Памти Србине

dragomir-antonic-BWДрагомир Антонић 

Долази време када ће жртве постати назадне, а ратни злочинци напредни. Није нам првина. Ни да нас убијају ни да нас пљачкају

Примаче се крај 2015/7523. години. На почетку је изгледало да ће бити другачије него на свршетку. Већ за неколико дана много тога припашће прошлости, а вајне евроунијатске спонзоруше и њихов амерички спонзор тражиће да прошлост оставимо прошлости! Можда нам дозволе да нешто из овогодишње прошлости сачувамо. Бар што њима одговара и тиме ће нас лупати по глави у наредној години, такође кад њима буде одговарало.

ПРЕДРАСУДЕ ИЗ ПРОШЛОСТИ Неизбежно. Желели – не желели, улазимо у 2016/7524. годину која је поврх свега и преступна. Трајаће један дан дуже. Да ли ћемо издржати? Можда ћемо жалити за прошлом, али нам неће вредети. Зверај у будућност, а из прошлости ће нам дозволити  памћење делова, углавном измишљених, који показују како смо све оно што нас чека заслужили, јер смо били неваљали ранијих дана и година. Како је могуће да памтимо само измишљене ствари и догађаје? Лако. Кад избришете или вам избаце из памћења истину, тај се простор попуњава измишљеним догађајима који су вам смисли професионални страни лоботомисти. Измишљене ствари утувиће нам у главу локална служинчад, невладин сектор. Не верујете? Уверићете се у јануару када крене лоботомирање како су НАТО ратни злочинци у ствари добронамерне чике и стрине које нам желе добро, а ми због предрасуда из прошлости мислимо како су они зли. „Предрасуде из прошлости“ биће поштапалица коју ће наречени лоботомисти користити за убијене људе, жене, децу, посејан радиоактивни отров, леукемију, децу која се рађају деформисана, уништене фабрике. Све страхоте које су нам учинили НАТО монструми биће нешто што се није десило, већ су то некакве трице и кучине из прошлости које проносе заостали српски националисти кочећи напредак Србије.

[restrictedarea]

Жртве ће постати назадне, а ратни злочинци напредни. Није нам првина. Ни да нас убијају ни да нас пљачкају. Богу хвала те постоје архиви, музеји, библиотеке, књиге, дневници, лични записи. Чувајте их и читајте. Кад нађете нешто поучно, качите на интернет. Нека истину сазна што више особа. Нарочито младих. Не живите у заблуди, врло брзо ће архиве и књиге спаљивати. Радили су то Хрвати у Хрватској пре неколико деценија, Немци за време Другог светског рата, Аустријанци и Мађари у доба Првог рата. Задржаћу се само на прошлом веку.

 

ПОТКРАДАЊЕ СЕЋАЊА Војислав Јовановић Марамбо, професор и архивски радник, написао је књигу „Потрага за украденом историјом“. Књигу је завршио 1950, али је као таква штампана 2009. године. Шездесет лета било је потребно да се у Србији објави књига која говори о пљачки историјских докумената. Као да смо ми Срби били пљачкаши, а не сахер Бечлије и њихови рођаци Немци, проналазачи баука и шуфнудли. Срби, заборавите прошлост, одувек нам се поручивало. Није им успело.

Према аустријским документима у Беч је приспело између 21 до 25 вагона архивске грађе. У Србију је враћен само један вагон. Василије Крестић у предговору књиге пише: „Колико су пљачкаши били безобзирни када су вршили пљачку, још више су показали дрскости кад је опљачкану грађу требало вратити њиховим власницима… др Роберт Шванке који је знао српски је у тој фази имао нечасну улогу. Из архивских кутија које је требало да буду испоручене Србији он је издвајао предмете који су као значајни имали да остану у Аустрији.“

Архив Србије, осим што чува и објављује значајну грађу, покренуо је и библиотеку „Подсећања“. Објављено је осам књига у два кола о знаменитим српским личностима: Јован Скерлић, Стеван Мокрањац, Ђорђе Поповић Даничар, Бранислав Нушић, Љубомир Јовановић, Јован Цвијић, Михаило Валтровић и Милорад Павловић Крпа. О њима је писано на основу материјала који се налази у фондовима и збиркама Архива Србије. Подухват вредан хвале.

Наша обавеза је да ништа не заборављамо. Ни лепо ни ружно. Нека се стиде они који злочине учинише. Ми немамо чега, јер како написа песник Добрица Ерић:

Сви моји преци, које често сањам

Били су Срби, и ја им се клањам.

Полуписмени тежаци, горштаци

И горосече, али православци.

Хвала им што нам кроз љуте године

Сачуваше ова брда и долине…

Даље потражите у књигама или на интернету. Сетимо се у ове празничне дане свих српских јунака који чаме у хашком казамату. Сад и сведоци тврде да нису криви. Ми смо одувек знали. Срби, утувите у главу. У Хагу раде зликовци. Зовну да чујеш жалбу тужиоца на првостепену ослобађајућу пресуду, а онда те затворе под изговором да су се „променили стандарди“?! Јој, моји драги Срби, докле ћете бити наивни и глупи!!

[/restrictedarea]

2 коментара

  1. STA RECI NEZAPLAKATI NA OVU ISTINU DALI SU SRBI ISPRALI MOZGOVE DA SU ZABORAVILI SVE ONO STRASNO STO NAM UCINILA ZLIKOVACKA DRUZINA ,AMERIKE, ENGLESKE,SVAPSKE,FRANCUSKE, I OSTALIH TRABANTA NATO ZLIKOVACA.ZASTO NAS ZALUDJUJU NEKOM USRANOM EVROPOM STACEMO MI TAMO VIDITLI DA NAS OSIROTESE UNISTISE PA GOLE DA NAS PRIME DA BI NAS LAKSE JEBALI I ZEZALI MORE JA NECU TAMO I MOJA FAMILIJA INAMS STOTINA BAR,JA HOCU SA RUSIJOM DAJTE REFERENDUM PAO BUDE VECII NEMOJT VISE DA NAS ZAJEBAVATE NI TI VUCICU, NI TOMO ,NI SVI ONI POLTRONI VASI I EVROPEJSKI.

  2. Da je Nušić živ visio bi u zatvoru, a i danas kao i za života ne bi ga primili u SANU.U SANU nigde ljudi od morala i integriteta koji bi aktuelne teme komentarisali, valjda misle da je posao samo za polupismene novinare i ne žele da kaljaju svoj ugled možda za njih profanim temama.Ili možda svi imaju decu sa stipendijama plaćenih od istih tih stranih donatora pa bi pukla bruka.Naravno da se ograđujem od časnih izuzetaka.Nažalost i oni pate od autocenzure i elementarnog poštovanja svog zvanja i integriteta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *