Иран: Два напада, има мртвих, повређених и талаца

У нападу у иранском парламенту убијено седам особа. Има повређених. Иранске агенције: Нападачи држе таоце. Извршен напад и на маузолеј Хомеинија.

Према најновијим информацијама, у два оружана напада у техерану најмање је седам мртвих. Први напад се догодио у иранском парламенту, када су наоружани нападачи отворили ватру. Међу страдалима је и члан обезбеђења парламента, на кога је прво пуцано. Према наводима агенције ФАРС Спутњик, рањен је још један члан обезбеђења и седам цивила.

Иранска агенција ИРИБ јавила је да су повређена два члана обезбеђења, а државна телевизија да је повређено осам цивила. 

Према досадашњим, додуше опречним информацијама, ради се о најмање три наоружана нападача који су упали у ирански парламент и почели да пуцају. Елајас Хазрати, члан парламента, рекао је иранској новинској агенцији да нападачи носе два “калашњикова” и пиштољ, и да се пуцњава и даље чује. 

Такође, према неким наводима нападачи држе таоце. 

Испред зграде парламента у Техерану присутан је велики број полицајаца и специјалних снага, а окупио се и велики број људи. 

Други напад догодио се у маузолеју некадашњег лидера Ајатолаха Рухолаха Хомеинија. Иранска државна телевизија објавила је на свом сајту да су напад извршила четворица терориста, укључујући и бомбаша самоубицу. 

Како је пренела та телевизија, бомбаш самоубица се разнео, једног од нападача убили су чувари, а поводом напада ухапшена је и једна жена, пореноси АП. 

На неким снимцима наводно се види и део тела бомбаша самоубице, након што се разнео.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *