Брисел: 4 експлозије у метроу, 10 мртвих

Експлозије у метроуНакон експлозија на бриселском аеродрому дошло је до четири одвојене експлозије у метроу у којима је страдало најмање десет људи.

Осим тога, најмање две експлозије догодиле су се у Европском кварту у којем су институције ЕУ.

Медији преносе да се једна догодила у Малбек метро станици која се налази у близини низа важних зграда ЕУ као што је Берлајмонт зграда у којој се налазе Европска комисија и Савет Европе.

Неколико минута након Малбека, друга експлозија догодила се близу Шуман станице.

Особљу Европске комисије је речено да остану у згради.

Белгијске власти су подигле ниво безбедности на највиши ниво након експлозија. 

Због свега што се догодило затворен је читав метро систем главног града Белгије.

Експлозија се догодила само сат времена након две експлозије на аеродрому у којима је убијено 17 људи и повређено на десетине.

4 коментара

  1. Šta je sad plač zbog Brisela a bombardovanje Srbije danima uranijumom, Milica Rakić i ostale civilne žrtve novog svetskog poretka. Afganistan, Irak, Libija, Sirija to je ok? Tako su i albanski teroristi terorom čistili Srbe sa Kosova, Hrvati iz Krajine pa im je još i Evropa pomogla davši deo Srbije za drugu državu albanskim teroristima, a Hrvate za nagradu primili u EU.
    Kako ste bili darežljivi sa našim, dajte i deo vaše eu za državu svih muslimana. I onako se ponašate da su vam oni braća a pravoslavne hrišćanske države neprijatelji.

  2. A ja još uvek ne mogu da zaboravim 24.03.1999 i nebo nad Srbijom! Obuzima me taj nevidjeni terorizam i dan-danas, pa i nemam vremena da razmišljam o Parizu, Ankari, Briselu ….. A ako spomenemo, ne tako davno, teroristički napad na suverene države Irak i Libiju, onda su najnovije žrtve /nažalost/ u podredjenom položaju! Gospodo, da li ste se pitali koliko tu VAŠE krivice! Da ste se pitali na vreme, možda …… SAVET: krenite od vas!

  3. Ja pre koji dan podrzak Gardijanov tekst o grozoti politike.I jos jednom.Politika EU je usmerena protiv svakog gradjanina Evrope od atlantika do Urala,ona neminovno vodi u kataklizmu.

  4. Gledam i slusam i krstim se.Strah je sveopsti ali ne strah od terorizma.Strah je od ISTINE.A istinu svi vide a niko ne sme da kaze dijagnozu.Svi cekaju da to neko drugi uradi.Pa nije ni to lose.Neka im bude.A do tada karcinom cemo leciti andolom pa cemo se cuditi sto je ishod neminovan.Izvinjavam se jel na ovim ”slobodnim” medijima ni ovoliko istine nemoze da prodje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *