Тајна Зелене тврђаве

Pariz Klimatske promeneПише Мара Кнежевић Керн

Шта је виђено и шта се може закључити о скупу под називом „Париска климатска конференција COP21“, праћеном сузавцем и насиљем над непожељним сведоцима

Из позадине гламурозног скупа под називом „Париска климатска конференција COP21“, праћеног сузавцем и насиљем над непожељним сведоцима, изронили су обриси нове Зелене светске владе, за чије успостављање су неопходне драконске мере ванредног стања.

ЗЕЛЕНА ДИКТАТУРА Организатори не крију амбицију да, после 20 година преговарања, постигну консензус о корацима за легализацију универзалног споразума о клими. Под лажном заставом борбе за задржавање нивоа глобалног отопљења испод 2Ц, COP21 претендује да у име међународне заједнице пронађе одговор на климатске промене. У то име су УН – стављене у улогу организатора – добиле задатак да „поставе оквир за акцију стабилизовања концентрације гасова узрочника ефекта стаклене баште“. Након пузећег увођења Климатске агенде од првог COP сусрета у Берлину 1995, преко Кјота, Монтреала, Копенхагена, Дурбана (када је формиран Зелени климатски фонд), на Париској климатској конференцији се одиграва финални чин забијања последњег ексера у мртвачки сандук наше цивилизације.

Успостављање новог култа Планета без CO2 захтева приношење жртве. Биће то, за почетак, народи Трећег света, уведени у одрживи циклус уз помоћ зелених обновљивих извора енергије, као што су фракинг, нуклеарке и „иновативне технологије“ за манипулацију климом, развијане тајно, уз прећутну сагласност УН, званичног организатора скупа.

Зелена диктатура ће се спроводити уз помоћ Зелене банке, не би ли се прикупљао харач од заостале раје, што се у својим уџерицама греје на дрва и угаљ, како би иноватори, власници патентних права за замрачивање неба и обуздавање сунчеве енергије, могли неометано да уведу зелени менаџмент.

[restrictedarea]

Шта чека оне који се побуне могло се видети током бруталног напада специјалаца на демонстранте пристигле у Париз из целог света, с поруком да не пристају на улогу жртвених јагањаца. Иако је на званичном сајту организатора COP21 објављен позив „цивилном сектору“ и представницима НВО да присуствују скупу, ниједан противник производње климатског хаоса – изазваног геоинжењеринг експериментима – није могао ни да привири у зелену тврђаву. „Цивилном сектору“ нису преостале чак ни улице с обзиром на то да их је у граду под опсадом полиција третирала као терористе.

УМЕШАНОСТ АМЕРИЧКЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ Боливијски председник Ево Моралес унео је зрнце оптимизма објављивањем Манифеста социјалног покрета за Мајку Земљу – Пачамама – оптуживши  капитализам за деструкцију планетиног екосистема.

Манифест латиноамеричких народа за Мајку Земљу пада у воду пред одлучношћу организатора да за климатске промене оптужи Трећи свет. Мантра о „неопходности предузимања корака за промену свести и начина живота земаља Трећег света…“ само је увод у легализацију геоинжењеринг менаџмента, уз обавезу прелажења на зелене изворе енергије. Зеленим ће прогласити све на чему постижу енормне зараде, а план ће се спроводити глобално, уз помоћ сетова обавезујуће-необавезујућих препорука, што ће се – током времена – на састанцима одабраних, далеко од очију јавности, кроз синхронизован рад комисија и радних тела, претворити у обавезујуће законе. А закони се бране полицијском тортуром, бојним отровима и еугеничким марифетлуцима.

О атмосфери на самитима посвећеним „климатским променама“ сазнали смо захваљујући Едварду Сноудену. Он је објавио тајне документе о умешаности америчке обавештајне службе у шпијунирање преговарача у Копенхагену 2009. године, скрећући пажњу на понашање САД „које су се трудиле да, уз помоћ 25 земаља које су их подржавале, прогурају за њих одговарајућа решења“. Амерички обавештајци су чак били упознати са садржајем преговора између Кине и Индије. Испоставило се да су и Енглези шпијунирали Американце, о чему је са лица места сведочио активиста Бил Мек Кибен: „Сулудо и одвратно: NSA шпијунира све делегације, претварајући преговоре у фарсу.“ И дански преговарачи су били шокирани сазнањем да амерички представници располажу детаљима њихових тајних разговора. Опасност од прислушкивања и притисака на COP21 узнемирила је бројне делегате, о чему говори изјава Мартина Кора, саветника земаља у развоју, да је „немогуће играти покер с неким ко може да вам види карте“.

 

МРЕЖА ЈЕ БАЧЕНА Мрежа је бачена, а сужавање простора слободне воље све је очигледније. Да се за успостављање новог култа не бирају средства, може се видети из интернет петиције (постављене током париских преговора) извесне change.org, која апелује да се у COP21 укључи директива о забрани узгоја животиња за људску исхрану, уз забрану конзумирања производа животињског порекла, као што су месо, млеко, јаја… У петицији стоји и следеће упозорење: „Лобисти за производњу јаја, крављег млека и производа од животињских лешева добро су организовани и многи политичари игноришу потребу за усклађивањем начина исхране са климатским променама. Ради се о конфликту интереса.“

Уколико сте помислили да се том петицијом заговара промена нутриционистичких навика потрошача са богатог Запада, бићете демантовани опаском: „Становници Азије су у веома кратком року изменили начин живота, и нагло почели да се хране месом… Овакав начин исхране изазива климатске промене, а везан је и за проблеме прехране, водоснабдевања, одузимање имања и стварање социјалних конфликта… Молимо вас да потпишете петицију да се месо стави у Агенду о клими!“

Овај рецепт за обуздавање карбонског монструма савршено је синхронизован са одлуком Светске здравствене организације о стављању месних прерађевина на црну листу. Оптужницу је допунио и свеприсутни принц Чарлс, изјавом да су климатске промене изазвале рат у Сирији. По свему судећи – ратови се више неће водити само против „непријатеља демократије“ већ и против сточара и месождера.

Док агендаши за климатски хаос оптужују кокошке и јаја, сеоска огњишта и „прождрљиве“ народе Азије, стварајући привид бриге за планету, табу тема овог и свих претходних скупова остаје климатски инжењеринг подржан ХААРП менаџментом. Демонстранти су у Паризу тражили и забрану рада  „зелених“ фракинг постројења, уз апел да се заустави изливање нафте у Мексичком заливу. Руси су својевремено упозоравали да ће притисак нафте из хаварисане бушотине довести до померања Голфске струје – моћног регулатора климе на планети – што се и догодило.

Уместо заустављања екоцидних пројеката, организатори признају да ће „фокус Форума COP21 бити на проналажењу технолошких иновација“.

Evo Morales

AРГУМЕНТИ ПРОТИВ КЛИМАТСКОГ ИНЖЕЊЕРИНГА Бизнис пројекти су привукли и Turkish Asian Center for strategic studies – ТАСАМ, организатора конференције у Истанбулу под називом Climate Modification Technology Workshop (Радионица за технологије намењене модификацији климе). Овај скуп (одржан истовремено кад и париски) показао је већу отвореност за другачије гласове, па је чувени амерички активиста Мајкл Марфи (аутор филмова о незаконитим манипулацијама климом) успео да добије реч, како би изнео аргументе против климатског инжењеринга. Марфи је у свом излагању упозорио на опасност од последица усвајања Париског климатског споразума COP21. Најава формирања нових тела с легитимитетом да самостално креирају законе и одлучују „по комисијама“ о кључним проблемима наше егзистенције, носи у себи могућност легализације геоинжењеринга одлуком најужег круга људи.

Марфи ће током овог контроверзног скупа прикупити материјал за филм „Неуобичајена нијанса сиве“, одлучан да разобличи позадину затамњивања нашег – некада плавог – неба и улогу метеоролошких служби подвргнутих строгој контроли из глобалних центара моћи.

Метеоролози су првенствено задужени за стварање панике око „температура што ће нас до 2050. спржити уколико нешто не предузмемо“, као и за прикривање информација о наговештају новог природног климатског циклуса захлађења. Од јавности се скрива и вест да су ледоломац Амундсен и брод Канадске обалне страже – у мисији прикупљања података о  „забрињавајућем топљењу леда“ на Антарктику – заустављени непогодом „невиђеном у последњих 20 година“, и заробљени ледом.

За разлику од научника, политичари и менаџери не одустају од профитабилног сценарија „спржена земља и стаклена башта“, а њихове планове – у овом тренутку – омета само енергија и храброст глобалних очајника, пристиглих на улице Париза. На њиховим транспарентима је исписана сва трагика века у који смо крочили. Еко-активисти постају хероји нашег доба, а лов на њих неодољиво подсећа на Макартијеве прогоне, режиране под окриљем капиталистичке демократске Империје.

[/restrictedarea]

2 коментара

  1. …као безбожничко неваљалство се може окарактерисати тај COP21, манипулације страхом и полуистинама…

  2. Докле ће да гњаве са ЦО2 кад и врапци на грани знају да он није узрок глобалног загревања, већ последица. Светски океан је претопао и због тога се из њега издвајају веће количине угљен диоксида него обично. Прво је било загревање због појачаног рада Сунца, а онда је загрејани светски океан, један једини, али са различитим називима, почео да испушта угљен диоксид. Ко ће да опорезује светско море?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *