Бомба и пуцњи на халу где треба да говори Вучић

zubin potokНа спортску халу у Зубином потоку, у коjоj jе касниjе данас требало да говори премиjер Aлександар Вучић, jутрос око 3.00 сата бачена jе експлозивна направа и пуцано из аутоматског оружjа, jавља Танјугов извештач са лица места. 

У експлозиjи jе оштећен путнички аутомобил коjи jе био паркиран у близини, а пукла су и нека стакла на хали.

На лицу места могле су се видети чауре.

У хали jе у тренутку напада било неколико радника коjи су монтирали бину, али нико ниjе повређен.

Kосовска полициjа подигла jе степен безбедности у Зубином Потоку на наjвиши ниво, а на лицу места врши увиђаj.

Kосовска новинска агенциjа Прешева jоне 31. марта обjавила jе на свом саjту информациjу да jе косовска полициjа “непосредно уочи посете” премиjера Aлекдсандра Вучића, конфисковала 11 комада ватреног оружjа и велику количину мунициjе.

Прешева jоне ниjе навела извор за ту вест.

У информациjи се каже да jе косовска полициjа “спречила покушаj атентата на Вучиха”.

Директор Владине Kанцелариjе за Kосово и Mетохиjу Mарко Ђурић, коjи борави на Kосову, оценио jе, у изjави за Танјуг, да jе реч о терористичком чину.

Oн jе рекао да jе према првим полициjаским сазнањима напад извела група засад непознатих лица.

У овом тренутку посета премиjера ниjе отказана, али се тренутно процењуjу сви аспекти одржавања заказаног скупа у Зубином потоку.

Oпштина Зубин Поток већински jе насељена српским становништвом.

Један коментар

  1. Da li bi jedan premijer bilo koje zemlje u svetu odrzao predizborni miting na mestu na kome je nekoliko sati ranije bacena bomba i ispaljen rafal iz automatske puske ? Najposle da li bi i jedan normalan covek na to isto mesto doveo nekoliko autobusa pristalica ? Naravno ne. E u toj meri je taj atentat bio unapred poznat i za premijera u tehnickoj poziciji, sasvim bezopasna scena u funkciji izazivanja odredjenih reakcija u javnom mnjenju. Sad koliki je stepen uracunljivosti u tvorcima iinzinjerima ovog incidenta, to je za drugu pricu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *