Uhapšen Almir Merdić zbog napada na Vučića

SIPA je jutros u Jelahu kod Tešnja uhapsila Almira Merdića, koji je prema navodima MUP-a RS sa još nekoliko osoba učestvovao u napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića 11. jula u Potočarima, nezvanično saznaje novinska agencija Patria, a prenose banjalučke “Nezavisne novine”. Osim Merdića, iz policijske stanice u Jelahu navodno su u SIPA-ina vozila prebačene još dve uhapšene osobe.

Ranije su mediji, pozivajući se na obaveštajne izvore, Merdića označili kao organizatora napada na Vučića, dovodeći ga u vezu sa radikalnim organizacijama u BiH, ratnim komandantom Srebrenice Naserom Orićem te bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Merdić je prošle sedmice u intervjuu za agenciju Patria demantovao bilo kakvu povezanost sa incidentom u Potočarima.

Priznao je da se u vreme napada na Vučića nalazio nekoliko metara od premijera, ali da se na fotografijama koje su mediji objavili može videti kako nije učesnik izgreda, već da sve vreme incident snima kamerom. MUP RS je u petak 17. jula na svojoj veb stranici objavio fotografije osoba iz Potočara koje su navodno sumnjive i koje su učestvovale u napadu. Na jednoj od njih je i Merdić sa svojim kolegama iz Tešnja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *