Albanci s juga Srbije u subotu proglašavaju ZAO?

Gradonačelnik Preševa Ragmi Mustafa izjavio je za prištinsku KTV da će odluku o osnivanju zajednice albanskih opština u Srbiji, kao odgovor na formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu, doneti Albanski nacionalni savet.

Beogradski mediji objavili su ranije da politički predstavnici Albanaca na jugu Srbije nameravaju u subotu da donesu odluku o osnivanju takve zajednice.

Mustafa je za KTV rekao, a preneo prištinski portal Albeu.com., da im takvu mogućnost daje rezolucija Skupštine Kosova, iz maja 2013. godine.

“Imamo podršku Kosova i Albanije pošto nam to garantuju rezolucija Skupštine Kosova i izjava albanskog premijera Edija Rame, koji je u Preševu izjavio da Albanci iz Presevske doline treba da uživaju ista prava kao i Srbi na Kosovu”, rekao je gradonačelnik Preševa i dodao da je pravedno da Albanci iz tog dela Srbije sami odlučuju o sebi.

On takođe očekuje da će vlasti Kosova i Albanije podržati i priznati takvu zajednicu kao i da će to kasnije uraditi i međunarodna zajednica.

Jedan komentar

  1. Ma sve ih treba proterati u albaniju sve šiptarske iseljenike koji su se naseljavali iz albanije a albaniju nije trebalo stvarati već ih je trebalo proterati sa balkana zajedno sa turcima koji su ih i doveli. A pogotovu im ne treba dati politička prava ništa veća od onih koja su oni dali našim starosedeocima u albaniji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *