Подршка НИС-а Српској математичкој олимпијади

У просторијама Математичке гимназије у Београду свечано је отворена 11. по реду Српска математичка олимпијада у организацији Друштва математичара Србије коју је подржала компанија НИС у оквиру програма „Енергија знања“.

У дводневном такмичењу које се одржава 31. марта и 1. априла, млади математичари бориће се за пласман на Међународној олимпијади из математике, која ће ове године бити одржана  у Рио де Женеиру у Бразилу.

На овогодишњој олимпијади учествује 34 такмичара, међу којима су ученици средњих школа широм Србије. Победници ће бити проглашени почетком маја ове године, а поред пласмана на Међународној олимпијади,  најбоље очекује и вредна награда.

Свечаном отварању 11. Српске математичке олимпијаде присуствовали су представници компаније НИС,  Друштва математичара Србије, као и руководство Математичке гимназије у Београду. Снежана Лакићевић, менаџер за сарадњу са универзитетима, образовним и научним институцијама овом приликом је у име компаније НИС пожелела свим такмичарима  пуно успеха.

НИС у оквиру програма „Енергија знања“ већ пету годину за редом подржава такмичења у области математике, физике, хемије и руског језика за средњошколце.  У  циљу промоције природних наука, компанија је до сада у сарадњи са надлежним друштвима подржала 26 олимпијада знања из области природних наука и  пружила шансу талентованим појединцима да представе своје знање на Међународним олимпијадама.

Као компанија која велику пажњу поклања улагању у образовање, НИС је у 2016. години постао прва компанија у Србији која је за свој допринос унапређењу квалитета образовања добила „Светосавску награду“ коју додељује Републичко министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *