Одата почаст жртвама у Јадовну

Код Шаранове јаме у Јадовну одржан православни и јеврејски помен жртава Независне државе Хрватске из 1941. године. Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин поручио је да живима треба мир, али да “не може исти венац бити у Блајбургу и у Јасеновцу”.

Александар Вулин је нагласио да не треба мирити мртве, јер се не могу помирити џелат и жртве, и да иста рука не може да положи венац на гроб јасеновачког детета и оног ко је Јасеновцем и Јадовном командовао, преноси Танјуг.

Вулин је нагласио да тражи мир, као што Србија тражи и нуди мир и, према његовим речима, хоће да буде најбољи комшија, најбољи пријатељ и најпоузданији партнер.

“И када председник српске владе понуди руку и прилику да се немо, у тишини, са пијететом и поштовањем поклони свакој жртви, онда се према таквом гесту треба односити са поштовањем и пијететом. Камо среће да се крене таквим примером, па да свако погне главу пред жртвом оног другог и ето мира међу живима. Ето векова мира”, поручио је Вулин.

Према његовом мишљењу, тако се постаје државник и тако се разликују мали политичари од великих државника.

Вулин се захвалио представницима хрватске државе што су присутни у Јадовну јер, како је навео, верује да заједно са њим деле стид и бригу што не зна шта да каже.

“Шта да кажем ромској %