РАЗговор

Хамид Карзај
Учинак „мајке свих бомби“
Исламска држава је дошла у Авганистан и постала главна терористичка сила. А то се догодило за време присуства у Авганистану америчке војне мисије. Терористичка опасност се нарочито појачала откако су Американци код нас бацили своју „мајку свих бомби“.
У тексту „За “16 година власти САД – терористи су постали још већа
претња у Авганистану“; Извор: Факти, 24. јун 2017

Југослав Петрушић
Тајне батајничких гробница
Сорошеви плаћеници су после хапшења Милошевића хтели да заувек намакну омчу српском народу. У осам гробница Батајнице тако је нађено и 15 лешева из Вуковара и седам из Сребренице. Поседујем доказе да су сви лешеви из 42 наводне гробнице са КиМ донети после 2000. године, односно после хапшења Милошевића. Морамо расветлити тајне батајничких гробница и тако скинути кривицу са српског народа. Све то је Сорошево масло и постоји довољан број људи у свету који ће то потврдити.
У тексту „Лешеви су донети после хапшења Милошевића“:
Извор Б 92, 2. јун 2017

Никита Бондарев
КАД РУСОФИЛ „ЕВРОИНТЕГРИШЕ“
Александар Вучић припада оним русофилима који заиста воле Русију, руску културу, књижевност и уметност. Он је поново почео да учи руски језик који није добро научио у школи и постиже успех у томе. Деца Вучића уче у школи при руској амбасади, на руском језику. Међутим, викенд пролази и српски председник се враћа на посао, седа за сто испред заставе ЕУ и почиње да ‘евроинтегрише’, и ради то до краја радне недеље… Не треба заборавити да Русија нема много искрених симпатизера међу лидерима Источне Европе. Виктор Орбан није научио руски, Милош Земан није дао своје унуке у руску школу… И ако покушамо да разумемо Вучића, можда ће једног дана на власт доћи прави, а не викенд русофили. Изгледа да је Александар Вучић најбоље што Русија сада има на Балкану. Тако је испало.
У тексту „Вучић је најбоље што Русија сада има на Балкану”;
Извор Руска реч/Стање ствари, 26. јун 2017.

Др Едвард Јакопин
Обриси катастрофе
„За кратко време остали смо без становништва читавог Севернобанатског округа или петог по величини града у Србији, Лесковца. У анализираном периоду од 2011. до 2016. године Београд је добио 21.744 нових становника. Број људи у Војводини смањен је за 41.244, у Шумадији и западној Србији за 61.020, а у јужној и источној Србији за 60.616. Дакле, имамо пражњење појединих делова земље и селидбу ка богатијем северу. То може да има катастрофалне последице по економију, али и стабилност земље“, изјавио је др Едвард Јакопин.
У тексту Зауставите нову сеобу Срба, за пет година отишле хиљаде2: Извор: „Вечерње новости“/Б92, 4. јун 2017

Даг Бaндоу
НИКО НЕ ЗНА КО ЈЕ „ОДЛУЧИТЕЉ“
Трампова администрација је спољну политику претворила у неугодни спектакл. Не би био проблем да се Бутан, Словенија, Чад, Фиџи или Чиле понашају на тај начин; нико се не би много потресао кад би те државе оволико лоше управљале својом спољном политиком. Али будући да је Америка доминантна светска економска, политичка и војна сила, њени потези могу, нагоре или набоље, да трансформишу државе и регионе. Данас, нико више не зна шта очекивати, или ко је „одлучитељ“, што би рекао Буш. То није добро за САД, а ни за оне на које утичу одлуке Вашингтона – а то је остатак света.
У тексту Ко уопште води америчку спољну политику; Извор The National Interest/Нови Стандард, 27. јун 2017.

Оливер Стоун
Министарство истине
„То је била организована недеља мржње. У правом смислу „министарство истине“ у акцији. Наши медији у суштини мрзе Трампа. Али, као да су спојили двојицу људи (Трампа и Путина), па се ствара збрка. Тврде да су направили велику заверу иако се њих двојица никада нису ни срели.“
У тексту „Реакција медија у САД на филм о Путину налик је на фестивал
мржње из Орвелове 1984“; Извор: Факти, 23. јун, 2017

Александар (Залдостанов) Хирург
Велики непокорени Срби!
На овај велики дан за вас — 28 јун, у мислима сам крај вас и моје срце је испуњено захвалношћу, дивљењем и тугом. Ја гледам и повезујем вас са сопственом надом за препород. Ви сте кроз векове, кроз ратове, крв и сузе, носиоци православне вере и свете и мистериозне љубави према Русији. Косово је Србија, Крим и Донбас су Русија!!! Чекам вас у августу на бајкерском скупу „Руски реактор“.
У тексту „Срби су моја нада у препород!-Хирург, Ноћни вукови, Русија“;
Извор: Видовдан/News Front Србија, 28. јун 2017.

Вадим Јаковљев
Национални играч високе класе
Данас је НИС највећа и најефикаснија компанија Србије, која формира скоро 15 одсто буџета земље и која се за неколико година трансформисала из националног играча, искључиво на тржишту нафте и гаса, у успешан регионални енергетски холдинг. И ово је било могуће постићи управо кроз правилан избор стратегије… Поводом критика због примене методе хидрауличког фрактурирања на српским нафтним пољима. „Прво, технологија хидрауличког фрактурирања тешко се може сврстати у ред нових. У Србији се ова технологија почела примењивати још 1976. године на пољу Банатско Карађорђево. Од тада, ова технологија је у свом развоју прошла много фаза, а ове методе фрактурирања, које ми примењујемо данас и у Русији и у Србији, веома су технолошки напредне и при том, безбедне методе. Толико о празним причама да је фрактурирање опасно за околину. До сада нико није представио стварне чињенице које потврђују опасност од хидрауличког фрактурирања…“
У интервјуу „Нис оптужују што добро ради и акционарима обезбеђује профит“: Извор „Спутњик“/„Балканмагазин“, 28. јун 2017.

Доналд Туск
Сањам…
Иако су формално већ почели преговори о брегзиту, Велика Британија би могла остати у чланству Уније… И ЕУ је била изграђена захваљујући сновима који су се најпре чинили нереалним. Дакле, ко зна? Можете рећи да сам ја сањалица али нисам једини.
У тексту „Туск не искључује да би Британија могла остати у ЕУ“,
Извор: www.balkanmagazin.net,
23. јун 2017.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *