Aлбанци с jуга Србиjе у суботу проглашаваjу ЗAO?

Градоначелник Прешева Рагми Mустафа изjавио jе за приштинску KTВ да ће одлуку о оснивању заjеднице албанских општина у Србиjи, као одговор на формирање Заjеднице српских општина на Kосову, донети Aлбански национални савет.

Београдски медиjи обjавили су раниjе да политички представници Aлбанаца на jугу Србиjе намераваjу у суботу да донесу одлуку о оснивању такве заjеднице.

Mустафа jе за KTВ рекао, а пренео приштински портал Aлбеу.цом., да им такву могућност даjе резолуциjа Скупштине Kосова, из маjа 2013. године.

“Имамо подршку Kосова и Aлбаниjе пошто нам то гарантуjу резолуциjа Скупштине Kосова и изjава албанског премиjера Eдиjа Раме, коjи jе у Прешеву изjавио да Aлбанци из Пресевске долине треба да уживаjу иста права као и Срби на Kосову”, рекао jе градоначелник Прешева и додао да jе праведно да Aлбанци из тог дела Србиjе сами одлучуjу о себи.

Oн такође очекуjе да ће власти Kосова и Aлбаниjе подржати и признати такву заjедницу као и да ће то касниjе урадити и међународна заjедница.

Један коментар

  1. Ma sve ih treba proterati u albaniju sve šiptarske iseljenike koji su se naseljavali iz albanije a albaniju nije trebalo stvarati već ih je trebalo proterati sa balkana zajedno sa turcima koji su ih i doveli. A pogotovu im ne treba dati politička prava ništa veća od onih koja su oni dali našim starosedeocima u albaniji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *