Одржана трећа НИС Олимпијада из руског језика

Након финала Олимпијаде из руског језика, коју трећу годину заредом подржава компанија НИС, на свечаној академији у Руском дому проглашени су најуспешнији такмичари у четири категорије и укупном пласману.
Занимљив је податак да, док је на првој Олимпијади из руског језика учешће узело око 500 ученика, на прошлогодишњем такмичењу више од 800 учесника, ова трећа по реду Олимпијада окупила је чак 1 083 ученика из 148 школа и 78 градова из Србије, Републике Српске и Црне Горе. Резултати такмичења објављени су приликом уручивања награда, па је именовање победника протицало у ишчекивању, праћено снажним аплаузима, чак сузама радосницама.
Бронзану статуу „Eнергије знања“ освојила је Aнастасија Jаблановић из Девете гимназије „Mихаило Петровић Алас“ из Београда, док је Сребрну статуу понела Ружица Малбаша из ОШ „Ружа Ђурђевић Црна“ из Чортановаца. Победник Олимпијаде из руског језика и добитник Златне статуе „Eнергије знања“ је Данка Радовановић из Гимназије у Лазаревцу. Свечаној додели награда су присуствовали заменик генералног директора НИС-а Андреј Шибанов, менаџер НИС-а за сарадњу са универзитетима др Снежана Лакићевић, представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Града Београда, Руске амбасаде и директорка Руског дома Надежда Кушенкова.
Домаћин овогодишње Олимпијаде је Руски дом, а организатори су Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србијe, компанија НИС, Славистичко друштво Србије и Гимназија „Јован Јовановић Змај“.
Олимпијаде из руског језика, хемије, физике и математике организују се у склопу НИС-овог програма „Енергија знања“. Поред организације олимпијада, НИС кроз „Енергију знања“ стипендира студенте, организује летње школе и кампове и опрема учионице и лабораторије. Подршка образовању и науци само је један део НИС-овог друштвено одговорног пословања, које се одвија под слоганом „Будућност на делу“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *