„Мајн кампф“ Исламске државе

Сарадници специјалних служби пронашли су у различитим регионима Пакистана тајна документа терористичке организације Исламска држава под називом „Кратка историја калифата Исламска држава, калифат пророка“, у којем су наведени планови милитаната и основне тачке њихове идеологије, саопштава израелски портал „Аруц шева“.

Текст на 32 стране на језику урду већ упоређују по значају са „Мајн кампфом“ Адолфа Хитлера. У тајном документу, између осталог, кривица за јачање ИД се ставља на рачун Израела, док председника Барака Обаму називају „мулом свих Јевреја“.

„Документ у суштини представља ’Мајн кампф‘ калифата. Док читав свет гледа снимке на којима терористи одсецају главе људима и заузимају Ирак и Сирију, Исламска држава се шири Блиским истоком и северном Африком. Сада видимо да имају стратегију и у јужној Азији. То је као мађионичарски трик: сад ме видиш, сад ме не видиш“, изјавио је један од представника америчких специјалних служби који је видео документ.

Према информацијама листа, многа званична лица су већ потврдила аутентичност текста, полазећи од уникатних симбола у тексту, посебно језика који се користи приликом описивања лидера ИД и специјалних религиозних речи, карактеристичних за раније изјаве ове организације.

Генерал америчких специјалних служби у оставци Мајкл Флин назвао је документ детаљним планом ИД у којем су „одражене њихове намере, циљеви и планови“. „То је црвена застава према којој треба да се односимо са посебном пажњом“, додао је он.

Специјалисти упоређују овај документ са инструментима које су користили фашисти. Он је усмерен на обједињавање талибана Пакистана и Авганистана у јединствену армију терора. Документ укључује раније непознату историју настанка и стварања ИД, детаље наредних напада терориста и планове о обједињавању са другим терористичким организацијама.

У тексту се говори и о стварању нове терористичке армије у Авганистану и Пакистану како би испровоцирала рат у Индији и почетак сукоба који се могу упоредити са „Армагедоном“ и против Сједињених Држава. У документу се детаљни говори о плановима напада на америчке војнике који напуштају територију Авганистана, чиновнике Пакистана и дипломате из САД.

План терориста о заузимању света и настанку „краја света“ детаљно је описан у шест фаза. Према замислу терориста, у овом тренутку је у току пета фаза под називом „Уједињење калифата“, која ће трајати до наредне године. Од 2017. до 2020. године према прогнозама лидера ИД водиће се „отворени рат“. Терористи предвиђају глобални сукоб верника са „неверницима“ из читавог света.

 

Један коментар

  1. Naoružavanje Islamske države rade Amerikanci, čak to i ne kriju.Rat u Aziji trajaće što je moguće duže da bi se drastično smanjio broj stanovnika.Dobaciće im Amereikanci i rakete i bombe sa radioaktivnim dejstvom ali ograničenog dometa i van prostora gde su izvori nafte.U toj svinjariji rvnopravno učestvuju francizi i englezi.Problem im je Afrika, jer su Kinezi velikim delom ušli da stvore uslove za eksploataciju zemlje i rudnih bogatstava.Ulagaće mnogo u infrastrukturu, poljoprivredu, a imaće radnu snagu koju će plaćati kao i u svojoj zemlji.Definitivno, Amerika neće moći da bude sama u dominaciji nad celim svetom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *