“НИС Отворена школа тениса” у Новом Бечеју

Манифестација “Викенд спорта”, одржана је ове суботе у Новом Бечеју. Основци, њих око 1000 из различитих делова Војводине, имали су прилику да се такмиче у одбојци, фудбалу, кошарци, борилачким спортовима, као и у “НИС отвореној школи тениса” коју су овом приликом организовали НИС и Тениски савез Србије (ТСС) у сарадњу са Основном школом  „Јосиф Маринковић“.

У презентацији Мини тениса учествовало је 250 ђака, који су имали прилику да се упознају са програмом “Светске тениске федерације” (International Tennis Federation ITF) – MINI TENNIS који је намењен деци школског узраста, а чији је основни циљ популаризација спортских вредности, културе ненасиља и фер плеја у спорту као изузетно важном елементу у здравом развоју деце. На забаван начин, деци су представљена основна правила овог спорта, уз опрему која је прилагођена њиховом узрасту,  коришћењем мини терена, мањих рекета и лакших лоптица.

НИС и Тениски савез Србије традиционално већ шест година за редом организују  бесплатне школе тениса за децу широм Србије.  Акција се организује у складу са НИС-овим корпроративним програмом „Будућност на делу “ чији је циљ промоција здравог живота, подршка дечијем и професионалном спорту као и развоју и анимирању младих талената.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *