НИС организовао прву HR конференцију о регрутацији и селекцији кадрова у Србији

Nis GazpromKонференција на тему регрутације и селекције кадрова, прва такве врсте у Србији, под називом „Recruitment Conference 2015“ одржана је у Београду, у организацији НИС-а.
Конференција, коју је НИС организовао уз подршку компанија „Инфостуд“ и „ПрајсвотерхаусКуперс“, поред представника компаније, окупила је више од 250 стручњака који су имали један заједнички циљ – развој HR заједнице, кроз размену искустава и примера добре праксе, као и повезивање људи који се професионално баве тим послом.
Конференцију је отворила Наташа Стаменковић, HR директор НИС-а, која је изразила велико задовољство због чињенице да се учешћу на конференцији одазвао велики број HR стручњака:
„Пратећи актуелна дешавања на тржишту рада у региону и Србији, установили смо да се у HR сегменту свуда око нас редовно организују различити стручни скупови, а у Србији тек по неки мањи догађај. Из тог разлога, одлучили смо да организујемо конференцију коју не можете да посетите ни у региону, а то је тематска конференција која се у нашем случају односи искључиво на тему селекције и регрутације. Овде смо да разменимо искуства и да се упознамо. Срећна сам што видим много нових људи, што значи да HR у Србији има своју будућност“, рекла је Наташа Стаменковић.
Представници компанија „Линкедин“, „Инфостуд“ и Националне службе за запошљавање на конференцији су презентовали релевантне информације из својих истраживања и искустава о ситуацији и захтевима на глобалном, регионалном и локалном тржишту у сегменту рада и запошљавања.
У оквиру конференције, организована је и панел-дискусија на којој су размотрене теме: Assessment у процесу селекције – нови трендови; регрутовање путем социјалних медија и Employer branding.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *