За умирућу Европу – лек у Москви!

Русија за нас не представља претњу, већ пријатељску земљу и традиционалног партнера на економском, културном и пре свега цивилизацијском плану. Ви сте наш идеални партнер за изградњу не само једне Нове Европе, већ и једног новог света, заснованог на принципима међусобног поштовања, националног суверенитета и просперитета за све људе: Манлио ди Стефано, у име „Покрета пет звездица“

Манлио ди Стефано, члан комисије за иностране послове Италијанског парламента и портпарол посланичке групе „Покрета пет звездица“, одржао је 26. јуна, на конгресу Путинове „Уједињене Русије“, у Москви историјски говор, који је импресионирао не само руске делегате и стране госте већ и самог „Цара Владимира“, што је потом изазвала тоталну панику међу европском политичко-интелектуалном елитом

Зa „Печат“ из Милана Марина Муштовић

После тријумфа „Покрета пет звездица“ на недавним италијанским локалним изборима одмах се јавио забринути Џорџ Сорош упозоривши да ови противници система,  сви до једног јефтини популисти и евроскептици,  ускоро могу да освоје власт и у целој Италији. Међутим, вест да се један од њих, 35-годишњи Манлио ди Стефано (члан комисије за иностране послове Италијанског парламента и  портпарол посланичке групе „Покрета пет звездица“) усудио да 26. јуна оде у Москву на конгрес Путинове „Уједињене Русије“ и да тамо одржи  заиста историјски говор, који је импресионирао не само све руске делегате и четрдесетак страних гостију већ и самог „Цара Владимира“, очигледно је изазвала тоталну панику међу европском политичко-интелектуалном елитом с обзиром да се већина западних медија није усудила ни да спомене да се такав „скандал без преседана“ уопште и догодио.
[restrictedarea]

На питање како је могуће да једну овако битну вест чак и римска „Ла Република“, која се званично представља као борац за истину и дичи својом блиставом левичарском традицијом, једноставно прећути, један њен познати новинар нам резигнирано признаје:  Тако су одлучили „европски генији“, који из своје бриселске куле од слоноваче свима, па и новинарима, утерују строгоћу. Знам да није професионално да се овакав догађај сакрије од јавности, али времена су тешка, сви ми имамо породице, па зато ћутимо. Ваљда вам је сада све јасно… Потпуно је разумљиво зашто наш саговорник жели да остане анониман, с обзиром да би се од апсурдне строгоће, хистерије, уцена, претњи и казни бриселских „бирократа без својстава” уплашио чак и Кафкин Јосеф К. (и вероватно истог трена, из очаја, признао сву „кривицу“), а камоли  један „обични” новинар.

БЕКСТВО ИЗ КАВЕЗА ЛУДАКА Не смејете ми се више као што сте ми се смејали када сам својевремено говорио да ће Велика Британија изаћи  из „Кавеза лудака“ у који се претворила ЕУ. Сада сте љути јер смо успели да побегнемо из вашег болесног експеримента, односно пројекта који пропада, мада само ви то још увек не желите да видите, изјавио је после објављивања резултата Брегзита у ЕУ парламенту Најџел Фараџ, лидер британске УК „Индипенденс парти“ и бивши посланик Европе „Слобода и директне демократије“, посланичке групе ЕУ парламента у чијим редовима се налази и 17 посланика „Покрета пет звездица“ (који једногласно тврде да после одласка британских колега неће одустати од демократске борбе за „Нову Европу“).

Бриселска кафкијанска бирократија заиста нема пуно разлога за смех с обзиром да се вест о њиховим дугогодишњим манипулацијама и могућој европској алтернативи коју је у Москви понудио Манлио ди Стефано, брзином светлости проширила по друштвеним мрежама изазвавши убрзо и огорчење јавности кроз хиљаде бесних он-лајн коментара типа: „Губите се лажови и лопови“!  Медијске манипулације и празна обећања више тако лако не пролазе јер су обични људи најзад схватили да се иза идиличне европске  „куле од карата“ крије диктатура, по многим аналитичарима,  до сада незабележена у историји.

ПУТ У НОВИ И БОЉИ ЖИВОТ Манлио ди Стефано је на почетку свог излагања поручио да је поносан што на московском скупу представља једну сасвим нову политику која за многе Европљане може да буде путоказ за излазак из тунела безнађа у којем се налазе већ годинама. Објаснио је по чему се „Покрет пет звездица“ разликује од осталих европских политичких опција нагласивши да су прошла времена идеолошких политичких подела на левицу и десницу, с обзиром да су и једни и други одавно изгубили не само  контакт са „базом“ већ и осећање за реалност и тако, због вишедеценијских упорних лажи, крађа и разноразних манипулација, код народа потпуно изгубили кредибилитет. За „Нову политику звездица“ једино су битне идеје: добре се одмах прихватају, лоше одбацују, а једини критеријум при селекцији искључиво је интерес Италије, њен просперитет и бољи живот за све грађане. У Италији нас оптужују да смо филоруси, руски плаћеници и V колона у срцу Европе! Смешно! Ми нисмо ни филоруси, ни филоамериканци, већ једноставно – оно што су наши политичари заборавили – само филоиталијани!

У правој политици нема више места за празне приче и нереална обећања којима се у изборном периоду већ деценијама замајавају бирачи: Од када смо пре три године ушли у Парламент, ми смо урадили  све оно што смо обећали и тако код људи стекли велики кредибилитет поносно истиче Ди Стефано и наглашава да су „Звездице“ финансијски потпуно независне, иако их још од успеха на изборима 2013, када су се први пут појавили на италијанској политичкој сцени, упорно облећу разноразни сумњиви моћни лобији и још сумњивији  приватни финансијери-милијардере који  великодушно нуде спонзорство.

Портпарол „Звездица” сматра да је куцнуо час да Италија коначно прошири своје хоризонте и да се најзад отвори према свим оним земљама које су, због поданичке и полуколонијалне италијанске проатлантске политике, годинама сматране за непријатеље: Ми више нисмо у ситуацији да можемо да бирамо:ово нам је пријатељ, а ово нам је непријатељ. Уосталом, зашто би Русија уопште била италијански непријатељ, а Америка пријатељ!? У политици постоје само интереси, а пријатељи и непријатељи спадају у домен нашег приватног живота. Наш избор је одувек био искључиво италијански национални интерес, а то у овом случају свакако нису санкције према Руској федерацији. Бриселској господи, а још мање њиховим италијанским слугама, још увек није јасно да су ове санкције за Италију омча око врата на коју је наша поданичка власт послушно пристала. Наиме, према подацима Vienna Institut for International Studies Италија је најоштећенија земља ЕУ-а због санкција које је ЕУ увела Русији с обзиром да је  раније  искључиво од извоза у Руску Федерацију остваривала приход од 10,8 милијарди евра, да би само у 2015. години  овај приход био умањен за 3,7милијарди. Истовремено, само за годину дана изгубљено је 80.000 радних места  и уколико се санкције под хитно не укину Италија ће до 2017. остати без 215.000 радних места и тако претрпети штету од нових 7 милијарди евра.  Ди Стефано сматра да ове алармантне бројке које најбоље илуструју наметнуту драматичну извозну кризу „Made in Italy“ не занимају пуно „америчке пријатеље“ с обзиром да они само могу да задовољно трљају руке: док Италија пропада услед економске еутаназије на коју је добровољно пристала прихвативши ЕУ санкције, амерички извоз на руско тржиште је у 2015. удвостручен.

Ди Стефано је у Москви обавестио присутне да се његова странка већ три године у Италијанском парламенту бори за укидање ових неправедних и за целу Европу контрапродуктивних санкција које представљају само вид америчког политичког притиска и ко зна коју по реду њихову прљаву игру која разоткрива и сву  хипокризију приче за малу децу по којој је „добра и слободарска“ ЕУ са санкцијама казнила „злу и опасну“ Русију и то због  кршења људских права, агресије на мирољубиву Украјину, односно за анексију Крима. Сваком поштеном и сувислом човеку, поручује Ди Стефано,  требало би да буде јасно да је ЕУ увела санкције Русији  зато што је тако одлучила Америка, а која је, по свом добром старом опробаном рецепту, не штедећи доларе, организовала  државни удар у Украјини, прогласила  га за „спонтану народну револуцију“  и тамо одмах довела праве фашисте на власт и обманула свет са срцепарајућом причом о борби демократије против диктатуре.

Осим тога, Манлио ди Стефано упозорио је овом приликом и да се налазимо у врло опасној ситуацији у којој се свет до сада никада није нашао: Нато агресивно напредује на Исток, тамо гради нове базе и окружује Русију, а истовремено, преко средстава информисања ствара панику  код становништва плашећи га да му прети опасност од „злих Руса“. Нагласио је да се Нато проширује на исток тако што ЕУ нове потенцијалне чланице Уније уцењује уласком у Нато савез. Поред  Украјине и Грузије,  сада је и традиционални  руски савезник –  Црна Гора приступила  у редове Атлантске алијансе, а у току су и преговори са Србијом. ЕУ би требала да схвати да се све те нове НАТО чланице, са којима се Русија окружује и константно провоцира, налазе надомак Европе и да нама, после 60 година мира, не треба нови рат у случају да Руси изгубе стрпљење!

Уз велики аплауз присутних Ди Стефано је на крају поручио да популарност „Покрета пет звездица“ у Италији све више расте јер по најновијим истраживањима које је недавно објавио опозициони дневни лист „Либеро“ популарност владајуће и „политички коректне“ Демократске странке и премијера Матеа Ренција све више опада. Наиме, у случају ванредних избора 85 посто Италијана би своје поверење дало „Покрету пет звездица“ и њиховој „Новој политици“.  Један од приоритета „Звездица“ када изађу из опозиције биће свакако расписивање референдума за излазак Италије из НАТО-а, а Ди Стефано ту одлуку поткрепљује и конкретним подацима: Од нас очекује да опет послушно пристанемо да за трошкове новог наоружања издвојимо два посто нашег ПИЛ-а, а то значи 100.000 евра дневно. У Италији имамо девет милиона екстремно сиромашних грађана, економију на коленима и огромну незапосленост ми би требало да се наоружавамо како би се бранили од Русије из које ће вероватно да дојаше директно Тарас Буљба са својим хордама  и да нас нападне!

После ове духовите опаске на крају Ди Стефановог излагања, салом се прво заорио грохотан смех, а затим је уследио дуги аплауз праћен овацијама. Млада нада италијанске, али и европске политике, захвалила је публици и поручила: Русија за нас не представља претњу, већ пријатељску земљу и традиционалног партнера на економском, културном и пре свега цивилизацијском плану. Ви сте наш идеални партнер за изградњу не само једне Нове Европе, већ и једног новог света, заснованог на принципима међусобног поштовања, националног суверенитета и просперитета за све људе. Ипак, има лека за ову нашу умирућу Европу!
[/restrictedarea]

Један коментар

  1. Карађорђе Милош и све војводе (до данас)

    На Истоку ништа ново: ”Ако руси кажу Њет, ни један договор не важи у Свету! Ако Срби кажу Јок, ниједан договор не важи на Балкану!”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *