Зелене стране – Лаж или смрт, изаберите сами

Пише  Мара Кнежевић Керн

Ко стоји иза убиства 100 научника „преминулих  под неразјашњеним околностима“

Најновија жртва експертске инквизиције, амерички научник Марвин Хердон, скренуо је пажњу научне јавности радовима везаним за тајне експерименте хемијског запрашивања Планете. После вишегодишњег посматрања неба над Калифорнијом, избразданог белим траговима, Хердон је приступио мерењу узорака пијаће воде и ваздуха, откривши енормно висок садржај алуминијума и честица угљене прашине. Захваљујући Хердоновим открићима, индијски научници су препознали узроке загађености земље и ваздуха дуж реке Ганг – најгушће насељене области на свету – повезавши пораст концентрације алуминијума у природном окружењу са авиозапрашивањем, започетим пре 15 година.

 

ОПТУЖБЕ, ПРОГОН, УБИСТВА

Хердон је скренуо пажњу индијских колега на улогу „моделара“, задужених да крајње проблематичним ненаучним методама – уз помоћ компјутерских модела – предвиде климатску драму сто година унапред. Марвин Хердон је побио ове дилетантске прогнозе, рекавши да су безвредне „јер су њихови климатски модели базирани на погрешним претпоставкама да су топлота Сунца и топлота Земље константне. То је довело до предимензионирања утицаја раста СО2 на стварање ефекта стаклене баште, омогућивши мешетарима климатског инжењеринга пословни подухват ,хлађење Планете‘“.

Хердонов научни рад под насловом „Тровање човечанства алуминијумом, тајним геоинжењеринг активностима: с утицајем на Индију“, посебно је узнемирио свиту око ЕПА – Агенције за заштиту природе, контролисане лобистима за климатски инжењеринг, одлучним да „заштите“ јавност од Хердонових открића. С обзиром на то  да научни кредибилитет Марвина Хердона није могао бити стављен под знак питања (асистент на постдокторским студијама физике, нуклеарне хемије, геохемије, космохемије) приступило се орвелијанском моделу брисања свих научникових радова везаних за геоинжењеринг експерименте, уз помоћ цензора из „Википедије“. На његовом профилу остали су само стари радови.

[restrictedarea]

О осетљивости дежурних чувара тајни према другачијим гласовима, сведочи хајка на данског професора Бјорна Ломборга, аутора књиге „Скептични еколог“. Скепса је кажњива – поручују макартијевци из научних кругова, обучени за дизање прашине око слободоумних аутора, а оптужбе су упућене и издавачу, Универзитетској библиотеци Кембриџа, због објављивања овог „ненаучног“ дела.

Скептици Марвин Хердон и Бјорн Ломборг за сада су добро прошли у поређењу са 100 научника „преминулих под неразјашњеним околностима“ у последњих неколико година. Међу њима је највише микробиолога, ангажованих на веома осетљивим владиним програмима, везаним за биолошко оружје и пандемије.

Међу елиминисанима је научник др Џеф Бредстрит, чији су радови доказивали везу аутизма с вакцинама, а његово тело је у јуну 2015. пронађено у реци, с раном од метка на грудима. Одмах после убиства, ЕПА је организовала рацију и претрес радних просторија др Бредстрита, у циљу преузимања компромитујуће документације, с обзиром  на то да је овај лекар успешно лечио децу погођену аутизмом, специјалном терапијом чишћења организма од живе (адјуванс у вакцинама).

У јуну 2015. у Мајамију је пронађен леш др Бруса Хедендала, ангажованог на алтернативним начинима лечења болести изазваних фармацеутским препаратима. Занимљив је податак да је овај лекар пред смрт био испитиван од стране Федералне полиције. Алтернатива се у последње време плаћа животом. Слична судбина задесила је др Терезу Сиеверс (Флорида), лекара природне медицине, убијену од стране „непознатог нападача“ у луксузном насељу без регистрованог криминала.

 

ЛОПТИЦЕ ПРОТИВ СУШЕ

У замајавање америчке јавности – збуњене климатским хаосом – укључен је Обама лично, задужен за давање небулозних изјава о спречавању „климатских промена“. Председник је недавно изјавио да су краве значајно допринеле загревању Планете, с обзиром на то  да је кравља балега „један од најопаснијих извора метана!“

Да ниједна Обамина не иде у ветар потврдио је „Дејли мирор“, објавивши нацији тријумф науке над природом: „Научници су већ пронашли решење за модификацију балеге: једна компанија је произвела додатак крављој исхрани с могућим ефектом смањења емисије метана за 30 одсто. Током подвргавања крава новој дијети, у трајању од 12 недеља, 3-нитрооxyпропаном постигнути су задовољавајући резултати, уз додатни ,бенефит‘ – краве из контролне групе знатно су повећале тежину у односу на остале.“ Студија је спроведена под надзором Државне академије наука, а делимично финансирана од стране индустрије за производњу додатака храни. Коментар једног од згрожених новинара гласи „Овај пројекат заиста смрди.“

Обамин помахнитали менаџмент за борбу против „загревања Планете“ спровео је (на терет пореских обвезника) још једну ингениозну замисао под лажном заставом „боримо се за воду“. Експеримент се изводи на резервоарима за чување пијаће воде, намењене становницима Лос Анђелеса, у организацији Министарства за воду и енергетику. Ради се о милионима пластичних лоптица убачених у резервоаре „у циљу спречавања испаравања воде“. Вест је тријумфално објављена у ударним медијима, под следећим насловима:„Милионима лоптица Калифорнија се бори против суше“(Тајмс); „Пластичне лоптице: хипнотички алат за очување природе“ (Вашингтон пост), да би прича о довитљивим научницима стигла и у Националну географију. Циљ је постигнут: ова информација је у нашој свести прихваћена као несумњива истина.

Часопис „ЛА Викли“ је у међувремену објавио вест да се лоптице користе од 2008. године, али да оне нису пројектоване за спречавање испаравања воде из резервоара, већ у циљу „заштитите воде од сунчеве светлости, зарад спречавања претварања бромида и хлора у карциногене форме“.

Није потребна велика домишљатост да би се схватило због чега је гувернеру Калифорније пред изборе 2015. била потребна вест о „лоптицама дизајнираним за борбу против суше“? Суша је медијски експонирана тема, а борба против суше сакупља политичке поене, па је естаблишменту добро дошла прича о спасоносним лоптицама што ће „спасити 300 милиона галона воде годишње, спречавајући испаравање воде из базена“. На ову вест је гувернер Калифорније тријумфално узвикнуо (на свом твитер налогу): „Супер, спасли смо воду!“

 

ПРАВО НА ПРОИЗВОДЊУ ОТРОВА

ФДА је и овом приликом одиграла срамну улогу, умирујући грађанство – забринуто због испуштања токсичног садржаја у воду – да се ради о „нешкодљивом БПА-фри полиетилену“, игноришући налазе научника Универзитета Тексас: „Сва пластика испушта хемикалије штетне по хормонски баланс, реметећи активности естрогена, што значи да би у сваком случају требало  избегавати контакт пластике с топлом храном и пијаћом водом“.

Политички поени „чувара извора“ угрожени су документарним филмом Last Call at the Oasis, („Последњи вапај из оазе“), биолога Тајрона Хејса. Аутор је – између осталог –  изнео фрапантне податке о загађењу пијаће воде „Синџентиним“ хербицидом антразин, забрањеним 2004. после оптужби изнесених у филму, „Синџента“ је одржала преко 50 тајних састанака са представницима ЕПА, у циљу обезбеђивања услова за неометану дистрибуцију антразина у САД. „Синџента“ је – захваљујући регистрацији централе у ЕУ – неометано наставила да производи и дистрибуира антразин у САД, иако је хербицид забрањен у ЕУ.

Успаничени због могуће штете од повлачења антразина, „Синџентини“ промотори су започели маркетиншку кампању укључивањем економиста. Они су се у одбрани права на производњу отрова позвали на неопходност „очување радних места у индустрији производње хербицида“, оптужујући ауторе филма да раде против интереса пољопривредника.

Проатразин кампања је појачана постављањем вебсајта „Saving the Oasis“, у циљу „зеленог прања“ хемикалије проглашене за спасиоца екосистема, уз минимизирање утицаја на људско здравље и дискредитовање научника из покрета за забрану антразина. Њихови радови окарактерисани су као „антифармер пропаганда“, а иза промотора ове хајке на научне раднике стоје добро плаћени пи-ар менаџери.

И док ЕПА наставља притисак да се антразин прогласи „безопасним“, резултати анализе пијаће воде у Небраски, Ајови и Минесоти показују застрашујуће присуство овог пестицида с разорним деловањем на ендокрини систем. Из листе плаћеника (објављене у филму) види се колики новац троши „Синџента“ на прикривање истине и блаћење научника.

[/restrictedarea]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *