Ухапшен Алмир Мердић због напада на Вучића

СИПА је јутрос у Јелаху код Тешња ухапсила Алмира Мердића, који је према наводима МУП-а РС са још неколико особа учествовао у нападу на премијера Србије Александра Вучића 11. јула у Поточарима, незванично сазнаје новинска агенција Патриа, а преносе бањалучке “Независне новине”. Осим Мердића, из полицијске станице у Јелаху наводно су у СИПА-ина возила пребачене још две ухапшене особе.

Раније су медији, позивајући се на обавештајне изворе, Мердића означили као организатора напада на Вучића, доводећи га у везу са радикалним организацијама у БиХ, ратним командантом Сребренице Насером Орићем те бошњачким чланом Председништва БиХ Бакиром Изетбеговићем.

Мердић је прошле седмице у интервјуу за агенцију Патриа демантовао било какву повезаност са инцидентом у Поточарима.

Признао је да се у време напада на Вучића налазио неколико метара од премијера, али да се на фотографијама које су медији објавили може видети како није учесник изгреда, већ да све време инцидент снима камером. МУП РС је у петак 17. јула на својој веб страници објавио фотографије особа из Поточара које су наводно сумњиве и које су учествовале у нападу. На једној од њих је и Мердић са својим колегама из Тешња.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *