Спајање Бајера и Монсанта: Тамне сенке на „порођајном болу“ највећег агробизниса на планети

Корпоративни фашизам

bajer-monsantoПише Биљана Ђоровић

Да ли је у току смртно опасна, гигантска консолидација власти над храном, природном средином и животом у рукама неколицине: консолидација моћи која ће одређивати ко ће добити семе – ко ће јести, а ко не? Јер разлика између ове две компаније је тек привид: фармаколошка индустрија и биотехнологија припадају истој врсти индустрије која синтетичким и хемијским техникама и матрицама „хакује“ живот наносећи непроцењиву штету човечанству и природи

Велика фарма (фармацеутска индустрија) и Велики агробизнис убрзано се спајају: Сингента је купила Хем Кину (кинеску националну хемијску корпорацију), Дау кемикал се спојио с Дупонтом, а недавно (14. септембра 2016) немачки Бајер је успео да реализује преузимање најозлоглашеније корпорације на свету – Монсанто – за 66 милијарди долара. Договор је потписан и чека се да регулаторна тела САД и ЕУ испитају детаље уговора. Уколико уговор буде одобрен, ова корпорација ће представљати највећу агробизнис компанију на планети – поседоваће 29 одсто  светских семена и 24 посто пестицида.

У интервјуу за „Фокс бизнис нетворк“ у емисији Countdown to the Closing Bell, извршни директор Бајера Вернер Бауман и Монсантов извршни директор Хју Грант говорили су о „изузетној користи“ овог спајања за деоничаре и фармере!!! „Ако погледате огромне изазове с којима се узгајивачи суочавају како би произвели храну на ограниченој површини а да би се прехранила стално растућа популација, наш циљ је да се боља решења брже дају произвођачима, не би ли повећали принос и тако допринели прехрани стално увећавајућег становништва“, изјавио је Бауман.

„Ово је велики корак за наше акционаре (…) али, што је још важније, ово је огроман корак за пољопривреднике, јер су фармери гладни иновација“, рекао је Грант.

Овога пута нико им није поверовао. ЕУ мора да одобри ово спајање и истраживачи и активисти су упалили све аларме, свесни да се ради о испуњењу коначног циља глобалиста: успостављању потпуне контроле над пореклом и током живота на планети.

[restrictedarea]

Консолидација моћи У току је смртно опасна, гигантска консолидација власти над храном, природном средином и животом у рукама неколицине: консолидација моћи  која ће одређивати ко ће добити семе – ко ће јести, а ко не. Разлика између ове две компаније је тек привид: фармаколошка индустрија и биотехнологија припадају истој врсти индустрије која синтетичким и хемијским техникама „хакује“ живот наносећи непроцењиву штету човечанству и природи. Интеграције које се спроводе указују и на централизацију хемијске производње усклађене са централизацијом власти у Новом светском поретку, чији је успех зависио од успостављања планетарног пропагандног (медијске производње синтетичке реалности, лоботомизације, контроле ума, глобалног заглупљивања и инжењеринга перцепције популације путем мејнстрим медија) и школског система. Тренд консолидације и централизације власти могао се првобитно веома добро сагледати у процесу корпоративног обједињавања мејснстрим медија у САД, где је укупан број компанија с 50, колико их је било 1983, спао на само шест до 2011. године. Спајања или припајања СингентаХем Кина, Дау–Дупонт и БајерМонсанто значе да ће сада само три корпорације доминирати комерцијалном индустријом пољопривредног семена и хемијским препаратима. Некадашње компаније – Сингента, Бајер, БАСФ, Дау, Монсанто и Дупонт – пре ових спајања у власништву су држале 60 процената комерцијалног семена и преко 75 процената агрохемијског тржишта.

 

Савршено уклапање у хемијском паклу Мајк Адамс, изванредни истраживач корпоративног бешчашћа и геноцидне науке без савести, оснивач веб-сајта NaturalNews, сматра да је све у свему одговарајуће и природно да Монсанто, корпоративни монструм и врхунац зла, буде припојен Бајеру, ратном злочинцу из нацистичке ере који је као хемијска компанија починио застрашујуће злочине против човечности. „Цена ове демонске аквизиције која ће гурнути човечанство у пропаст? Ситница! Тричавих 66 милијарди долара.“ Адамс се препоручује и за кума новонастајућег корпоративног монструма и предлаже име: МонСатанФарбен. Ради се о добитној комбинацији, будући да је Бајер „изданак Interessengemeinschaft Farben, хемијске компаније из нацистичке ере која је радила с Адолфом Хитлером на развоју и примени смртоносног хемијског оружја против човечанства“.

 

Геноцидна прошлост Монсанто и Бајер су експерти за рат против човечности: производили су експлозив и смртоносне отровне гасове користећи заједничке технологије и продавали их обема странама у оба светска рата. Исте хемикалије за рат купиле су савезничке силе и силе осовине од истих произвођача, новцем позајмљеним од исте банке: Банке федералних резерви.

ИГ Фарбен – који је обезбедио Хитлерову економску моћ и пре рата био немачки највећи девизни профитер – представљао је такође игру тамних коридора моћи. Херман Шмиц био је његов председник, Шмицов нећак Макс Илгнер директор, док је Максов  брат Рудолф Илгнер „играо“ за њујоршки рукавац VOWI мреже као потпредседник ХЕМНИКО.

Породица Варбург, истакнута америчка банкарска фамилија немачко-јеврејског порекла, играла је значајну улогу у финансирању ИГ Фарбена. Члан борда директора америчког огранка ове фирме био је Пол Варбург – брат хамбуршког банкара Макса Варбурга, члана надзорног борда директора Farben Aufsichtsrat. Пол Варбург је био оснивач Система федералних резерви у Сједињеним Државама и члан Савета за спољне  послове. Макс Варбург и Херман Шмиц играли су централну улогу у „империји Фарбен“. Друге челне личности Фарбена били су Карл Бош, Фриц тер Мир, Курт Опенхајм и Џорџ вон Шницлер. Сви су проглашени за ратне злочинце после Другог светског рата, осим, разуме се, Макса Варбурга (Пол Варбург је умро 1932).

Бајер је био део нацистичког конгломерата за хемијски рат ИГ Фарбен (Interessen-Gemeinschaft Farbenindustrie), или „Заједнице интереса“ хемијских корпорација за производњу боја, формиране 1925, спајањем највећих немачких хемијских компанија. Уско је сарађивала с Хитлером и нацистичком ратном машином (финансирана од Волстрита и америчких бизнисмена Новог светског поретка попут Џорџа Прескота Буша, оца Џорџа Буша). Након пораза нациста у Другом светском рату, ИГ Фарбен се поделила на много делова, од којих су четири постале Бајер, БАСФ, Санофи и АГФА.

Бенито Мусолини је својевремено прецизно дефинисао фашизам као спајање државе и корпоративне моћи. Данашња Велика фарма директно произлази из ових свемоћних хемијских компанија које су владале заједно са владом свог времена. Truthwiki.org бележи: „Нирнбершки ратни кривични суд осудио је 24 директора ИГ Фарбен за масовна убиства и друге злочине против човечности, међутим, за мање од седам година сваки од ових убица је ослобођен, и почео је да консултује америчке корпорације. Од 1950. до 1980. Бајер, БАСФ и Хеч испунили су своје највише положаје председника Управног одбора осуђеним масовним убицама. Фриц тер Мир, осуђен за масовна убиства, одслужио је само пет година у затвору, затим је постао председник надзорног одбора компаније Бајер. Курта Блума, који је признао да је убијао Јевреје ’језивим експериментима’, ангажовао је 1951. Хемијски корпус војске САД да ради на хемијском оружју.“ „Данас су ове компаније послале лобисте у Вашингтон с милионима (ако не и милијардама) долара да утичу на одлуке регулаторних тела у САД – ФДА и ЦДЦ. Ове компаније далеко су моћније него што је то икад било током Другог светског рата“, каже Макија Фриман, истраживач и уредник магазина The Freedom Articles.

Монсанто, најомраженија компанија на свету, којој се приписују атрибути највећег зла, у својој краткој историји већ је произвела Agent Orange, ДДТ пестицид, рБГХ (рекомбинантни говеђи хормон раста), вештачки заслађивач аспартам, терминатор семе, генетички модификоване организме и глифосат (главни састојак злогласног смртоносног раундапа). Потпомогнута доносиоцима одлука које се често крећу између владе и Монсантових руководећих места, ова компанија има такву моћ над владом САД да успева да је ангажује за ратове против земаља које не пристају на ГМО.

„На делу је корпоративни фашизам“, каже др Вандана Шива у недавно објављеном тексту Корпофашизам. Спајање Монсанта с Бајером: Злочин против природе и човечности, „они су експерти за – рат.“

Објашњавајући како Монсанто послује у Индији, др Шива наводи: „Индија тоне у синтезу контроверзи, које је створио Монсанто с првим ГМ усевом наводно одобреним за комерцијализацију у Индији. Ангажован у парници на многим фронтовима, Монсанто покушава да подрије наш Закон о патентима, наше биљне сорте и Закон о правима фармера, Закон о есенцијалним добрима, наш Закон против монопола. Монсанто се понаша као да Индија нема парламент, нема демократију, нема суверене законе. Или једноставно нема обзира према њима.

Глобална хемијска и ГМО индустрија – Бајер, Дау Агро, Дупонт, Пионир, Махико, Монсанто и Сингента – заједно су створили Федерацију индустрије семена Индије (FSII) !!!  како би постали удружени, моћнији и још већи злочинци у овом нападу на пољопривреднике у Индији, на њену животну средину и демократски успостављене законе који штите јавност и национални интерес. Поред тога, Удружење биотехнолошких предузећа (Association of Biotechnology Led Enterprises) покушало је  да оспори закон о контроли цене семена у Индији обезбеђеног Законом о есенцијалним животним потребама у Вишем суду у Карнатаки. Случај је одбачен.

Не ради се ни о каквој новој индустрији семена, они не производе семе. Они покушавају да патенте за хемикалије прошире на власништво на семенима, чак и у земљама у којима патенти на семена и биљке законом нису дозвољени. Ово је случај у Индији, Аргентини, Бразилу, Мексику и многим другим земљама. Сви случајеви  везани за Монсанто у Индији, односе се на Монсантове ненаучне, незаконите и противправне тврдње везане за патенте на семе, непоштовање индијских закона, и покушаја да прикупе накнаду од индијске семенске индустрије и индијских фармера. Федерација индустрије семена Индије је ИГ Фарбен фамилија уједињена након 100 година.“

Монсанто и Бајер већ су били једно у компанији MOBAY (MonsantoBayer), делу  картела за производњу отрова. Mobay Chemical Corporation, базирана у Питсбургу у Пенсилванији, основана 1954, представљала је удружени пословни подухват Монсанта и Бајера за тржишно пласирање полиуретана у Сједињеним Државама. Бајер је купио акције Монсанта током 1970-их.

Mobay, заједно с Мајлс лабораторијама  (Miles Laboratories) био је члан Бајерове менажерије компанија у САД све док Бајер није успео да пренесе права на своје име.
После првог неуспелог покушаја појављује под именом Bayer USA Inc. у САД. Бајер је консолидовао своје америчке операције под називом Miles 1992. године.

Mobay је био један од добављача диоксином контаминираног 2,4,5-Т који се користио за производњу отрова Agent Orange – дефолианта прсканог у Вијетнаму у операцији Ranch Hand (1962–1972): 20 милиона литара биљних отрова и хербицида прсканих над Јужним Вијетнамом још увек узимају паклени данак: деца се и даље рађају с урођеним манама, одрасли имају хроничне болести и рак, услед изложености хемикалијама које је произвео Мобај.

Ратови, дугорочно уништење живота, преузимање земаља, успостављање вештачких граница које одговарају колонизаторским циљевима и крађи ресурса, све се то одвија и данас када Бајер и Монсанто продају хемикалије које нису ништа друго до бомбе и отрови који се пласирају широм света након што корумпирани политичари пристану да узму кредите под условом да купе те бомбе и отрове и изложе своје становништво болестима и смрти. У скорије време, према сајту Монсанта, Baier CropScience AG и Monsanto Co. „ушли су у серију дугорочних пословних и лиценцних споразума који се односе на кључне пољопривредне технологије“, износи даље Вандана Шива. Тамни историјски корени ИГ Фарбена део су Хитлеровог картела за хемијско-генетички инжењеринг. Ови споразуми обезбеђују Монсанту и Бајеру слободан и унакрсан приступ хербицидима и упареној технологији резистенције на хербицид. Унакрсни уговори о лиценци, као што су ови, спајања и аквизиције, учинили су да биотехнолошка индустрија постане савремени ИГ Фарбен, са Монсантом у кокпиту.“

Геноцидна фамилија под називом ИГ Фарбен одговорна је за уништавање људи у концентрационим логорима, под паролама научног експериментисањаи иновације. Осавремењени картел данас наступа под велом генетичког инжењеринга, понављајући до изнемоглости мантре о „иновативним технологијама“. Ради се заиста о иновативним технологијама смрти и производњи болести под окриљем гигантских корпорација које сто година потом спроводе делотворну екстерминацију, глобално, у тишини, далеко ефикасније позивајући се на исту мантру о технолошком и научном напретку.

Вилијам Енгдал: Бајер АГ ради на уништењу пчелиње популације

engdal„Бајер АГ довео је до масовне смрти пчела преко својих неоникотинида“, каже Вилијам Енгдал у тексту Бајер АГ производи контрацептив за пчеле. У овом недавно објављеном  тексту, Енгдал говори о веома важним геноцидним аспектима деловања компаније Бајер: „Већина вас се пита да ли сам полудео када кажем да ова немачка компанија за хемикалије и лекове, иста она која је недавно апсорбовала Монсанто, прави хемикалије које делују као контрацептиви за пчеле.

Баш ово је показала недавна студија објављена у престижном научном часопису Proceedings of the Royal Society B (Biological Sciences). То подсећа на још један веома штетан изум Бајерa, наиме на хероин.

Бајер прави класу инсектицида који се називају неоникотиниди. Њихова глобална употреба прети опстанку популације пчела и читавом ланцу исхране.

У поменутој студији испитивано је дејство инсектицида из поменуте класе које производи Бајер. Уочено је да два најчешће коришћена инсектицида из те класе –

tiametoxam и clothianidin смањују број вијабилних сперматозоида код трутова. Наиме, као што у студији пише: ова два инсектицида ’значајно смањују репродуктивну способност мужјака пчела врсте Apis mellifera’.

Закључак ове студије је да овакви ефекти могу имати широке импликације у еко-системима, те да је ово прва студија која се бави испитивањем еколошких последица инсектицида на репродуктивну способност корисних инсеката.

Шта можемо очекивати од Бајера сада када је у браку с Монсантом који шири токсичне ефекте којима повређује људске ембрионалне ћелијe и много тога другог? Да ли присуствујемо стварању онога који ће драстично смањити живот на нашој предивној планети. Ох, али зар не би то био најрадикалнији облик еугенике, нацистичког ’прочишћења расе’ који се може замислити?

Зар нам није речено да су Бајер АГ данас добри момци, што производе оне безопасне мале аспирин таблете?

У шта је Бајер АГ био укључен у време Трећег рајха, када је био кључни део комплекса ИГ Фарбен?

Шта су Рокфелерове компаније радиле како би подржале ИГ Фарбен током Трећег рајха и Другог светског рата?

Некe добре, радознале душе учиниле би велику услугу човечанству када би почеле да копају по тим питањима у светлу садашњих дешавања око Бајера АГ и неоникотинида“, сматра Вилијам Енгдал, аутор најбоље студије о дијаболичном свету генетичке манипулације: Семе уништења: скривена агенда генетичке манипулације.

 

Монсанто саботира научне студије

monsanto-skull1Недавно су процурили неспорни докази експлицитне улоге Монсанта у саботирању најзначајније научне студије о здравственим последицама Монсантове ГМ хране.  „Америчка организација за транспарентност хране“ у САД, „Право јавности да зна“ (УСРТК), недавно су објавиле мејлове између Монсанта (данас Монсанто–Бајер) и А. Валаса Хејса, главног уредника у некада угледном научном часопису Food and Chemical Toxicology (FCT). Такође, они откривају и кореспонденцију између Монсанта и Ричарда Гудмана, професора на Универзитету Небраска, који је био позван да се придружи редакцији часописа, убрзо након објављивања рецензиране студије француског професора Жила Ерика Сералинија и његовог  тима на Универзитету Каен,  која је показала катастрофалне, смртоносне ефекте на пацовима који су у периоду од две године храњени Монсантовим ГМО кукурузом МК 603. Професор Гудман, бивши Монсантов упосленик, који је наставио истраживачки рад, првенствено финансиран од стране Монсанта и агробизнис индустрије, постављен је у часопису Food and Chemical Toxicologу као сарадник уредник „одговоран за биотехнологију“, тј. ГМО – радно место посебно створено за њега како би дискредитовао Сералинијеву студију. Мејлови потврђују да су Монсанто и друге ГМО компаније интензивно деловале са циљем уништавања научних доказа, тежећи да срозају научни углед Сералинија и сарадника. Овај прљави покушај корупције темељно се осветио Монсанту.

[/restrictedarea]

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *