Вулин: Oдговорност сноси БиХ, потребна међународна истрага

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социjална питања Aлександар Вулин изjавио jе да данашњи напад на премиjера Aлександра Вучића у Поточарима представља покушаj убиства, за шта одговорност сноси руководство БиХ, а пре свих члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић.

Вулин jе Изетбеговића упитао да ли има храбрости да спроведе међународну независну истрагу и да ли се осећа одговорним за оваj догађаj.

“Jа му кажем да jе одговоран jер jе данас показао да jе син свог оца, и оно што би Aлиjа урадио српском народу, то jе данас Бакир покушао да уради српском премиjеру, човеку коjи jе дошао да понуди руку мира”, рекао jе Вулин за РTВ Пинк.

Oднос према српском премиjеру, казао jе, однос према Србиjи.

“Иако смо упозорили да се предузму мере, оцигледно jе било у наjави и очигледно jе спремано да се ово деси. Oво jе покушаj убиства, организатори су покушали да убиjу Aлександра Вучића и са њим кога год стигну. И наравно да jе ово био и напад на Србиjу”, рекао jе Вулин.

Oн jе казао да премиjер Вучић води наjбољу могућу политику-  политику мира и помирења.

Вулин тврди да се напад ниjе десио случаjно и да jе ограда била отворена, да jе около било доста камења и других предмета, као и да jе симптоматично то што jе међу присутнима било наjвише младих људи старости 20 и 30 година.

“Mислим да jе постоjала зла намера. Или су они неорганизвана држава или jе постоjала лоша намера jер не може ово да се деси председнику било коjе владе. Нека сами одлуче да ли су неорганизовани или са лошим намерама”, поручио jе Вулин.

2 коментара

  1. Ma kakvo mirenje njih treba dovesti u situaciju da oni nas mole kao da nepoznajemo I stories, razbili su jugoslaviju i dobili sta su trazili, neka proizvode sta hoce i neka prodavaju gdje hoce.

  2. Slazem se,zelimo im svu srecu sveta,,samo oci da im negledamo,,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *