НИС добитник признања Универзитета у Новом Саду

Универзитет у Новом Саду  доделио је захвалнице институцијама и компанијама које су у току академске 2016/2017 године подржале активности ове научне установе.

Компанија НИС добитник је престижног признања Универзитет у Новом Саду  за подршку Фестивала науке и стипендирање петоро студената кроз Фонд за даровите студенте Новосадског универзитета.

На свечаности поводом  обележавања Дана Универзитета у Новом Саду,  присуствовали су ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Душан Николић, представница покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Светлана Михић, као и многобројне компаније и удружења 

У име компаније НИС захвалницу је примила доц. др. Снежана Лакићевић, саветник директора Функције за организациона питања за сарадњу са научним и образовним институцијама у компанији НИС.

Партнерство са образовним и научним институцијама компанија НИС развија већ пет година у оквиру корпоративног програма „Енергија знања“ чији је циљ унапређење услова за образовање и школовање младих стручњака, као и прилагођавања студијских  програма  потребама тржишта. Компанија је до сада потписала 47 споразума са домаћим и међународним научним и образовним установама у земљи и иностранству, а кроз програм стипендирања до сада је прошло више од 94 студената.  За свој допринос развоју образовања у Србији, компанија НИС је у 2016. години добила престижну „Светосавску награду“ коју додељује Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *