Зелене стране – „Трајно збринути“

Мара Кнежевић Керн

Шта се крије иза необичних пожара у држави Вашингтон, те коме су намењени лимени сандуци у ФЕМА логорима?

Барак Обама је 13. августа поводом незаустављивих пожара у држави Вашингтон објавио ванредно стање, овластивши федералну агенцију ФЕМА, задужену за „менаџмент“ у кризним ситуацијама, да преузме ствар у своје руке.

С обзиром да се под ФЕМА управом налазе мистериозни концентрациони логори, посејани широм Америке, активности Агенције би се могле усмерити ка смештају погорелаца у ове кампове, међу бескућнике депортоване након вишемесечних рација по улицама америчких градова. „Хоумлес логораши“ се већ увелико чипују и „трајно збрињавају“, док лимени сандуци, наслагани на стоваришту, још увек крију своју намену.

 

УОБИЧАЈЕНИ ПРИРОДНИ ФЕНОМЕН?

Пажња аналитичара, скрајнутих из медија главног тока, усмерена је на узрочнике неукротиве ватрене стихије, а из сведочења немоћних ватрогасаца може се закључити да је у питању нешто с чим се још нису срели.

Димензије катастрофе могу се пратити на сателитским снимцима, док се тамна мрља, настала од пепела и дима, незаустављиво шири. Иако више није тајна да се климатским инжењерингом реализује сценарио, какав метеоролошка наука није забележила, главна улога корумпираних и строго контролисаних агенција за временску прогнозу своди се на убеђивање да је глобални, вештачки изазвани климатски хаос, „уобичајен природни феномен“. Тако се за наглу сушу у Таксасу, насталу после катаклизмичних поплава, користи назив „flesh drought“         – „блиц суша“, a онда ће вероватно доћи и до „блиц пожара“, што се у потпуности уклапа у стратегију Агенде за 21. век.

[restrictedarea]

У потрази за изазивачем помахниталих пожара, праћених крајње сведеном медијском пажњом, уз изостанак било какве стручне анализе, метеоролог и активиста Дејн Вигинтон покренуо је питање одговорности гуруа климатског инжењеринга, међу којима је најекспониранији харвардски професор Дејвид Кич. Овај миљеник корпоративне Америке проглашен је за научника године како би му се повећао кредибилитет „експерта“ за климатске промене.

Кичева заслуга се своди на лобирање за манипулаторе климом, за чији рачун је објавио свету да ће се „запрашивањем горњих слојева атмосфере алуминијумским честицама ублажити деловање сунчевих зрака на Земљу“. Овај рефлектујући штит би – према Кичу ‒ охладио Планету, а своју тезу је поткрепио Екомодернистичким манифестом, колективним пропагандним квазинаучним текстом, објављеним априла 2015.

ВАТРОГАСЦИ – ЖРТВЕНА ЈАГЊАД

Пре него што су обнародоване Кичове умотворине, НАСА је, у марту 2012, лансирала четири ракете с хемијским пуњењем. Ракете су испаљене са рампе на Валопс Ајленду (Вирџинија) а хемијски трагови су били видљиви изнад неколико држава (Масачусетс, Мериленд, Пенсилванија, Њујорк…) Ове активности приказане су под лажном заставом „научног пројекта за праћење кретања ваздушних струја“, а мисија АТRЕX (Anomalous Transport Rocket Experiment) имала је додатни задатак ‒ „проучавање утицаја авионског горива на горње делове атмосфере“. Ракете су пуњене триметил алуминијумом (ТМА) за који НАСА тврди да неће имати никакве последице по екосистем и живот на Земљи.

TMA C6H18Al2 производи компанија „Praxair Inc“, из Данберија, под трговачким називом praxair TMA, а из фабричког упутства приложеног уз ТМА сазнајемо да се ради о „безбојној течности или пари ‒ запаљивој у контакту с ваздухом“. Произвођач изричито упозорава на опасност по живот уколико се ТМА удахне или прогута, уз занимљив детаљ да „бурно реагује у контакту с водом и атмосферском влагом“. Уколико ипак дође до пожара, за гашење никако не треба користити водену пену или халогенизоване компоненте (гасити кречом, сувим прахом…) и наравно ‒ удаљити људе из контаминиране средине како не би дошло до оштећења јетре и бубрега.

У којој мери су ватрогасци жртвена јагњад геоинжењеринг експеримената, може се видети из судбине ватрогасаца оболелих услед удисања легуре алуминијума и гвожђа под називом Thermite, пронађене на згаришту 9/11. Ова легура је коришћена за топљење металних стубова срушених кула, а користи  се и за израду запаљивих бомби.

Распиривању пожара над Калифорнијом доприноси и Кичов магични састојак за „хлађење Планете“ – наночестице алуминијум-оксида  ̶ избациване из авиона током гашења пожара. Овај састојак, судећи према упутству произвођача, користи се и као компонента за производњу експлозива. Алуминијум у додиру с пламеном драматично повећава температуру, због чега се користи у авионском гориву, али и као додатак експлозиву.

„ОВАЈ ПОЖАР ХРАНИ САМ СЕБЕ“

Калифорнијски ватрогасци сведоче о појави вртећих микро -олуја на већ угашеном терену, после чега је дошло до оживљавања наноалуминијум честица, уз снижавање температуре паљења. Један ватрогасац је запањено констатовао: „Овај пожар храни сам себе, чинећи посао ватрогасаца немогућом мисијом.“

У Кичовом „спасоносном коктелу“ налази се и баријум. Његова особина да исушује (одводи влагу) помаже геоинжењеринг пироманима у комплетирању сулудог мозаика.

Сем запаљивих алуминијумских наночестица, хемијски трагови садрже титанијум, баријум, стронцијум… као и неке састојке проглашене за произвођачку пословну тајну. Из авиона се испуштају и паучинаста бела влакна (fibers) као и биолошки агенси.

Још нико није објаснио калифорнијским погорелцима због чега је област пре ватрогасне акције и током ње запрашивана екстремно експлозивним стронцијумом, (коришћеним и за израду пиротехничких средстава). У упутству произвођача пише да „стронцијум у чистом облику представља опасност, зато што ће се спонтано запалити чим дође у контакт с ваздухом“.

Још увек се не зна да ли се над Калифорнијом спроводи тестирање новог оружја, или Кич није знао да ће се његов „штит“ за хлађење Планете претворити у пиротехнички експеримент додатног загревања тла.

Вигинтон је дошао до података да иза ̶ пиротехником изазване сеобе народа Калифорније, као и преосталих староседелачких племена  ̶ стоје Ротшилди,  а „голог цара“ нам продаје корумпирани Nacional Weater Service и Weather Channel, у власништву корпорације чија је улога у кабали глобалне моћи кључна.

После предаје обимног научног елабората о утицају хемијског запрашивања на разбуктавање пожара и климатске моделе, група аутора је уместо објављивања текста, од једног угледног часописа добила папагајски одговор: „Sorry, ми се не бавимо теоријама завере.“

 

ХЕМИЈСКО ХЛАЂЕЊЕ САД

Временске прогнозе већ најављују појаву „Годзила“ Ел Ниња – гигантског оркана формираног над океаном, иако је од 2007. Ел Нињо образац систематски ометан геоинжењеринг инструментима за производњу хаоса, збуњујући „прогнозере времена“ принуђене да нетипично понашање ове струје тумаче „необично отпорним гребеном константног високог притиска, изнад америчке западне обале“. Ова кованица из метеоролошког новоговора има за циљ да нас дезинформише о разлозима насилног задржавања влажног таласа изнад, даноноћно запрашиваног, источног Пацифика.

По свему судећи, велика влага настала од Ел Ниња биће искоришћена за „хемијско хлађење“ САД ове зиме, што је већ најављено „прогнозом времена“, али није речено да се интензивно ради на одузимању облака северној Калифорнији не би ли их проследили на исток земље. Пратећи интензивно дешавања иза сцене, Деjн Вигинтон упозорава: „Шта год нас задесило ове зиме, не треба сметнути с ума да је климатски инжењеринг дубоко умешан у климатски хаос.“

На питање како је могуће да у уништавању живота на Планети учествујемо сви на својим радним местима ̶ активно и беспоговорно  ̶ један активиста из покрета за истину о хемијском запрашивању дефинисао је ову појаву термином лудизам. „Енглески радник Нед Луд покушао је да заустави индустријску револуцију уништавајући шиваће машине не би ли спасао шваље од отказа. Ми се налазимо у обрнутој позицији: наша радна места су наш затвор, финансијски, социјални и духовни. Она нас чине саучесницима. Чини нам се да је горе изгубити посао (пилота, авиомеханичара, метеоролога, научног сарадника…) него угрозити опстанак наше деце“.

Метеоролог Вигинтон је на своја плећа преузео терет трагања за људима спремним да започну демаскирање климатске мафије, стављајући на коцку своја радна места и научни углед.

Део тима је и метеоролог Ален Букман. Он је изнео податак да је пијаћа вода у Калифорнији контаминирана тешким металима: „Они улазе у наш организам чинећи нас делом електричног система, што значи да смо део програма корпорације САД, која већ одавно више није држава.“

[/restrictedarea]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *