нову средину и прихватити њене културне вредности. Неко жели нову, нестабилну Европу, која никад неће моћи да самостално одлучује о себи и својој будућности. То уочавају чак и крајњи левичари, попут Славоја Жижека, који сматра мигрантски хаос правом сликом Новог поретка: „Остављени сами себи, Африканци неће успети да реформишу своја друштва. Зашто? Зато што их ми спречавамо у томе. Европска интервенција у Либији гурнула је ту земљу у хаос. Напад САД на Ирак створио је предуслове за успон ИСИС-а.“ Моамер ел Гадафи зато није имало случајно поручио Западу: „Слушајте ме сад, ви људи из држава НАТО-а. Бомбардујете зид који стоји на путу афричких емиграната у Европу и на путу терориста Ал Каиде. Тај зид је била Либија. Сада га рушите. Ви сте идиоти и горећете у паклу због хиљада избеглица из Африке.“

Решење мигрантске кризе неће бити могуће ако се не успостави нов, колико-толико праведан, светски мултиполаран поредак. Али корени кризе нису само политички и економски, они су пре свега религиозно-метафизички. О чему је реч?

ТЕРОР НЕПОДНОШЉИВ ЗА СЛОБОДНОГ ЧОВЕКА Француски дисидент, филозоф Анатол Ливри ових дана је записао: „Француска република је званично искључила свој народ из човечанства 25. јула 2017. године када је Парламент ове земље гласао за предлог закона који грађанима не дозвољава да буду бирани ако су били кривично гоњени због своје привржености нормалној породици и традиционалном друштву – и то свега десет година после увођења псеудокривичног дела, на дијалекту первертита званог ’хомофобија’. Другим речима, свака личност која не пати од сексуално-психичких поремећаја изједначена је са убицама, лоповима, силоватељима (…) Лоби содомита и лезбејки (а управо те појмове треба користи уместо појма ’хомосексуалац’) разорна је сила. А када первертити и њихови господари из сенке добију власт, они уводе терор неподношљив за слободног човека.“ Иза свега овога стоји човек Ротшилда и Жака Аталија, кловн председник Макрон који је доведен да Француску коначно понизи и лиши је њених корена. Хомосексуализацију Грчке у овом тренутку спроводи лажни левичар Алексис Ципрас, који је, уместо да дигне глас против лихварске окупације своје отаџбине, почео да гони Цркву из јавног живота и да уводи хомосексуалну пропаганду у школе. И тако нестаје хришћанска Европа.       

Руски свештеник Андреј Ткачов, један од најбољих проповедника у Православној цркви данас, истиче да је рат између Запада и муслиманских миграната неизбежан, јер су у питању два погледа на свет: „С тачке гледишта западних Европљана, мигранти из муслиманских земаља су несрећни људи, који треба до гроба да им буду захвални што су им допустили да живе на таком старом и углађеном континенту. А са тачке гледишта самих муслиманских миграната, Европљани су чисти безбожници који уживају у позамашном материјалном благостању. Несагласје међу тим ставовима је веома озбиљно. Једни мисле: ’Ми вас сажаљевамо, а ви треба да нам будете захвални’, а други (или барем многи од њих): ’Ми вас презиремо и уверени смо да такви као ви не заслужују да живе’. То је извор напада секирама, мачетама, бомбама, аутоматима и камионима без контроле. Будимо искрени, асимилације неће бити. Биће рата (који је већ почео). При томе, са стране европских староседелаца то ће бити рат за разблажене и беживотне либералне вредности, безукусне као беланце (толеранција, род, фантомске слободе). А с друге стране то ће бити рат носилаца одређене религиозне идеје у циљу крајње победе њиховог погледа на свет (Бог допушта – Бог забрањује и то је то!).“

Запад је већ поражен, јер нема вредности које брани.

ШПЕНГЛЕРОВА УПОЗОРЕЊА Руска геополитичарка Олга Четверикова одавно тврди: „Ствар је у томе што, изгледа, светско лихварство улази у последњу етапу своје перманентне светске револуције, у којој оно планира да заврши концентрацију у својим рукама и националних богатстава, и власти над човечанством. Ради тога је неопходан светски хаос, или свеопшти грађански рат, чија се жаришта праве сада у различитим деловима света.“ Мигрантска криза је једно жариште будућег грађанског рата.

Последња књига коју је, у часу кад су нацисти дошли на власт, објавио Шпенглер звала се „Године одлуке“. У њој је најавио тријумф обојених народа који ће освојити Европу. То је последица исцрпљености европског човечанства, чија је „фаустовска култура“ мртва јер више нема метафизички темељ.

Мигрантска криза се не може решити на спољашњи начин. Само унутрашња обнова човечанства, које ће ући у нову духовну равнотежу, решиће овај проблем на начин достојан нашег човештва.          

[/restrict]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *