АНГЕЛА МЕРКЕЛ: ВРЕМЕ ТЕШКИХ ИСКУШЕЊА

Између непредвидљивог Трампа и (политички) запаљивог Ердогана: Досад најделикатнији сусрет у богатој каријери немачке канцеларке с новим америчким председником, одгођен за неколико дана због снежне олује у Вашингтону (уместо минулог уторка, петак) и вербални рат са званичном Анкаром, у којем је оптужена за нацизам и покровитељство над терористима и тероризмом, чине наједном, за доскора веома самоуверену Меркелову, већ захукталу изборну кампању још драматичнијом, а њен исход неизвеснијим него икад раније 

За „Печат“ из Берлина  Мирослав Стојановић

Тринаести у месецу може заиста бити малерозан. Овај мартовски заверио се против немачке канцеларке: у последњи час, кад је већ била у авиону, с четом пословних људи и новинара, отказана је прва, на сва звона, дипломатска и медијска, најављивана „визита“ најмоћније жене света најмоћнијем светском лидеру.

Тврдо, и поодавно, фиксирана за минули уторак, и означена као најделикатнија и најтежа у њеној досадашњој, иначе веома богатој каријери, посета Белој кући одгођена је за дан кад овај број „Печата“ већ буде пред читаоцима, за петак. Ангели Меркел је изненада саопштено да може да покупи ствари из авиона и да се распакује. Учинио је то лично, у десетоминутном телефонском разговору, Доналд Трамп: снежна олуја најављивала је, управо за уторак, хаос у Вашингтону, па не би ваљало (ништа) ризиковати.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

Превела Бранка Јовановић

 


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.