Златни тим српских физичара

IPHO 2016Пет медаља, од којих је једна златна, једна сребрна и три бронзане, освојили су млади физичари из Србије који су уз подршку компаније НИС учествовали на 47. Међународној олимпијади из физике, одржаној од 10. до 17. јула у Цириху.
Талентовани средњошколци остварили су највећи успех до сада, будући да су се сви чланови тима вратили кући са освојеним медаљама. Медаље већ традиционално доносе ученици Математичке гимназије у Београду. Најсјајније одличје припало је Михајлу Спорићу, док се са сребрном медаљом из Швајцарске вратио Душан Новичић. Бронзаним одличјима окитили су се Вук Радовић и Душан Ђорђевић. Бронзу је освојио и Милоје Ђукановић из Гимназије у Лозници.
Сјајни петочлани тим српских физичара предвођен др Божидаром Николићем са Физичког факултета у Београду и Владаном  Павловићем са Природно-математичког факултета у Нишу одабран је на основу успеха његових чланова оствареног на Српској физичкој олимпијади, која је уз подршку компаније НИС одржана у мају ове године.
Компанија НИС већ четврту годину заредом у оквиру корпоративног програма „Енергија знања“ пружа подршку Друштву физичара Србије  у организацији Српске физичке олимпијаде и финансирању одласка најбољих ђака на међународна такмичења. На овај начин НИС улаже у будућност  и подржава активности усмерене на афирмацију младих и талентованих ученика, а самим тим доприноси развоју науке и образовања у Србији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *