Зона сумрака – Крик из дубоког грла

Пропаганда је намерни и систематски покушај обликовања перцепције и манипулисања спознајом и понашањем у циљу изазивања реаговања које је у интересу пропагатора, каже дефиниција. Да ли се у то уклапа русофил Лазански, или то можда више подсећа на неке истраживачке новинаре?

Успех који су истраживачки новинари КРИК-а остварили докопавши се транскрипата разговора које је прислушкивала македонска обавештајна служба незабележен је још од септембра прошле године када се истраживачима „Инсајдера“ некада популарне Бранкице Станковић исплатио труд, те су на вратима Цркве Александра Невског у Београду открили плакат који, како је недвосмислено утврђено напорним истраживањем, представља „својеврстан позив верницима на Недељу породичног јединства“. Срам да их (попове) буде!

Бранкичино дубоко грло (у смислу афере „Вотергејт“) нажалост је пресушило пре неког времена, па она и њени „истражитељи“ више не долазе до ексклузивних материјала и сада морају да обилазе порте београдских цркава како би истражили нешто што се и не крије. Не знамо зашто је Станковићева изгубила популарност код извора, али њено место заузели су други, пре свега КРИК, који је прошле недеље дошао до спектакуларног открића да: а) Безбедносно-информативна агенција Србије има у Скопљу свог представника који (замислите), по свему судећи, ради свој посао; б) Неистраживачки новинар Мирослав Лазански током обављања свог посла разговара с неким људима и информише се; в) Лазански је ажуран, пошто је дан након његових састанака објављен текст; г) Лазански не само да није истраживач него је и пропагандиста.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.