„Мајн кампф” глобалне елите

„МАЛО МОРГЕН“ ИЛИ „МАЛО МОРГАН“ / ДРУГИ ДЕО

Пише Драган Мраовић

ЕУ настоји да сруши универзална људска права у име финансијског естаблишмента Моргана, Рокфелера, Ротшилда и сличних  

Због чега Дијего Фузаро, филозоф, „Печатов“ колумниста, оптужује ЈП Моргана да стоји иза Ренцијевог политичког краха? Због чега су Италијани прозрели намере разних „монтија“ и „ренција“ и одбили промену свога устава, чиме је учињен велики корак ка краху ЕУ? Чека се само још Француска.

 

ЈП МОРГАН И ХИТЛЕР Уставне промене у уставима земаља ЕУ и кандидата наговестила је, још 28. маја 2013, управо финансијска корпорација ЈП Морган (JP Morgan Chase & Co.), са седиштем у Њујорку, светски лидер на плану глобалних финансијских трансакција, на шеснаест страница свог „извештаја“, односно налога неолибералним политичарима у ЕУ, под насловом „Ажурирања на подручју евра“ („The Euro area adjustment: about halfway there“). Баш она корпорација која је кључни негативац у светској финансијској и економској кризи која је почела 2007. и 2008. године и која још траје, са неизвесним исходом. А Матео Ренци је управо хтео да спроведе налог корпорације ЈП Морган којим се националне ЕУ владе „саветују“ да се „што пре ослободе својих антифашистичких устава“, јер „постоје ограничења политичке природе“, пошто „устави који су усвојени после пада фашизма имају карактеристике које их чине неподобним да олакшају веће интеграције на европском простору“. Наиме, „ти устави садрже велики утицај социјалистичких идеја и тиме одражавају велику политичку снагу коју су достигле левичарске партије после пада фашизма“.

ЈП Морган групација сматра да се њене мере рестрикције не могу примењивати због социјалистичких идеја у европским уставима, јер „политички и уставни системи имају следеће карактеристике: слабу извршну власт у односу на снагу парламената (читај: треба да владају појединци, а не народ), владе ослабљене у односу на регионе, велику заштиту права радника, право на протестовање ако се предложе измене стања (читај: забрана демонстрација против угњетавања)“… Дакле, ЈП Морган „саветује“ европске владе да униште демократију и врате се на фашизам! У том смеру су ишле и Ренцијеве предложене уставне промене. На укидање суверенитета народа. На још један корак ка апсолутној доминацији бриселократије над грађанима ЕУ, баш како је то проповедао Адолф Хитлер: „Најефикаснији метод контроле народа и потпуне доминације над њима је да им се узима комадић по комадић њихове слободе, сваки пут, тако да се уруше њихова права преко хиљада малих, скоро неприметних смањења. На тај начин, људи неће приметити да су права и слобода укинути све док се не пређе тачка после које та права не могу више бити враћена…“ („Мајн кампф“).

- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Наставиће се


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *