Вучић: Србиjу да згазите нећете, умећемо сами да jе штитимо

Премиjер Aлександар Вучић изjавио jе данас да Србиjа неће дозволити никоме да jе гази те поручио да Срби своjу величину показуjу и тиме што су у стању да се поклоне и туђим жртвама онако како се клањаjу и пред своjим.

“Србиjу да згазите нећете и то вам поручуjем одавде из центра Србиjе из Шумадиjе jер Србиjу ћемо умети да штитимо” рекао jе Вучић на отварању моста у Блазнави.

Kако jе рекао у последње време неки су решили  да различитим резолуциjама поново стављаjу белег оних коjи треба да се стиде прошлости. “Mи Срби своjу величину показуjемо и тиме што смо у стању да се  поклонимо и туђим жртвама онако како и пред своjим, пред стотинама хиљада погунулих у свим отадзбинским ратовима. Aли немоjте да нас терате да се осећамо понижено зато што смо Срби и зато што смо се jуначки борили за своjу слободу” рекао jе Вучић. “Немоjте да нас терате и немоjте да нас газите jер то вам нећемо дозволити ма како да се зовете и ма како да сте jаки. Србиjу да згазите нећете и то вам поручуjем одавде из центра Србиjе из Шумадиjе jер Србиjу ћемо умети да штитимо” рекао jе премиjер.

Kако jе навео штитићемо Србиjу нашим знањем и памећу, марљивошћу,а они коjи мисле да jе довољно да запрете и кажу да смо ми Срби  ваљда jедини криви за оно што се збивало на  простору бивше Jугославиjе и да заборавимо и Jасеновац и Jадовно и сва српска стратишта,  у сустини само говоре и показуjу ко jе изазивао многе ствари на том простору.

Oн jе подвукао да морамо да радимо jош више, да радимо и трудимо се jош више да направимо успешниjу, економски богатиjу Србиjу да би имали jош већу политичку снагу да би могли да им се супротставимо и кажемо да  ће 99,99 одсто часних и поштених Срба носити са поносом црвено-плаво-бели барjак свуда. “A вама Eнглези и свима осталима хвала на великом приjатељству коjе сте нам показали, хвала вам много на томе, а ми Срби чуваћемо себе и своj образ jер само сами себи можемо образ да укаљамо”, поручио jе Вучић.

Поновио jе да поштуjемо све друге  жртве и показуjемо тиме да се разликуjемо од других коjи никада нису хтели да одаjу почаст ниjедноj српскоj жртви. “И то jе оно у чему се разликуjемо” нагласио jе премиjер.

 

Србиjа ниjе пред банкротом, биће финансиjски здрава земља

 

Вучић тврди да Србиjа ниjе пред банкротом и да ће бити потпуно здрава, финансиjски оjачана и пристоjна земља. “Србиjу смо од тога спасили. Србиjа ниjе пред банкротом. Србиjа ће ускоро бити потпуно здрава, нормална, финансиjски оjачала земља, земља коjа ће моћи да запошљава своjе људе. Србиjа ће да буде пристоjна земља онако како смо сањали”, рекао jе Вучић.

Наjављући нове инвестициjе, премиjер jе поручио да сада имамо новца и можемо да га улажемо. “Не дугуjемо га као држава никоме само зато што смо кренули да проводимо тешке мере, зато што смо били одговорни и озбиљни, зато што нисмо ишли оним – дођи у село, обећаj, па немоj да испуниш”, каже Вучић.

Поновио jе да jе Србиjа  у првих неколико земаља у Eвропи по висини фискалног дефицита и по томе како смо успели да се изборимо са тим да немамо пара у буџету. “Mи их данас имамо, али и даље штедимо да бисмо их имали jош више и да бисмо могли да улажемо у инфраструктуру”, рекао jе Вучић наводећи да jе његов посао и да  брине о државном новчанику.  “Mоj посао jе да се, када одем са власти, неко други не суочи са банкротом као што се суочаваjу неке змеље данас у Eвропи”, поручио jе Вучић.

4 коментара

 1. Kao što su sačuvali privredu,poljprivredu,banke,vojsku,obrazovni sistem,zdravstvenu začtitu,odliv mladih u inostranstvo,infrastrukturu.

 2. Ниједна његова изјава није се остварила, али зато имамо потписан бриселски споразум који говори о потписницима и менторима истих.
  Једно говори Николић друкчије износи Вучић а тек досољава Дачић.
  Тоје политика данашње власти.

 3. Za vikend je Vucic dao izjavu o Rusima ,nepotrebno,jer ih je prozvao,ako ne stave veto…mi ce mo preziveti.
  Sada ovde,potpuno nepotrebno…
  Ja recimo nemam talenta za diplomatiju,iznerviram se,sprasim u lice,ne trpim bitange i nepravdu…mene bi odstranili, kao Varufakisa…
  Ali Vucic mora samo jednu stvar da zapamti ,a to je da govori PRAVE STVARI,U PRAVO VREME,NA PRAVOM MESTU.
  Ovo ne,jeste u pravu za mnoge reci,ali cekaj malo covece…
  Ne smeju se gubiti zivci Vucicu,ILI IDI,KAO VARUFAKIS,AKO IMAS MORALA.
  Ovo sam cini stetu,slabi poziciju pred vazne dogadjaje…
  Ne znam otkud Vucicu energija da stalno bude u epicentru konfliktnih situacija?
  Vikend je imao pakleni grcki referendum i odjednom,pakleni Vucicev intervju…danas opet.Nema tu D od diplomatije.
  Posle se cudimo sto smo oocrnjeni vec cetvrt veka u medijima.

  • Evo,dobili smo jos goru rezoluciju,KAO DIREKTNU POSLEDICU RETORIKE ALEKSANDRA VUCICA.
   Kako on misli da preti Englezima,pa raz posle svega Vucic ne moze da izvuce 2 najprostija zakljucka?
   Nemoguce je progutati mikrofon i baviti se politikom,nemoguce je biti premijer i pricati kao za kafanskim stolom,prozivati drzave i pokazivati misice…da li je Vucic svetan sta cini Srbiji???
   Treba li Srbiji istina ili lazi???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *