Русији, с љубављу

Пише Јован Б. Душанић Липљански

У центру Бањалуке ускоро почиње изградња српско-руског православног храма

Почетком априла 2017. године званично је објављено да ће се у срцу Бањалуке (на тргу у насељу Алеја центар на Бањалучком пољу) градити српско-руски православни храм, и тако отпочети с реализацијом идеје старе скоро стотину година. Његово преосвештенство, епископ бањалучки господин Јефрем изјавио је да се у јулу 2018. навршава сто година од страдања руске царске породице Романов, те да се нада како ће тада бити освештани темељи храма.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *


Један коментар

 1. Dragoljub Malic

  Postovani profesore,
  Ovo moje rano jutarnje budjenje u nasem Pribinicu mi je podarilo radosnu vijest koju sam dobio od tebe putem Vibera, i sa zadovoljstvom sam je procitao u cjelosti ; da ce se napokon ostvariti zelja mnogih nasih sunarodnika da se izgradi u Banjaluci srpsko-ruski pravoslavni hram, a na cemu si ti radio godinama.
  Hvala ti mnogo na tome i hvala bugu sto ti je podario snagu i moc da u tome istrajes, jer mi je poznato da si godinama uporno radio da se pomenuti projekat realizuje.
  Usput da ti kazdm da sam sinic stigao sa put iz Podgorice i pred spavanje zavrsio citanje tvoje knjige NEOLIBERALIZAM-Cestitam ti i ponosan sam na tebe sa mnogim nasim ljudima iz Pribinica.
  Pozdrav,
  Dragoljub Malic,
  selo Pribinic kod Teslica, Republika Srpska

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.