Поповић: Спречен покушаj рушења Републике Српске

Стављањем руског вета на предлог британске резолуциjе у Савету безбедности УН спречена jе намера поjединих западних земаља да се Срби означе као геноцидни, али и “њихов покушаj да сруше Републику Српску”, сматра председник Српске народне партиjе (СНП) Ненад Поповић.

“Oвим историjским чином, спречена jе намера поjединих западних земаља да читаву српску нациjу означе као геноцидну, али и њихов покушаj да сруше Републику Српску”, истиче Поповић.

Oн сматра да jе Русиjа стављањем вета jош jедном доказала да Србиjа нема ближег и искрениjег савезника и приjатеља од те земље.

Прави и искрени приjатељи препознаjу се по томе што су уз нас онда када jе наjтеже, наводи Поповић.

Oн се захвалио Русиjи, руском народу, и председнику Руске федерациjе Владимиру Путину, “за подршку коjу ова земља пружа Србиjи у тренуцима када jе њена будућност наjугрожениjа”.

“СНП са задовољством истиче да jе на време обавестила српску jавност о спремности Русиjе да заштити наше интересе по питању Сребренице и да не дозволи да српски народ у будућности носи крст геноцидног народа”, пише Поповић.

Oн jе поручио да jе та странка била сигурна у то да ће Русиjа, као и увек у историjи, бити уз српски народ. “За све оне коjи су сумњали у спремност Русиjе да стане у заштиту Србиjе, поручуjемо да Србиjа и Русиjа никада у прошлости нису, нити ће у будућности, трговати своjим приjатељством”, закључио jе Поповић.

11 коментара

 1. Rusi su nas i ovaj put izvukli u poslednji cas. Nisu dozvolili da ona sramna rezolucija dobije na znacaju! I naravno da je potrebno zahvaliti im se. Da nije bilo Rusije i Putina, dobili bismo takvu etiketu da nismo ni svesni sta nas je snaslo. I bili bi prvi u istoriji etiketirani kao genocidan narod. A sledeci korak bi bio propast Srbije

 2. Uspeli smo da odbranimo Republiku Srpsku, ali to ne bi uspeli bez naših prijatelja Rusa. Zapad je ovom rezolucijom započeo neke političke igre i mi i dalje moramo da budemo na oprezi, bez obzira što im ova igra nije uspela.

 3. Naravno da su Rusi bili uz nas, eto dokaza svima koji pričaju da oni gledaju samo svoje interese, ja bih pre rekla da to važi za Zapad.

 4. I mi i dalje, pored svih ponižavanja, želimo da uđemo u EU? Pa da nam nije bilo Rusa, posledice usvajanja bile bi katastrofalne po naš narod i po Republiku Srpsku.

 5. Samo nas je Rusija spasila. Naša vlast nema nikakve veze sa tim, ona je sa onima koji pišu ovakave rezolucije.

 6. I mi se pitamo kojim putem da krenemo? Nema dileme, Rusija nam je najveći prijatelj. Treba da smo im zahvalni zauvek.

 7. Braćo Rusi, čitav narod Srpske vam je zahvalan. Ovakva podrška mora da se poštuje. Vjerovali smo u Ruse i nisu nam okrenuli leđa.

 8. Treba pomoci ljudima kao sto je Popovic koji hoce da Srbiju priblize Rusiji, jer je ocigledno ko je pravi prijatelj Srbije.

 9. Hvala Rusijo. Mnogo puta hvala.

 10. Господине Ненаде Поповићу, предлажем вам, покрените акцију,
  ујединимо све страннке у србији које желе да се придруже и покрените
  акцију уједињења свих православних народа на планети Земљи.
  Спосимо се на тај начин погрома који нам спрема незаситна неман
  звана “западна демократија”, јер они би били немоћни пред једном таквом одбраном православних народа,покренимо се неман је зинула.
  —-милан

 11. Србија има алтернативу и будућност.
  Србија међу браћом и пијатељима.
  Штета је, господине Поповићу, што још више нема ПОПовића а не монтираних, клонираних зaпадних НВO, ПАПАовића смјра ЕУтааназиј.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *