Tajna Zelene tvrđave

Pariz Klimatske promenePiše Mara Knežević Kern

Šta je viđeno i šta se može zaključiti o skupu pod nazivom „Pariska klimatska konferencija COP21“, praćenom suzavcem i nasiljem nad nepoželjnim svedocima

Iz pozadine glamuroznog skupa pod nazivom „Pariska klimatska konferencija COP21“, praćenog suzavcem i nasiljem nad nepoželjnim svedocima, izronili su obrisi nove Zelene svetske vlade, za čije uspostavljanje su neophodne drakonske mere vanrednog stanja.

ZELENA DIKTATURA Organizatori ne kriju ambiciju da, posle 20 godina pregovaranja, postignu konsenzus o koracima za legalizaciju univerzalnog sporazuma o klimi. Pod lažnom zastavom borbe za zadržavanje nivoa globalnog otopljenja ispod 2C, COP21 pretenduje da u ime međunarodne zajednice pronađe odgovor na klimatske promene. U to ime su UN – stavljene u ulogu organizatora – dobile zadatak da „postave okvir za akciju stabilizovanja koncentracije gasova uzročnika efekta staklene bašte“. Nakon puzećeg uvođenja Klimatske agende od prvog COP susreta u Berlinu 1995, preko Kjota, Montreala, Kopenhagena, Durbana (kada je formiran Zeleni klimatski fond), na Pariskoj klimatskoj konferenciji se odigrava finalni čin zabijanja poslednjeg eksera u mrtvački sanduk naše civilizacije.

Uspostavljanje novog kulta Planeta bez CO2 zahteva prinošenje žrtve. Biće to, za početak, narodi Trećeg sveta, uvedeni u održivi ciklus uz pomoć zelenih obnovljivih izvora energije, kao što su fraking, nuklearke i „inovativne tehnologije“ za manipulaciju klimom, razvijane tajno, uz prećutnu saglasnost UN, zvaničnog organizatora skupa.

Zelena diktatura će se sprovoditi uz pomoć Zelene banke, ne bi li se prikupljao harač od zaostale raje, što se u svojim udžericama greje na drva i ugalj, kako bi inovatori, vlasnici patentnih prava za zamračivanje neba i obuzdavanje sunčeve energije, mogli neometano da uvedu zeleni menadžment.

[restrictedarea]

Šta čeka one koji se pobune moglo se videti tokom brutalnog napada specijalaca na demonstrante pristigle u Pariz iz celog sveta, s porukom da ne pristaju na ulogu žrtvenih jaganjaca. Iako je na zvaničnom sajtu organizatora COP21 objavljen poziv „civilnom sektoru“ i predstavnicima NVO da prisustvuju skupu, nijedan protivnik proizvodnje klimatskog haosa – izazvanog geoinženjering eksperimentima – nije mogao ni da priviri u zelenu tvrđavu. „Civilnom sektoru“ nisu preostale čak ni ulice s obzirom na to da ih je u gradu pod opsadom policija tretirala kao teroriste.

UMEŠANOST AMERIČKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE Bolivijski predsednik Evo Morales uneo je zrnce optimizma objavljivanjem Manifesta socijalnog pokreta za Majku Zemlju – Pačamama – optuživši  kapitalizam za destrukciju planetinog ekosistema.

Manifest latinoameričkih naroda za Majku Zemlju pada u vodu pred odlučnošću organizatora da za klimatske promene optuži Treći svet. Mantra o „neophodnosti preduzimanja koraka za promenu svesti i načina života zemalja Trećeg sveta…“ samo je uvod u legalizaciju geoinženjering menadžmenta, uz obavezu prelaženja na zelene izvore energije. Zelenim će proglasiti sve na čemu postižu enormne zarade, a plan će se sprovoditi globalno, uz pomoć setova obavezujuće-neobavezujućih preporuka, što će se – tokom vremena – na sastancima odabranih, daleko od očiju javnosti, kroz sinhronizovan rad komisija i radnih tela, pretvoriti u obavezujuće zakone. A zakoni se brane policijskom torturom, bojnim otrovima i eugeničkim marifetlucima.

O atmosferi na samitima posvećenim „klimatskim promenama“ saznali smo zahvaljujući Edvardu Snoudenu. On je objavio tajne dokumente o umešanosti američke obaveštajne službe u špijuniranje pregovarača u Kopenhagenu 2009. godine, skrećući pažnju na ponašanje SAD „koje su se trudile da, uz pomoć 25 zemalja koje su ih podržavale, proguraju za njih odgovarajuća rešenja“. Američki obaveštajci su čak bili upoznati sa sadržajem pregovora između Kine i Indije. Ispostavilo se da su i Englezi špijunirali Amerikance, o čemu je sa lica mesta svedočio aktivista Bil Mek Kiben: „Suludo i odvratno: NSA špijunira sve delegacije, pretvarajući pregovore u farsu.“ I danski pregovarači su bili šokirani saznanjem da američki predstavnici raspolažu detaljima njihovih tajnih razgovora. Opasnost od prisluškivanja i pritisaka na COP21 uznemirila je brojne delegate, o čemu govori izjava Martina Kora, savetnika zemalja u razvoju, da je „nemoguće igrati poker s nekim ko može da vam vidi karte“.

 

MREŽA JE BAČENA Mreža je bačena, a sužavanje prostora slobodne volje sve je očiglednije. Da se za uspostavljanje novog kulta ne biraju sredstva, može se videti iz internet peticije (postavljene tokom pariskih pregovora) izvesne change.org, koja apeluje da se u COP21 uključi direktiva o zabrani uzgoja životinja za ljudsku ishranu, uz zabranu konzumiranja proizvoda životinjskog porekla, kao što su meso, mleko, jaja… U peticiji stoji i sledeće upozorenje: „Lobisti za proizvodnju jaja, kravljeg mleka i proizvoda od životinjskih leševa dobro su organizovani i mnogi političari ignorišu potrebu za usklađivanjem načina ishrane sa klimatskim promenama. Radi se o konfliktu interesa.“

Ukoliko ste pomislili da se tom peticijom zagovara promena nutricionističkih navika potrošača sa bogatog Zapada, bićete demantovani opaskom: „Stanovnici Azije su u veoma kratkom roku izmenili način života, i naglo počeli da se hrane mesom… Ovakav način ishrane izaziva klimatske promene, a vezan je i za probleme prehrane, vodosnabdevanja, oduzimanje imanja i stvaranje socijalnih konflikta… Molimo vas da potpišete peticiju da se meso stavi u Agendu o klimi!“

Ovaj recept za obuzdavanje karbonskog monstruma savršeno je sinhronizovan sa odlukom Svetske zdravstvene organizacije o stavljanju mesnih prerađevina na crnu listu. Optužnicu je dopunio i sveprisutni princ Čarls, izjavom da su klimatske promene izazvale rat u Siriji. Po svemu sudeći – ratovi se više neće voditi samo protiv „neprijatelja demokratije“ već i protiv stočara i mesoždera.

Dok agendaši za klimatski haos optužuju kokoške i jaja, seoska ognjišta i „proždrljive“ narode Azije, stvarajući privid brige za planetu, tabu tema ovog i svih prethodnih skupova ostaje klimatski inženjering podržan HAARP menadžmentom. Demonstranti su u Parizu tražili i zabranu rada  „zelenih“ fraking postrojenja, uz apel da se zaustavi izlivanje nafte u Meksičkom zalivu. Rusi su svojevremeno upozoravali da će pritisak nafte iz havarisane bušotine dovesti do pomeranja Golfske struje – moćnog regulatora klime na planeti – što se i dogodilo.

Umesto zaustavljanja ekocidnih projekata, organizatori priznaju da će „fokus Foruma COP21 biti na pronalaženju tehnoloških inovacija“.

Evo Morales

ARGUMENTI PROTIV KLIMATSKOG INŽENJERINGA Biznis projekti su privukli i Turkish Asian Center for strategic studies – TASAM, organizatora konferencije u Istanbulu pod nazivom Climate Modification Technology Workshop (Radionica za tehnologije namenjene modifikaciji klime). Ovaj skup (održan istovremeno kad i pariski) pokazao je veću otvorenost za drugačije glasove, pa je čuveni američki aktivista Majkl Marfi (autor filmova o nezakonitim manipulacijama klimom) uspeo da dobije reč, kako bi izneo argumente protiv klimatskog inženjeringa. Marfi je u svom izlaganju upozorio na opasnost od posledica usvajanja Pariskog klimatskog sporazuma COP21. Najava formiranja novih tela s legitimitetom da samostalno kreiraju zakone i odlučuju „po komisijama“ o ključnim problemima naše egzistencije, nosi u sebi mogućnost legalizacije geoinženjeringa odlukom najužeg kruga ljudi.

Marfi će tokom ovog kontroverznog skupa prikupiti materijal za film „Neuobičajena nijansa sive“, odlučan da razobliči pozadinu zatamnjivanja našeg – nekada plavog – neba i ulogu meteoroloških službi podvrgnutih strogoj kontroli iz globalnih centara moći.

Meteorolozi su prvenstveno zaduženi za stvaranje panike oko „temperatura što će nas do 2050. spržiti ukoliko nešto ne preduzmemo“, kao i za prikrivanje informacija o nagoveštaju novog prirodnog klimatskog ciklusa zahlađenja. Od javnosti se skriva i vest da su ledolomac Amundsen i brod Kanadske obalne straže – u misiji prikupljanja podataka o  „zabrinjavajućem topljenju leda“ na Antarktiku – zaustavljeni nepogodom „neviđenom u poslednjih 20 godina“, i zarobljeni ledom.

Za razliku od naučnika, političari i menadžeri ne odustaju od profitabilnog scenarija „spržena zemlja i staklena bašta“, a njihove planove – u ovom trenutku – ometa samo energija i hrabrost globalnih očajnika, pristiglih na ulice Pariza. Na njihovim transparentima je ispisana sva tragika veka u koji smo kročili. Eko-aktivisti postaju heroji našeg doba, a lov na njih neodoljivo podseća na Makartijeve progone, režirane pod okriljem kapitalističke demokratske Imperije.

[/restrictedarea]

2 komentara

  1. …kao bezbožničko nevaljalstvo se može okarakterisati taj COP21, manipulacije strahom i poluistinama…

  2. Dokle će da gnjave sa CO2 kad i vrapci na grani znaju da on nije uzrok globalnog zagrevanja, već posledica. Svetski okean je pretopao i zbog toga se iz njega izdvajaju veće količine ugljen dioksida nego obično. Prvo je bilo zagrevanje zbog pojačanog rada Sunca, a onda je zagrejani svetski okean, jedan jedini, ali sa različitim nazivima, počeo da ispušta ugljen dioksid. Ko će da oporezuje svetsko more?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *