Ових дана, о Несновицама..

dragomir-antonic-BWДрагомир Антонић 

Отимају жито са српских њива, кољу стоку, а у сезони брања грожђа очекујмо походе и на српске винограде. У Приштини запале Храм Христа Спаситеља јер су га верници СПЦ саградили. Руши, кради, убијај, пали и на евроунијатску администрацију не мисли

Међудневице или Међугоспојинци трају од Велике (28. август) до Мале Госпојине (21. септембар). Ових дана се по планинама размиле травари који беру лековито биље за зиму. Мушкарци могу да раде све послове, а женама се препоручује да ових недеља ништа не започињу, већ само да заврше отпочето. Шумадинци сматрају да су у ово време змије најљуће. Јаја која у ове дане снесу кокоши не износе се на пијацу, нити се користе у исхрани. Она служе само за излегање нових пилића.

[restrictedarea]

МАЛЕНЕ ТРИ СТВАРИ У Херцеговини ове дане зову и Несновица. Обичај је да се тад не разграђују и премештају торови због вукова. Ако тор мора да се разгради, онда то чине тројица мушкараца истог имена. Носе грађу на место где треба да буде нови тор, а на којем су на Велику Госпојину заболи у земљу једну леску и поставили икону Богородице. Испод иконе је стављено мало мрса и цвећа. Кад наступи Несновица, почиње се с градњом. Ако се све уради на описани начин, не треба се плашити вукова. Тако је некад било.

О Несновицама, ове године, које још увек трају, Србима се свашта дешавало. На Косову и Метохији уобичајено: каменовање, напади на девојчице, отимање имовине, пљачке, крађе. Стевана Родића из Ораховца, човека од 72 године, напала су деца од 14-15 година док је у свом винограду хтео да покупи орахе. Таквих примера има сијасет. Отимају жито са српских њива, кољу стоку, а сад је сезона брања грожђа те се очекују походи и на српске винограде. Удри по Србима кад год ти се укаже прилика. Тако је у селима. У градовима, Приштини, запале Храм Христа Спаситеља, јер су га верници Српске православне цркве саградили. Руши, кради, убијај, пали и на евроунијатску администрацију не мисли. Она је слепа кад се злочини над Србима чине. Нанети зло Србину, његовом оцу, жени, ћерки, није ништа страшно. Једноставно, то су зли Срби заслужили. Зашто су зли? Прво, зато што су православни! Друго, неће да се као сав ненормалан западни свет покатоличе или макар за почетак само поунијате. Треће, неће да нападну Русију, да јој уведу санкције или да је се јавно преко новина, а може и преко Брисела, одрекну. Кад те малене три ствари неће да ураде, онда су и заслужили да буду кажњавани.

 

ИЗОЛОВАНИ ИНЦИДЕНТ Не бију само Шиптари српску децу. Раде то и Хрвати. Позову на међународно јуниорско такмичење у ватерполу екипе из разних земља, а онда само ватерполисте из Србије у центру Загреба нападне руља од двадесетак „хулигана“, који металним шипкама, дрвеним палицама пребију шесторо младића од 14 и 15 година. Злочин, јер напад са жељом да се неко физички пребије или убије не изазива никакве јавне реакције. Власт улаже протест, јавност у Србији с великим закашњењем, кад се злочин више не да сакрити, слушајући телевизију и читајући новине бива обавештена да је некакав ситан инцидент у питању. Као потукла се деца. Вођство пута младих ватерполиста не сме да напусти такмичење, ваљда да не би увредило Хрвате од којих нам као зависи самоубилачки пут без алтернативе. Нека нас и бију, али нас с евроунијатског пута неће ништа скренути. Има да стигнемо до њих макар и мртви. Занимљиво да нико од дежурних невладиних организација, заштитника грађана, родне равноправности, приватности, личних података, љубитеља паса није прозборио ни реч, а камоли тражило некакву осуду за починиоце злочина, који узгред неће бити ни откривени. Свим горе наведеним су пуна уста погрда и претњи ако неко мрко погледа педера или кад уплашени отац каже пашчету које хоће да оњуши бебу у колицима: Шибе, џукело! Тад не престају да блебећу о угрожености керова и керовођа, педера, лезбијки и, наравно, крива је власт која све то дозвољава. Кад су деца, пардон српска деца у питању, онда је све дозвољено и напад у Загребу је изолован инцидент коме не треба придавати претерану пажњу.

Нажалост, није тако. Девојчице на Косову и Метохији које су нападнуте док су се враћале из школе, људи којима се не дозвољава ни да уђу у своја села а камоли у куће, ватерполисти – мета су само зато што су Срби. То морамо да упамтимо. Те чињенице мора да буде свесна наша власт. Никакво попуштање, затварање очију и ћутање неће Србе и Србију одбранити. Истина је непријатна, али нећемо себе заваравањем одбранити.

Несновице још трају. Није ово крај напада на Србе и Србију. Зато браћо у се, своје кљусе и уз Русе. С Богом! Никад без Њега.

[/restrictedarea]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *