Зелене стране – Ко нас то загрева?

Пише Мара Кнежевић Керн
Засут мантрама о неопходности „борбе против климатских    промена“, просечан становник Србије не добија ни минимум информација о сопственој кривици и цени коју треба да плати за спас    Планете. Међу политички коректним гостима јутарњег ТВ програма залутала је гошћа која се усудила да каже: „Емисија CO2 није узроч ник климатских промена, нешто се догађа с Голфском струјом“…

Дуго врело лето, праћено епизодама орканских олуја, снегом на Хавајима и библијским поплавама у Тексасу, збуњује „Барбике“ задужене за временску прогнозу, које се довијају како знају не би ли нам – уз усиљене осмехе „лото-девојака“– најавиле још један паклени дан, као да из бубња ваде лоптицу што ће нам променити живот.

Засут мантрама о неопходности „борбе против климатских промена“, просечан становник Србије не добија ни минимум информација о сопственој кривици и цени коју треба да плати за спас Планете. Међу политички коректним гостима јутарњег ТВ програма залутала је гошћа која се усудила да каже: „Емисија CO2 није узрочник климатских промена, нешто се догађа с Голфском струјом.“ Од ње толико.

ЗАЛИВСКИ ХОЛОКАУСТ

Голфска струја настаје у Мексичком заливу, а њена улога грејача – преносника топлоте ка Европи      – представља драгоцен природни феномен. На захтев рибара Њу Ингланда, забринутих због промена температуре мора и јачине струја, научници су се позабавили овим феноменом, утврдивши да је крајем октобра 2011. заиста дошло до померања Голфске струје према северу, уз пораст температуре воде за два степена и појаву изузетно јаких струја дуж „континенталног плићака“.

[restrictedarea]

Након хаварије на нафтној платформи у Мексичком заливу 17. августа 2011, дошло је до неконтролисаног изливања нафте, и том приликом се показало да Бритиш петролеум није у стању да контролише ситуацију.

Истраживач Мајкл Едвардс међу првима је покренуо питање одговорности БП и владе за почињени екоцид, али је уочи најављене радио-емисије дошло до нестанка струје и прекида телекомуникација. Едвардс је наставио извештавање са лица места, омогућивши јавности да се суочи са чињеницом да БП није у стању да заустави даље изливање нафте из оштећене бушотине и да нам због тога предстоји климатски хаос.

Услед протока магме која покреће топлоту дуж залива подижући талог са морског дна долази до ефекта Earth Expansion Theory: слојеви соли на загрејаном дну океана испуњавају се катраном, насталим током процеса мешања магме са нафтом, што доводи до подизања тла и сеизмичких потреса. У Тексасу је ова појава изазвала свакодневне земљотресе.

Портпарол компаније Бритиш петролеум том приликом се понашао као „Барбике“ из временске прогнозе, објавивши уз осмех: „Проблем је решен.“ Слично се понашао и Обама, појавивши се на „чистој“ плажи Залива, у чистим ципелама, показујући на „чисту“ површину воде – нафтна мрља је волшебно нестала. Ово чудо се догодило захваљујући „магичним“ моћима корексита – отровне материје којом је Залив бесомучно запрашиван данима.

Руски научници су одмах алармирали светску јавност, рекавши да се ради о Заливском холокаусту, предвиђајући екоцид на читавој источној половини северноамеричког континента, уз померање тока Голфске струје – жиле куцавице задужене за климатску равнотежу на Земљи.

ФРАНКЕНШТАЈН НАУКА

Да компанија БП није изненађена развојем догађаја, говори њен рекламни слоган „Beyond petrol“ (Више од нафте) којим шаље поруку о намери да се бави много важнијим стварима него што је експлоатација нафтних извора. Она је 2007. склопила уговор са компанијом Синтетик геномикс из Мериленда ради заједничког рада на развијању геном-технологије и њеној комерцијализацији. „Распакивањем“ ДНК добијају се генетске информације које после патентирања постају власништво БП и његов тржишни производ.

Један од „производа“ из ове лабораторије послужио је грамзивим нафташима да убрзају проток нафте и гаса, што указује на могућност да иза распада система и неконтролисаног изливања енергената у море стоји „франкенштајн наука“ – креатор новог соја бактерија са „побољшаним својствима“. Научници БП су из ДНК биолошких организама, изолованих из сирове нафте (бактерије и вируси) посебном методом вршили измену њиховог првобитног идентитета не би ли ови организми произвели „клизаве“ супстанце које помажу проток нафте. Они су истовремено разбијали молекуларну структуру овог енергента чинећи је „ређом“, што такође олакшава испумпавање.

Нова саморепродукујућа бактерија –вештачки производ компјутерског дизајна – патентирана је под називом synthetic Mycoplasma mycoides JCVI-syn1, да би се под радним називом синтија (Synthia) пустила у природно окружење, без икаквих сазнања о последицама по животну околину и људски организам.

Мајкл Едвардс објашњава на који начин је синтија допринела неочекиваном изливању нафте: „МЕОР микроорганизми убачени у резервоар расту дуж површине стена кроз које пролази нафта, олакшавајући њен проток. Ова бактерија истовремено разређује нафту, а угљен-диоксид (као нуспроизвод њене репродукције) врши додатни притисак, услед чега долази до убрзаног избацивања нафте и гаса из подводних базена.“

Синтија има способност саморепродуковања у свакој ћелији у коју се унесе, а њен синтетички ДНК преузима контролу над ћелијом домаћина и постаје градивни блок живота. Водени жиг на овом вештачком геному чини га препознатљивим и уникатним како би се сачувао као приватно власништво. Показало се да власник није у обавези да одговори на питање: због чега је у бактерију уграђен индикатор који је чини отпорном на антибиотике?

Дајући сагласност за овај експеримент, америчка влада је судбину људске врсте ставила у божје руке (или у руке компаније БП) с обзиром да третман пеницилином не делује, а коришћење антибиотика је губљење времена. Изгледа да власник патента не зна како ће се синтија понашати у људском телу и да ли ће у комбинацији са осталим бактеријама произвести неку нову смртоносну комбинацију. Или нам се само чини да је тако.

Индустријски експерт Мет Симонс је на питање водитеља због чега се америчка влада не позабави овим синтетичким монструмом, рекао: „БП тврди да само они имају технологију да се тиме позабаве. Велика је вероватноћа да је изливање нафте дошло као богомдана прилика за спорне експерименте.“

ПЛАВА КУГА

У Заливу се ова технологија користила 2009. на две бушотине за истраживање нафте. После неконтролисаног изливања нафте из великих пукотина на дну бунара, радови на првој бушотини су заустављени, да би Дипвотер – по налогу БП – започео експлоатацију другог извора. У априлу 2010. дошло до катастрофе.

Научницима се коначно указала прилика да – након вишедеценијског рада на генетичкој модификацији микроба – испробају њихову способност гутања изливене нафте, на копну и у мору. Први патент се односио на микроб који се храни угљеником, назван „oil eater“ (ждерач нафте). Ова бактерија, створена 1980, била је природног порекла, али је проблем са природним организмима што су непредвидљиви. Синтија је, међутим, у потпуности контролисана компјутерски креираним ДНК програмом, па је прилика за њену промоцију у Заливу била заиста „богомдана“.

Даноноћно запрашивање корекситом из авиона и бродова узроковало је токсичне кише, уништавање усева и стоке, док је преко 100000 људи заражено БП грипом, познатим као плава куга. Физички симптоми БП грипа јединствени су колико и синтетичка бактерија. С обзиром да је људска врста створена на бази угљеника, убрзо се показало како синтија прождире водоник и угљеник из људског ткива. Незаустављиво крварење, као и лезије по кожи становника Залива представљају физички доказ њиховог присуства.

Прве жртве експеримента били су радници на платформама изложени запрашивању без икакве заштитне опреме. Мајклу Едвардсу се јављају очевици с тврдњама да су сви радници оболели од Моргелонсове болести или умрли услед оштећења јетре. Једна од жртава већ годинама шаље писма влади и нафташима, тражећи одговорне за овај удружени злочиначки подухват, али је тишина „све дубља и дубља“.

После појаве плаве куге у Заливу, Синтетик геномик (власник патентног права на синтију) објављује намеру да формира компанију за производњу вакцина, Синтетик геномик вакцинс, показујући изузетан смисао за бизнис: произведеш и патентираш бактерију, заразиш милионе људи и продаш им цепиво које си унапред припремио. Егзалтирани портпарол СГВ тим поводом је узвикнуо: „Узбуђени смо што можемо да применимо нашу напредну технологију производње синтетичког генома како бисмо направили револуцију у производњи вакцина.“

Мајкл Едвардс тврди да је америчко Министарство одбране, уз подршку Конгреса, извршило синтетички биоинжењеринг експеримент, излажући читаву Планету последицама, спроводећи део плана скривеног у тајним коридорима Агенде21, чији се аутори отворено залажу за смањење броја становника зарад „заустављања глобалног загревања“.

[/restrictedarea]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *