ПОСТМОДЕРНИ ФАШИЗАМ ЕМАНУЕЛА МАКРОНА

ФРАНЦУСКА И ИЗБОРИ

Приближава се дан када ће Французи одлучити ком ће председничком кандидату поверити своју судбину за наредних пет година. Апсолутни фаворит је Емануел Макрон, којег подржавају сви водећи медији, политичари и особе из јавног и културног живота. Међутим, постоје и мање видљиви кругови подршке

Пише МАРИНА МУШТОВИЋ

 Поводом француских председничких избора огласио се и веома политички коректни папа Франциско са врло криптованом поруком: „Знам да је једна кандидаткиња екстремна и конзервативна десничарка. А за другог кандидата не знам ни ко је, ни одакле долази.“ На друштвеним мрежама појавили су се, међутим, коментари да оштром језуитском оку Хорхеа Бергоља сигурно није промакло из каквог миљеа стиже Емануел Макрон, али му се као модерном и еманципованом папи учинило да баш није на месту да „пева мимо хора“ и тврди да други кандидат стиже право из пакла.

Јер после најновијих детаља који су процурили у јавност, а тичу се чланова Макроновог тима, његових тајних финансијера, контроверзних следбеника, а посебно његовог духовног оца и ментора Жака Аталија, француско јавно мњење се нашло у чуду, тако да шансе за изборни тријумф више нису толико извесне.
- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању         


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *