Зелена електрана Машинске школе у Панчеву уз подршку НИС-а

Foto 9Панчево, 9. септембар, 2016. године

Свечаним отварањем „Школске зелене електране – Ветросол“ успешно је реализован пројекат Машинске школе у Панчеву који је компанија НИС подржала у оквиру прошлогодишњег конкурса „Заједници Заједно“ .

Foto 1aШколску зелену електрану осмислили су и направили ученици Машинске школе Панчева и њихови професори, са циљем унапређења заштите животне средине, смањења потрошње електричне енергије и увођења иновације у примени обновљивих извора енергије. НИС је обезбедио средства којима је омогућена поставка ветрогенератора, соларних панела и уградња лед осветљења помоћу којих школа сада сама производи електричну енергију, покрива део својих потреба за струјом и на тај начин остварује знатну уштеду у потрошњи. Овај пројекат представља примену алтернативних извора енергије, јер обједињује искоришћење енергије ветра и светлосне енергије и доприноси повећању енергетске ефикасности.

Сарадња између Машинске школе „Панчево“ и НИС-а започела је 2013. године, када је набавком 3D штампача компанија допринела да ова школа постане лидер у увођењу иновативних технологија у средње образовање у Србији. Подршком новом пројекту, НИС на делу потврђује своје стратешко опредељење да послује одговорно  према будућим генерацијама.

Компанија НИС већ осму годину заредом помаже градове и општине у којима послује и на тај начин подржава друштвено важне пројекте који доприносе социјалном и економском развоју локалне средине. И ове године кроз програм „Заједници заједно“ НИС је издвојио више од 110 милиона динара за подршку пројектима локалних заједница, међу којима је и Град Панчево.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *